265
Ανδρες των ειδικών δυνάμεων στο αεροδρόμιο του Αμβούργου της Γερμανίας, το μεσημέρι της Κυριακής 5 Νοεμβρίου | REUTERS/Fabian Bimmer

Αμβούργο: Συνελήφθη ο 35χρονος που κρατούσε σε ομηρεία την κόρη του στο αεροδρόμιο

Protagon Team Protagon Team 5 Νοεμβρίου 2023, 15:57
Ανδρες των ειδικών δυνάμεων στο αεροδρόμιο του Αμβούργου της Γερμανίας, το μεσημέρι της Κυριακής 5 Νοεμβρίου
|REUTERS/Fabian Bimmer

Αμβούργο: Συνελήφθη ο 35χρονος που κρατούσε σε ομηρεία την κόρη του στο αεροδρόμιο

Protagon Team Protagon Team 5 Νοεμβρίου 2023, 15:57

Αίσιο τέλος είχε το περιστατικό ομηρείας που βρισκόταν σε εξέλιξη από το βράδυ του Σαββάτου στην πίστα του αεροδρομίου του Αμβούργου.

Σύμφωνα με την αστυνομία της γερμανικής πόλης, νωρίς το απόγευμα της Κυριακής συνελήφθη χωρίς να προβάλει αντίσταση ο ύποπτος, ένας 35χρονος Τούρκος που είχε εισέλθει με το αυτοκίνητό του στην πίστα του αεροδρομίου και κρατούσε όμηρο την τετράχρονη κόρη του.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, πατέρας και κόρη βγήκαν από το αυτοκίνητο και το παιδί δεν δείχνει να έχει τραυματιστεί.

Εως τότε η εναέρια κυκλοφορία στο αεροδρόμιο του Αμβούργου παρέμενε σε αναστολή εξαιτίας πιθανολογούμενης απαγωγής του παιδιού από τον πατέρα του μετά από ενδοοικογενειακή διαμάχη.

«Κινητοποιήσαμε ψυχολόγους της αστυνομίας και τώρα μιλάμε με τον δράστη. Ελπίζουμε σε μια λύση μέσω διαπραγμάτευσης» είχε δηλώσει το πρωί η εκπρόσωπος της αστυνομίας, Σάντρα Λέβγκρουν, στο τηλεοπτικό δίκτυο NDR, προσθέτοντας πως είναι «πολύ θετική ένδειξη» ότι ο πατέρας της οικογένειας παραμένει σε επικοινωνία με τις αρχές «για τόσο μεγάλο διάστημα».

Το βράδυ του Σαββάτου, γύρω στις 20.00 (21.00 ώρα Ελλάδας), ένας οπλισμένος άνδρας έσπασε με το αυτοκίνητό του την μπάρα σε πύλη και εισήλθε στην πίστα του αεροδρομίου, πυροβολώντας δύο φορές στον αέρα και εκτοξεύοντας δύο φλεγόμενες φιάλες που έμοιαζαν με βόμβες μολότοφ, σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας.

Η αστυνομία δήλωνε ότι μάλλον το περιστατικό συνδεόταν με «διαμάχη για την επιμέλεια ενός παιδιού».  Η εφημερίδα Bild ανέφερε ότι ο τουρκικής υπηκοότητας άνδρας ζητούσε να του επιτραπεί να ταξιδέψει στην Τουρκία μαζί με την τετράχρονη κόρη του.

Το βράδυ, 17 πτήσεις που ήταν προγραμματισμένες να προσγειωθούν στο Αμβούργο, με 3.200 επιβαίνοντες, κατευθύνθηκαν σε άλλα αεροδρόμια. Για σήμερα είναι προγραμματισμένες 286 πτήσεις που μεταφέρουν 34.500 επιβάτες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...