265
Στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση στον «Ευαγγελισμό» το πρωί της Τρίτης | MegaTV

Επεισοδιακή συγκέντρωση στον «Ευαγγελισμό» με αποδοκιμασίες γιατρών κατά αστυνομικών

Protagon Team Protagon Team 7 Απριλίου 2020, 10:51
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 07/04/2020, 14:08
Στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση στον «Ευαγγελισμό» το πρωί της Τρίτης
|MegaTV

Επεισοδιακή συγκέντρωση στον «Ευαγγελισμό» με αποδοκιμασίες γιατρών κατά αστυνομικών

Protagon Team Protagon Team 7 Απριλίου 2020, 10:51
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 07/04/2020, 14:08

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας μερίδα γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» (ανάμεσά τους και αρκετοί από αυτούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορονοϊού) πραγματοποίησαν συγκέντρωση στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου.

Ηταν μία συμβολική κινητοποίηση με τους συμμετέχοντες να ζητούν: μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών, πλήρη επίταξη άνευ όρων κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η συγκέντρωση προκάλεσε την επέμβαση της Αστυνομίας (με δεδομένη την απαγόρευση των συναθροίσεων) με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση.

Ακολούθησε έντονο φραστικό επεισόδιο μεταξύ των γιατρών και των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ., με έντονες αποδοκιμασίες κατά των αστυνομικών που τελικά αποχώρησαν, ενώ οι συγκεντρωμένοι συνέχισαν τη συγκέντρωσή τους.

Τα όσα συνέβησαν στον «Ευαγγελισμό» έσπευσε να εκμεταλλευτεί πολιτικά ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος με ανάρτησή του στο Facebook κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για υποκρισία επειδή τη Δευτέρα επισκέφτηκε γιατρούς και νοσηλευτές στο «Σωτηρία», αλλά τώρα έστειλε την αστυνομία.

«Χθες ήταν “οι ήρωες με τις λευκές και τις πράσινες μπλούζες”, που τους χειροκροτάμε στα μπαλκόνια. Σήμερα οι ήρωες δε δικαιούνται να έχουν φωνή, όταν αυτή ενοχλεί την κυβέρνηση.

Χθες πήγε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης σε νοσοκομείο μαζί με τις κάμερες για να “τιμήσει τους ήρωες”.

Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, τους έστειλε τις αστυνομικές δυνάμεις για να διαλύσουν την συγκέντρωσή τους στον Ευαγγελισμό», έγραψε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας στα social media, αναρτώντας παράλληλα και βίντεο από το νοσοκομείο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...