273
| European Union

Εύα Καϊλή: «Αισθάνεται προδομένη από τον σύντροφό της – Τον εμπιστεύτηκε, τη διέψευσε», λέει ο δικηγόρος της

Protagon Team Protagon Team 21 Δεκεμβρίου 2022, 18:57
|European Union

Εύα Καϊλή: «Αισθάνεται προδομένη από τον σύντροφό της – Τον εμπιστεύτηκε, τη διέψευσε», λέει ο δικηγόρος της

Protagon Team Protagon Team 21 Δεκεμβρίου 2022, 18:57

Τέσσερις περίπου ώρες διήρκεσε η συνάντηση της Εύας Καϊλή με τον δικηγόρο της Μιχάλη Δημητρακόπουλο, ο οποίος μετέβη στις Βρυξέλλες ενόψει της απόφασης των δικαστικών Αρχών του Βελγίου την Πέμπτη περί της προφυλάκισής της.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Δημητρακόπουλος τόνισε στις δηλώσεις του η ευρωβουλευτής αισθάνεται προδομένη από τον σύντροφό της. «Είναι πάρα πολύ προβληματισμένη. Αισθάνεται προδομένη από τον σύντροφό της (τον Φραντσέσκο Τζιόρτζι, ο οποίος επίσης έχει τεθεί υπό κράτηση σε συνέχεια των ερευνών για τον Qatargate), τον εμπιστεύτηκε, τη διέψευσε», ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι δεν θα κάνει σχόλια για την ουσία της υπόθεσης.

«Αύριο δεν θα κριθεί αν είναι ένοχη ή αθώα. Το μόνο που θα εξεταστεί από το δικαστήριο είναι αν θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερη ή αν θα πρέπει να κρατηθεί ακόμα εδώ στις φυλακές», προσέθεσε.

Ερωτηθείς για το αν υπάρχουν πιθανότητες η πελάτισσα του να αφεθεί ελεύθερη, ο κ. Δημητρακόπουλος επικαλέστηκε τον δικηγόρο κ. Ριζόπουλο. «Και ο κ. Ριζόπουλος, που είναι πολύ έμπειρος βέλγος δικηγόρος και έχει μία πολύ καλύτερη εικόνα από εμένα, είπε πως καμία πρόβλεψη δεν είναι ασφαλής», εκτίμηση στην οποία συμφώνησε. «Ποτέ δεν μπορείς να κάνεις με ασφάλεια μια πρόβλεψη σε δικαστική κρίση».

Σε ό,τι αφορά την ψυχολογία της Εύας Καϊλή, είπε πως είναι δυστυχισμένη, κυρίως λόγω του ανήλικου παιδιού της, που είναι μακριά και από τους γονείς του. «Από εκεί και έπειτα, θα πολεμήσουμε, γιατί ούτε ύποπτη φυγής είναι, ούτε να αλλοιώσει τα στοιχεία της έρευνας μπορεί», κατέληξε ο κ. Δημητρακόπουλος.

⚫ Δείτε στο ακόλουθο ρεπορτάζ τις δηλώσεις του δικηγόρου νωρίτερα την Τετάρτη, προτού μεταβεί στις φυλακές Χάρεν, όπου κρατείται η ευρωβουλευτής:

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...