545
Ο Αρης Φλώρος ενώ οδηγείται στα δικαστήρια για μία από τις υποθέσεις στις οποίες ήταν κατηγορούμενος. Ο καταδικασθείς σε κάθειρξη 21 ετών βγήκε από τη φυλακή επικαλούμενος το άρθρο 101 Α του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας | φωτ. αρχείου

Απίστευτο και όμως αληθινό: Βγήκε από τη φυλακή ο Αρης Φλώρος της Εnerga

Protagon Team Protagon Team 24 Αυγούστου 2018, 11:52
Ο Αρης Φλώρος ενώ οδηγείται στα δικαστήρια για μία από τις υποθέσεις στις οποίες ήταν κατηγορούμενος. Ο καταδικασθείς σε κάθειρξη 21 ετών βγήκε από τη φυλακή επικαλούμενος το άρθρο 101 Α του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας
|φωτ. αρχείου

Απίστευτο και όμως αληθινό: Βγήκε από τη φυλακή ο Αρης Φλώρος της Εnerga

Protagon Team Protagon Team 24 Αυγούστου 2018, 11:52

Αέρα ελευθερίας αναπνέει εδώ και λίγα 24ωρα ο καταδικασθείς σε κάθειρξη 21 ετών για τη γνωστή υπόθεση των Energa – Hellas Power, Αριστείδης Φλώρος.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Καθημερινή», ο 39χρονος τέως εκπρόσωπος της Energa που κρατείτο στις φυλακές Χαλκίδας μετά τη καταδίκη του για το σκάνδαλο τον Φεβρουάριο του 2017, αποφυλακίστηκε πριν από λίγες ημέρες λόγω προβλημάτων υγείας που φέρεται να αντιμετωπίζει.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν ότι ο επιχειρηματίας διαγνώστηκε με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67% λόγω κρίσεων επιληψίας και κάνοντας χρήση του άρθρου 110 Α του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, βρέθηκε εκτός φυλακής (το εν λόγω άρθρο δίνει τη δυνατότητα της υφ’ όρον απόλυσης σε κρατούμενους με ποσοστό αναπηρίας πάνω από 67% εφόσον έχουν εκτίσει το ένα πέμπτο της ποινής τους).

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από τη μεταγωγή του στις φυλακές Χαλκίδας, ο Φλώρος κρατείτο στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού.

Είχαν προηγηθεί αλλεπάλληλες αιτήσεις αποφυλάκισης από τους συνηγόρους του, οι οποίες όμως δεν είχαν γίνει δεκτές. Η τελευταία απερρίφθη τον περασμένο Ιούλιο.

Στις αρχές του 2017, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε ένοχο για υπεξαίρεση και ξέπλυμα τον Φλώρο και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 21 ετών και χρηματική ποινή ύψους 1,5 εκατ. ευρώ. Αντίθετα, οι περισσότεροι συγκατηγορούμενοί του, μολονότι κρίθηκαν ένοχοι για τα ίδια αδικήματα, δεν οδηγήθηκαν στη φυλακή, καθώς το δικαστήριο αποφάσισε την αναστολή εκτέλεσης των ποινών τους.

Στη δίκη από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την πολύκροτη υπόθεση υπεξαίρεσης εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ από τους υπεύθυνους των Energa και Hellas Power, ο Αριστείδης Φλώρος είχε καταδικαστεί κατά συγχώνευση για τις πράξεις της υπεξαίρεσης, του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και της λαθρεμπορίας, σε ποινή κάθειρξης 21 ετων και χρηματική ποινή ύψους 1,5 εκατ. ευρώ. Για την περίπτωσή του απορρίφθηκε το αίτημα αναστολής.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, οι υπεύθυνοι των δύο εταιρειών – παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας-  ζημίωσαν το ελληνικό Δημόσιο με εκατομμύρια ευρώ, καθώς ενώ εισέπρατταν από τους πελάτες τους τον ειδικό φόρο κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και το τέλος ακίνητης περιουσίας, γνωστό τότε ως ΕΕΤΗΔΕ, δεν κατέβαλαν ποτέ τα χρήματα, ως όφειλαν, στα κρατικά ταμεία.

Στον έτερο βασικό κατηγορούμενο της υπόθεσης, τον Βασίλη Μηλιώνη της Ηellas Power , επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης δέκα ετών, αλλά του δόθηκε αναστολή με όρους.

Toν Μάρτιο του 2018 ο Αρης Φλώρος κρίθηκε ένοχος και για ηθική αυτουργία στην απόπειρα δολοφονίας εναντίον του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, τον Νοέμβριο του 2014 στην Πεντέλη.

Ως φυσικοί αυτουργοί είχαν κατηγορηθεί δύο σκληροί αλβανοί κακοποιοί, που ανακρινόμενοι είχαν υποδείξει τον Φλώρο ως το άτομο που τους είχε υποσχεθεί αμοιβή 300.000 ευρώ προκειμένου να δολοφονήσουν τον δικηγόρο του ΛΑΓΗΕ και αντίδικό του στην υπόθεση Energa – Hellas Power Γιώργο Αντωνόπουλο.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας έκρινε τελικά ένοχο τον Αρη Φλώρο για ηθική αυτουργία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 13 ετών κατά πλειοψηφία. Του χορήγησε ωστόσο αναστολή εκτέλεσης της ποινής μέχρι την εκδίκαση της έφεσης (χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα, αφού ήταν ήδη φυλακισμένος για την υπόθεση της Εnerga).

Το όνομα του Αριστείδη Φλώρου είχε συνδεθεί και με την υπόθεση της δολοφονίας του γνωστού δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, καθώς ο ποινικολόγος είχε αναλάβει την εκπροσώπηση του Φλώρου στην υπόθεση της ηθικής αυτουργίας.

Οπως είχαν αναφέρει αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, στη μοιραία συνάντηση στο γραφείο του θύματος οι δύο εκτελεστές του είχαν αναφερθεί εκτενώς στο σκάνδαλο Energa – Hellas Power. Δεν είχε αποκλειστεί πάντως και το ενδεχόμενο η αναφορά αυτή να έγινε προσχηματικά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...