429
Η κολοκύθα της γιορτής του Χαλοουίν, γνωστή ως Jack O' Lantern | Wikipedia

Εκκληση στους Βρετανούς: «Σπατάλη φαγητού να πετάτε την σάρκα από τις κολοκύθες»

Protagon Team Protagon Team 27 Οκτωβρίου 2019, 10:37
Η κολοκύθα της γιορτής του Χαλοουίν, γνωστή ως Jack O' Lantern
|Wikipedia

Εκκληση στους Βρετανούς: «Σπατάλη φαγητού να πετάτε την σάρκα από τις κολοκύθες»

Protagon Team Protagon Team 27 Οκτωβρίου 2019, 10:37

Από επιτυχία σε επιτυχία βαδίζουν οι Βρετανοί.

Πέραν του φιάσκου του Brexit, στην Βρετανία, αναμένεται φέτος να σημειωθεί ένα ακόμη αρνητικό ρεκόρ που αφορά την σπατάλη φαγητού!

Περισσότερες από οκτώ εκατομμύρια κολοκύθες -που αντιστοιχούν σε 18.000 τόνους βρώσιμου προϊόντος- θα πεταχτούν κατά την διάρκεια τον εορτασμών του Χαλοουίν (Halloween), της γιορτής του «τρόμου».

Οπως αναφέρει ο Guardian, το 40% των καταναλωτών θα αγοράσει για την παράδοση του pupkin carving (σκάλισμα κολοκύθας) φρέσκες κολοκύθες. Εξ αυτών, το 60% δεν θα χρησιμοποιήσει το βρώσιμο περιεχόμενο της κολοκύθας, αντιθέτως θα το πετάξει στα σκουπίδια.

Ουσιαστικά αυτό που συμβαίνει είναι το εξής: οι Βρετανοί αγοράζουν τις κολοκύθες, αφαιρούν το εσωτερικό (την σάρκα), το πετούν και στη συνέχεια σκαλίζουν πρόσωπα πάνω στον φλοιό της κολοκύθας. Συχνά, τοποθετούνται μέσα στις κενές κολοκύθες κεριά ώστε να δίνεται η εντύπωση ότι το «τρομακτικό» πρόσωπο (γνωστό ως Jack O’ Lantern) φλέγεται.

Από τα 10 εκατομμύρια κολοκύθες που καλλιεργούνται στη Βρετανία το 95% καταλήγει να χρησιμοποιείται ως ντεκόρ. Στα τέλη Νοεμβρίου αναμένεται να κυκλοφορήσει στο Νησί η πρώτη μπύρα φτιαγμένη από σάρκα κολοκύθας, βρώσιμου δηλαδή προϊόντος που ειδάλλως θα πεταγόταν.

Την παραγωγή της μπύρας έχει αναλάβει η Toast Ale, η εταιρεία πίσω από την πρώτη μπύρα ψωμιού!

Η Τερέζα Τρικς, επικεφαλής του προγράμματος τροφήμων της ΜΚΟ Habbub τόνισε: «είναι εύκολο για τους ανθρώπους να ξεχνούν ότι οι κολοκύθες του Χαλοουίν δεν είναι μόνο οι τρομακτικές φάτσες αλλά και φαγητό. Οι Βρετανοί που πετούν το εσωτερικό της κολοκύθας στα σκουπίδια συμβάλλουν στην ανεξέλεγκτη σπατάλη φαγητού που αγγίζει τα 15 δισεκατομμύρια λίρες (17,34 δισ. ευρώ) κάθε χρόνο».

(Στις φωτογραφίες που θα ακολουθήσουν μπορείτε να δείτε τα βήματα για την κατασκευή της κολοκύθας Jack O’ Lantern. Σε περίπτωση που το επιχειρήσετε, σας παρακαλούμε θερμά να μη πετάξετε το βρώσιμο εσωτερικό. Αντ’ αυτού, επισκεφτείτε το Bostanistas και φτιάξτε κάτι νόστιμο για εσάς και τους δικούς σας ανθρώπους!)

Κόψτε κυκλικά το πάνω μέρος της κολοκύθας. Τραβήξτε το αργά ώστε να αποκολληθεί χωρίς να σπάσει το κοτσάνι (Facebook)
Αφαιρέστε το εσωτερικό της κολοκύθας με ένα κουτάλι και φυλάξτε το σε ένα τάπερ (Facebook)
Ζωγραφίστε με έναν μαρκαδόρο τα μάτια, την μύτη και το στόμα του προσώπου. Επειτα κόψτε με ένα μαχαίρι τα σημεία που έχετε σημαδέψει (Facebook)
Τέλος, ανάψτε ένα μικρό κερί και τοποθετήστε το μέσα στην κολοκύθα (Facebook)
Ετοιμος ο Jack! (Facebook)

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...