158
Φωτογραφία από παλαιότερη άσκηση του Στρατού | INTIMEnews

Ετσι ενισχύεται η δύναμη πυρός των Ενόπλων Δυνάμεων

Protagon Team Protagon Team 10 Σεπτεμβρίου 2020, 10:39
Φωτογραφία από παλαιότερη άσκηση του Στρατού
|INTIMEnews

Ετσι ενισχύεται η δύναμη πυρός των Ενόπλων Δυνάμεων

Protagon Team Protagon Team 10 Σεπτεμβρίου 2020, 10:39

Τέσσερα υποπρογράμματα για την αναβάθμιση της δύναμης πυρός και τη διατήρηση της ικανότητας αυτοπροστασίας μονάδων κρούσης των Ενόπλων Δυνάμεων, παρουσιάστηκαν την Τετάρτη στην αρμόδια Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής.

Η ενημέρωση έγινε στην Αίθουσα Γερουσίας της Βουλής των Ελλήνων από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον υφυπουργό Αλκιβιάδη Στεφανή, παρουσία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, του αρχηγού ΓΕΣ, αντιστράτηγου, Χαράλαμπου Λαλούση, του αρχηγού ΓΕΝ, αντιναυάρχου, Στυλιανού Πετράκη, και του υπαρχηγού ΓΕΑ υποπτέραρχος Νικόλαος Ρέτσας.

Με πρωταρχικό μέλημα την αναβάθμιση της επιχειρησιακής αποτελεσματικότητας και γενικότερα την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, οι κ.κ. Παναγιωτόπουλος και Στεφανής ενημέρωσαν τα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής για τα ακόλουθα υποπρογράμματα:

Ενεργοποίηση υποπρογράμματος «Αναβάθμιση τορπιλικού δυναμικού του Πολεμικού Ναυτικού – Προμήθεια, αναβάθμιση και εν συνεχεία υποστήριξη τορπιλλών Ελληνικών Υποβρυχίων».

Ενεργοποίηση υποπρογράμματος «Έλεγχος / Συντήρηση Κ/Β RAM».

Γνωμοδότηση για την ενεργοποίηση του υποπρογράμματος «Προμήθεια Πυροδοτικών Μηχανισμών CADs-PADs».

Γνωμοδότηση για την ενεργοποίηση του υποπρογράμματος «Επέκταση Ημερολογιακών Ορίων Ζωής των Επιχειρησιακών Πυραύλων SCALP EG της Πολεμικής Αεροπορίας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...