251
Η εικόνα του λιμανιού μετά το χτύπημα του Daniel | Alexandros Alamaniotis / SOOC

ΤΑΙΠΕΔ: Ιούνιο ο διαγωνισμός για την αποκατάσταση του λιμένος Βόλου

Protagon Team Protagon Team 30 Απριλίου 2024, 16:35
Η εικόνα του λιμανιού μετά το χτύπημα του Daniel
|Alexandros Alamaniotis / SOOC

ΤΑΙΠΕΔ: Ιούνιο ο διαγωνισμός για την αποκατάσταση του λιμένος Βόλου

Protagon Team Protagon Team 30 Απριλίου 2024, 16:35

Εως τα μέσα Ιουνίου αναμένεται να εκκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία για την ανάθεση των εργασιών αποκατάστασης της επιχειρησιακής λειτουργίας του λιμένος  Βόλου, ο οποίος υπέστη ισχυρό πλήγμα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα Daniel και Elias τον Σεπτέμβριο 2023.

Αυτό τουλάχιστον ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ παράγοντες του ΤΑΙΠΕΔ. Ηδη, σημείωναν, προχωρούν όλες τις απαραίτητες προκαταρκτικές ενέργειες και το Ταμείο προετοιμάζει τα τεύχη δημοπράτησης,

Τα φερτά υλικά που συσσωρεύτηκαν στη λιμενολεκάνη, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στον ελλιμενισμό πλοίων στο λιμάνι, εκτιμώνται σε 700.000 κυβικά μέτρα, βάσει των βυθομετρικών αποτυπώσεων που διενήργησε ο Οργανισμός Λιμένα Βόλου (ΟΛΒ),

Στις 27 Απριλίου κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελούμενο από τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης Χρήστο Τριαντόπουλο, επισκέφθηκε τον ΟΛΒ και ενημέρωσε τη διοίκηση του Οργανισμού ότι έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση ύψους περίπου 5 εκατ. ευρώ από το ΠΔΕ για τη δημοπράτηση και υλοποίηση των έργων αποκατάστασης. Ο προϋπολογισμός του έργου θα οριστικοποιηθεί όταν ολοκληρωθούν σχετικές προμελέτες και αφού αποφασιστούν οι τεχνικές λύσεις που θα εφαρμοστούν. Στην κάλυψη του κόστους των έργων αναμένεται να συνδράμει με δικούς του πόρους και ο ΟΛΒ.

Παράλληλα, με απόφαση της Κυβερνητικής Επιτροπής Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας στις 4 Μαρτίου 2024, η Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του ΤΑΙΠΕΔ ορίστηκε ως φορέας ωρίμανσης, διενέργειας της διαγωνιστικής διαδικασίας και παρακολούθησης της εκτέλεσης του έργου με τίτλο «Αποκατάσταση Λειτουργικών Βαθών Λιμένα Βόλου μετά τις κακοκαιρίες Daniel & Elias» με δικαιούχο το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Οι εργασίες απομάκρυνσης των συσσωρευμένων βυθοκορημάτων αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί πριν από την έναρξη της επόμενης τουριστικής περιόδου το 2025.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...