148
Το σήμα λέει «όχι» στο τσιγάρο, στην πράξη όμως; | Intimenews/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Αρχισαν οι έλεγχοι για τον αντικαπνιστικό

Protagon Team Protagon Team 27 Οκτωβρίου 2019, 12:25
Το σήμα λέει «όχι» στο τσιγάρο, στην πράξη όμως;
|Intimenews/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Αρχισαν οι έλεγχοι για τον αντικαπνιστικό

Protagon Team Protagon Team 27 Οκτωβρίου 2019, 12:25

Εντατικούς ελέγχους για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου πραγματοποίησαν το βράδυ του Σαββάτου και τα ξημερώματα της Κυριακής, σε αρκετά καταστήματα υγειονομικού ελέγχου στο κέντρο της Αθήνας, οι ελεγκτές της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας σε συνεργασία με την αστυνομία.

Οι ελεγκτές προχώρησαν μόνο σε συστάσεις για την ορθή εφαρμογή των απαιτήσεων του πλαισίου, ανακοίνωσε σχετικά ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Αγγελος Μπίνης.

Το επόμενο διάστημα, πρόσθεσε ο ίδιος σε ανακοίνωση της Αρχής, «θα εκπονηθεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ελέγχων που θα υλοποιηθεί από μικτά κλιμάκια των συναρμόδιων υπηρεσιών, ώστε να διασφαλιστεί η εφαρμογή του νόμου, η  προστασία της δημόσιας υγείας και η ισότιμη λειτουργία των επιχειρήσεων που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής των σχετικών διατάξεων».

«Ο εθνικός στόχος για τη μείωση του καπνίσματος βρίσκει, όπως καταγράφεται σε σχετικές έρευνες, σύμφωνη τη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, η οποία αναμένει απτά δείγματα της βούλησης της πολιτείας για την εφαρμογή των σχετικών διατάξεων», επισημαίνει ακόμη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...