214
Φαούτσι και Τραμπ κατά την διάρκεια της ημερήσιας ενημέρωσης του Λευκού Οίκου | Reuters

Φαούτσι: Πολύ αισιόδοξη μια επανεκκίνηση της οικονομίας την 1η Μαΐου

Protagon Team Protagon Team 14 Απριλίου 2020, 22:36
Φαούτσι και Τραμπ κατά την διάρκεια της ημερήσιας ενημέρωσης του Λευκού Οίκου
|Reuters

Φαούτσι: Πολύ αισιόδοξη μια επανεκκίνηση της οικονομίας την 1η Μαΐου

Protagon Team Protagon Team 14 Απριλίου 2020, 22:36

Ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος Άντονι Φάουτσι δήλωσε ότι ο στόχος της 1ης Μαΐου για την επανεκκίνηση της αμερικανικής οικονομίας είναι «λίγο υπερβολικά αισιόδοξος», επικαλούμενος τις ελλείψεις σε διαγνωστικά τεστ και την απουσία διαδικασιών ιχνηλάτησης των νοσούντων από κορονοϊό.

«Πρέπει να έχουμε στα χέρια μας κάτι που είναι αποτελεσματικό και πάνω στο οποίο μπορούμε να βασιστούμε και δεν βρισκόμαστε ακόμη εκεί» είπε ο Φάουτσι, επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Ασθενειών, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων Associated Press.

Η διοίκηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ έχει συστήσει στους Αμερικανούς να μείνουν στα σπίτια τους τον Απρίλιο και ο ίδιος ο Τραμπ έχει αναφέρει την 1η Μαΐου ως μια πιθανή ημερομηνία για την επανεκκίνηση της δραστηριότητας σε ορισμένους τομείς της οικονομίας.

Ο Φάουτσι υποστηρίζει ότι η επανεκκίνηση θα έπρεπε να γίνει σταδιακά, από περιοχή σε περιοχή κι όχι μονομιάς.

Οι αξιωματούχοι δημόσιας υγείας πρέπει να μπορούν να κάνουν τεστ για τον ιό γρήγορα, να απομονώνουν τα νέα κρούσματα και να εντοπίζουν τις νέες μολύνσεις, προτού χαλαρώσουν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και άλλοι περιορισμοί.

Ο αμερικανός επιστήμονας είπε επίσης στο AP ότι η διάρκεια της ημερήσιας ενημέρωσης του Λευκού Οίκου για τον νέο κορονοϊό είναι «πραγματικά εξαντλητική».

«Εάν μπορούσα να κάνω μερικά σχόλια και κατόπιν να πάω στη δουλειά μου, αυτό θα ήταν πολύ καλύτερο» σημείωσε ο Φάουτσι στη συνέντευξη στο AP.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...