351
Στη εικόνα από το βίντεο της FSB, φαίνεται ο 44χρονος Ουκρανός που υποτίθεται ότι συμμετείχε στη δολοφονία της Ντάρια Ντούγκινα | Twitter

FSB: Ενας 44χρονος Ουκρανός συμμετείχε στη δολοφονία της Ντούγκινα

Protagon Team Protagon Team 29 Αυγούστου 2022, 13:54
Στη εικόνα από το βίντεο της FSB, φαίνεται ο 44χρονος Ουκρανός που υποτίθεται ότι συμμετείχε στη δολοφονία της Ντάρια Ντούγκινα
|Twitter

FSB: Ενας 44χρονος Ουκρανός συμμετείχε στη δολοφονία της Ντούγκινα

Protagon Team Protagon Team 29 Αυγούστου 2022, 13:54

Η ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) κατονόμασε σήμερα έναν Ουκρανό, που όπως υποστηρίζει ανήκε στην ομάδα που δολοφόνησε την Ντάρια Ντούγκινα, την κόρη ενός υπερεθνικιστή, που είναι δημοφιλής στη Ρωσία.

Η Ντούγκινα σκοτώθηκε όταν εξερράγη το παγιδευμένο αυτοκίνητό της σε περιοχή έξω από τη Μόσχα στις 20 Αυγούστου.

Δύο ημέρες μετά τη δολοφονία της 29χρονης, η FSB ανακοίνωσε ότι διαλεύκανε την υπόθεση κατονομάζοντας την 43χρονη Ουκρανή Νατάλια Βοβκ, η οποία –σύμφωνα με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες– ακολουθούσε το θύμα επί εβδομάδες, είχε νοικιάσει ένα διαμέρισμα στο συγκρότημα κατοικιών όπου διέμενε και τοποθέτησε τη βόμβα στο αυτοκίνητό της προτού διαφύγει στην Εσθονία.

Τη Δευτέρα, η FSB ανακοίνωσε ότι ταυτοποίησε ένα ακόμη μέλος της ουκρανικής «οργάνωσης τρομοκρατίας και δολιοφθοράς», που, όπως υποστηρίζει, ενορχήστρωσε και εκτέλεσε τη δολοφονία, τον 44χρονο Μπόγκνταν Τσιγκανένκο.

Σε ανακοίνωσή της η FSB σημειώνει ότι ο νέος ύποπτος –ένας άνδρας γεννημένος το 1978, τον οποίο κατονομάζει και τον έχει παρουσιάσει σε οπτικό υλικό από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης– βοήθησε στη συναρμολόγηση της βόμβας μέσα σε έναν νοικιασμένο χώρο στάθμευσης στη Μόσχα και εξασφάλισε τα πλαστά έγγραφα και τις πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας για τη γυναίκα που τοποθέτησε τη βόμβα στο αυτοκίνητο της Ντούγκινα.

Ο άνδρας αυτός, σύμφωνα με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, διέφυγε από τη Ρωσία στην Εσθονία την παραμονή της επίθεσης.

Σε βίντεο από κάμερες ασφαλείας διάρκειας 11 λεπτών, που έδωσε στη δημοσιότητα η FSB, εμφανίζεται ο άνδρας αυτός να εισέρχεται στη Ρωσία στις 30 Ιουλίου, να μπαίνει και να βγαίνει από χώρους πάρκινγκ στη Μόσχα, να παραλαμβάνει, σύμφωνα με την FSB, πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας και να φεύγει από τη Ρωσία τις πρώτες πρωινές ώρες της 19ης Αυγούστου, μία ημέρα πριν από τη δολοφονία της Ντούγκινα.

Το οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας δείχνει επίσης τη Βοβκ, η οποία κατηγορείται από την FSB ότι τοποθέτησε την βόμβα στο αυτοκίνητο, να περπατάει δίπλα σε σταθμευμένα αυτοκίνητα σε μια εκδήλωση όπου είχε παραστεί η Ντούγκινα λίγο πριν δολοφονηθεί.

Η FSB υποστηρίζει ότι η Ουκρανή παρακολούθησε την Ντούγκινα, βεβαιώθηκε ότι έφυγε από την εκδήλωση και μετά την ακολούθησε με το δικό της αυτοκίνητο και πυροδότησε την βόμβα που είχε τοποθετήσει στο αυτοκίνητο του θύματος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...