384
| InTimeNews / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Δημοσκόπηση GPO: Προβάδισμα 6,8 μονάδων για τη Νέα Δημοκρατία

Protagon Team Protagon Team 30 Νοεμβρίου 2022, 21:30
|InTimeNews / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Δημοσκόπηση GPO: Προβάδισμα 6,8 μονάδων για τη Νέα Δημοκρατία

Protagon Team Protagon Team 30 Νοεμβρίου 2022, 21:30

Προβάδισμα 6,8 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφει στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO που παρουσιάστηκε το βράδυ της Τετάρτης από το Star.

Πιο συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 32,4% έναντι 25,6% του ΣΥΡΖΑ. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με 11%, το ΚΚΕ με 5,7%, η Ελληνική Λύση με 3,4% και το ΜέΡΑ25, το οποίο βρέθηκε κάτω από το όριο του 3% (2,2%).

Σημειώνεται ότι σε προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά», νωρίτερα τον Νοέμβριο, η διαφορά μεταξύ του κυβερνώντος κόμματος και του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανιζόταν μειωμένη, στο 5,8%.

Σε προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας η διαφορά των δύο πρώτων κομμάτων ήταν στις 5,8 μονάδες

Σαφέστερο είναι το προβάδισμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στο ερώτημα περί καταλληλότητας για Πρωθυπουργός.

Το 43,2% θεωρεί καταλληλότερο τον νυν Πρωθυπουργό, έναντι του 32,4% των ερωτηθέντων που θεωρούν καταλληλότερο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί σταθερά μεγάλο προβάδισμα έναντι του Αλέξη Τσίπρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πιθανότατα κερδίζει «πόντους» χάρη στη στάση του στα Ελληνοτουρκικά, καθώς οι ψηφοφόροι απάντησαν σε ποσοστό 46,1% ότι «είναι αυτή που πρέπει».

«Πιο σκληρή» στάση απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις ζήτησε το 40%, ενώ υπέρ μιας ηπιότερης προσέγγισης τάχθηκε το 5,5%.

Εξάλλου, τo υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα φάνηκε πως είναι η ακρίβεια –κάτι που κατέδειξαν και άλλες έρευνες κοινής γνώμης (1, 2, 3, 4, 5)–, με το 47,1% να «δείχνει» τις ανατιμήσεις των προϊόντων ως κύρια πηγή ανησυχίας.

Ακολουθούν οι αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος με ποσοστό 19,6%, τα Ελληνοτουρκικά με 10,4%, η υπόθεση των παρακολουθήσεων με 7,4%, η εγκληματικότητα με 7,1% και η ανεργία με 6%.

Ενα άλλο αξιοσημείωτο εύρημα της δημοσκόπησης της GPO αφορά τα περιστατικά κακοποίησης ανηλίκων, τα οποία έχουν βρεθεί στην επικαιρότητα εν μέσω και των καταγγελιών για τη ΜΚΟ Κιβωτός του Κόσμου.

Μόλις το 4,3% ανέφερε ότι έχει υποπέσει στην αντίληψή του κάποιο τέτοιο περιστατικό. Ωστόσο, το 69% δήλωσε, επίσης, ότι δεν το κατήγγειλε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...