791
To ζεύγος Στουρνάρα | youtube

Γιατί ερευνούν τη σύζυγο Στουρνάρα

Protagon Team Protagon Team 15 Σεπτεμβρίου 2016, 16:40
To ζεύγος Στουρνάρα
|youtube

Γιατί ερευνούν τη σύζυγο Στουρνάρα

Protagon Team Protagon Team 15 Σεπτεμβρίου 2016, 16:40

Mε εντολή της επικεφαλής των εισαγγελέων Διαφθοράς Ελένης Ράϊκου, διατάχθηκε έρευνα στα γραφεία της εταιρείας που διαθέτει η σύζυγος του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα, Σταυρούλα Νικολοπούλου. Αντικείμενο της έρευνας είναι οι δραστηριότητες της συζύγου του κ. Στουρνάρα, όσον αφορά τη διαχείριση των διαφημιστικών κονδυλίων του ΚΕΕΛΠΝΟ. Αρχικά διέρρευσαν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η έρευνα έγινε και στο σπίτι του ζεύγους. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται.

Από τις επί τόπου έρευνες που διενεργήθηκαν από την οικονομική αστυνομία, κατασχέθηκαν πλήθος εγγράφων και ηλεκτρονικών αρχείων προκειμένου να μελετηθούν στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται από τις εισαγγελικές αρχές για τις δαπάνες του ΚΕΕΛΠΝΟ. Πηγές της Τράπεζας της Ελλάδας σημείωναν ότι ο κ. Στουρνάρας και η σύζυγός του δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα αφού επί σειρά ετών η σύζυγος του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος διατηρεί εταιρεία που προσφέρει συμβουλευτικές και υπηρεσίες δημοσίων σχέσεων σε δεκάδες πελάτες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Νικολοπούλου – Στουρνάρα, ως ιδιοκτήτρια της εταιρείας Mindworks, διαχειρίστηκε διαφημιστικά κονδύλια του ΚΕΕΛΠΝΟ, τα οποία κατευθύνθηκαν προς τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης. Η εισαγγελική έρευνα έχει να κάνει τόσο με την επιλογή των μέσων που απορρόφησαν τα κονδύλια, όσο και με τη σκοπιμότητα της προβολής καθώς, όπως διαπιστώθηκε, πολλά από αυτά τα μηνύματα θα μπορούσαν να προωθηθούν και δωρεάν.

Η έρευνα ξεκίνησε λίγες ώρες αφού έγινε γνωστό πως η Τράπεζα της Ελλάδας προτίθεται να διατυπώσει ενστάσεις για τις κυβερνητικές επιλογές στη διοίκηση της Attica Bank.  Τραπεζικοί κύκλοι αναρωτιόνται αν η χρονική ταύτιση αποτελεί σύμπτωση. Σύμφωνα με πληροφορίες η επιλογή, από την κυβέρνηση, του νέου Προέδρου κ. Γεράσιμου Σαπουτζόγλου και του νέου διευθύνοντος συμβούλου κ. Παναγιώτη Ρουμελιώτη, δεν βρίσκει σύμφωνη τη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος.  Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σαπουντζόγλου ήταν στο ΔΣ της Proton την περίοδο μετά την απομάκρυνση του κ. Λαυρεντιάδη. Για τον κ. Ρουμελιώτη φέρεται να διατυπώνονται ενστάσεις για την θέση του διευθύνοντος συμβούλου και όχι για τη συμμετοχή του ως μέλος του ΔΣ. Η ίδια τράπεζα βρέθηκε πρόσφατα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος κατά τη διαδικασία χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών, καθώς χορήγησε εγγυητική επιστολή προς τον όμιλο Καλογρίτσα σε ύψος δυσανάλογα υψηλό με τα κεφαλαιακά της διαθέσιμα.  Η έρευνα της Τράπεζας της Ελλάδος για τα διαθέσιμα της Attica Bank, αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες.

Σε γενικές γραμμές οι σχέσεις του Γιάννη Στουρνάρα με τον ΣΥΡΙΖΑ, ως κόμμα και ως κυβέρνηση, χαρακτηρίζονται από έντονες διακυμάνσεις. Αρχικά εθεωρείτο βέβαιο ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα απαιτούσε την παραίτηση του κεντρικού τραπεζίτη. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ήταν εφικτό να γίνει αφού η Τράπεζα της Ελλάδος δεν υπάγεται στην κυβέρνηση, αλλά στην ΕΚΤ. Αργότερα, πάντως, μετά και την έντονη περίοδο της διαπραγμάτευσης Βαρουφάκη, οι σχέσεις αποκαταστάθηκαν.

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Στουρνάρα

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν το απόγευμα της Πέμπτης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας.  Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο άνδρες συμφώνησαν ότι η Δικαιοσύνη πρέπει να κάνει απερίσπαστη τη δουλειά της όπως επίσης και ότι οι σχέσεις και η μεταξύ τους συνεργασία δεν πρέπει και δεν μπορεί να επηρεαστεί από τη σημερινή εξέλιξη.

«Ολοι αντιλαμβάνονται ότι ο πραγματικός στόχος είναι ο σύζυγός μου»

Νωρίς το βράδυ της Πέμπτης η εταιρεία της συζύγου του διοικητής της ΤτΕ απέστειλε το παρακάτω Δελτίο Τύπου:

«Η εταιρεία MINDWORKBUSINESSSOLUTIONS, η οποία εκπροσωπείται από την κυρία Λίνα Νικολοπούλου, δέχθηκε σήμερα στην έδρα της κλιμάκιο οργάνων της Οικονομικής Αστυνομίας,το οποίο προέβη σε τυπικό έλεγχο των παραστατικών της στοιχείων σε σχέση με έργο Ε.Σ.Π.Α. του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. που ανέλαβε να εκτελέσει, έπειτα από διεθνή διαγωνισμό. Η εταιρεία παρέδωσε στο ανώτερο κλιμάκιο ό,τι στοιχείο ζητήθηκε και η εκπρόσωπος της, κυρία Λίνα Νικολοπούλου, συνεργάσθηκε πλήρως με τους διενεργήσαντες τον έλεγχο.

» Η δραστηριότητα της εταιρείας κινείται πάντοτε εντός των πλαισίων της απολύτου νομιμότητας, άπαντα δε τα παραστατικά στοιχεία αυτής τηρούνται στην έδρα της και είναι πρόσφορα σε οποιονδήποτε έλεγχο, ο οποίος όμως πρέπει να διεξάγεται επίσης εντός του πλαισίου της δικονομικής τάξεως και όχι με ταυτόχρονη και ενδεχομένως σκόπιμη σπίλωση προσώπων και υπολήψεων.

» Ο θόρυβος που προκλήθηκε είναι στοχευμένος και αδικαιολόγητος, ενώ διέρρευσαν την ψευδή πληροφορία περί διενέργειας ελέγχου, όχι στην έδρα της εταιρείας, αλλά, δήθεν στην οικία της, ενώ χρησιμοποιήθηκε το όνομα του συζύγου της, κυρίου Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος ανέκαθεν αποτελεί και τον στόχο των κακόβουλων δημοσιευμάτων.Οι πολιτικές σκοπιμότητες σε μια δημοκρατική Ελλάδα δεν μπορούν ποτέ να κατασκευάσουν ενόχους.

» Ολοι αντιλαμβάνονται ότι ο πραγματικός στόχος είναι ο σύζυγός μου, προκειμένου να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένες σκοπιμότητες και επιλογές. Γι΄ αυτό και επιλέχθηκε η συγκεκριμένη χρονική συγκυρία.

Θέλω να δηλώσω σε κάθε ενδιαφερόμενο ότι δεν έχω να φοβηθώ τίποτε εγώ προσωπικά, αλλά και η εταιρεία μου. Και βεβαίως δεν θα με κάμψουν οι επιθέσεις που έχουν ως αποκλειστικό στόχο τη σπίλωση του συζύγου μου και της οικογένειάς του. Να είναι βέβαιοι ότι θα αποτύχουν!»

Η νόμιμη εκπρόσωπος της εταιρείας επιφυλάσσεται να ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά της σε περίπτωση που συνεχισθεί η δυσφήμιση της εταιρείας και των εκπροσώπων της».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...