348
Ο Ζελένσκι παρακολουθεί το μίτινγκ των G7 από το γραφείο του: στο μόνιτορ εμφανίζεται ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό | Ukrainian Presidential Press Service/Handout via REUTERS

Αμφιβάλλουν οι ΗΠΑ για την έκβαση του πολέμου;

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουνίου 2022, 03:15
Ο Ζελένσκι παρακολουθεί το μίτινγκ των G7 από το γραφείο του: στο μόνιτορ εμφανίζεται ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό
|Ukrainian Presidential Press Service/Handout via REUTERS

Αμφιβάλλουν οι ΗΠΑ για την έκβαση του πολέμου;

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουνίου 2022, 03:15

Επανήλθαν τα δημοσιεύματα στα Δυτικά Μέσα σύμφωνα με τα οποία στην Ουάσινγκτον υπάρχουν δύο «σχολές σκέψης» αναφορικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία: η μία συνεχίζει πάντα να τροφοδοτεί την ελπίδα της ουκρανικής νίκης μέσω των απανωτών αποστολών προηγμένων Δυτικών οπλικών συστημάτων, και η άλλη η οποία προτείνει τη λύση του συμβιβασμού ως απολύτως αναγκαία καθώς δεν βλέπει φως στον ορίζοντα.

Η δεύτερη «σχολή σκέψης» δεν διευκολύνει την αντίσταση όπως σημείωσε ο Γκουίντο Ολίμπιο στην Corriere della Sera, όμως έχει σύμμαχό της τις αμφιβολίες που πυκνώνουν και οι οποίες διακινούνται σαν πληροφορίες ακόμη και από «υπεράνω υποψίας» Μέσα όπως είναι το CNN. Το αμερικανικό δίκτυο, επικαλούμενο ανεπίσημες πηγές, δηλαδή ανώνυμες, μετέδωσε ότι ο Ζελένσκι «πρέπει να επαναπροσδιορίσει την έννοια της νίκης». Το οποίον σημαίνει ότι πρέπει να αποδεχθεί ακρωτηριασμό της χώρας στην οποία προεδρεύει.

Οι ανεπίσημοι πληροφοριοδότες περί του τι διαμείβεται στα think tanks της Ουάσινγκτον μίλησαν ανοιχτά για έκφραση αμφιβολιών όσον αφορά την ικανότητα των ουκρανικών δυνάμεων να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος –κυριολεκτικώς μιλώντας– στο μέλλον, στο εγγύς ή και στο πιο μακρινό. Επίσης οι ίδιοι επικεντρώνουν στη σπατάλη πολεμικού υλικού κάθε είδους. Και όλα αυτά ενώ οι ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις και οι ίδιες οι ΗΠΑ στέλνουν συνεχώς καινούργια οπλικά συστήματα στο Κίεβο, θεωρώντας ότι τελικά φθαρμένη από τη σύγκρουση θα βγει η Ρωσία.

Για το τι συμβαίνει στα μέτωπα του πολέμου, ο Ολίμπιο έγραψε τα εξής: οι Ρώσοι έδωσαν τις δικές τους εξηγήσεις για την πυραυλική επίθεση στο ουκρανικό εμπορικό κέντρο, υποστηρίζοντας ότι δεν ήταν εμπορικό κέντρο αλλά στρατιωτική αποθήκη. Ο Ολίμπιο ενστερνίζεται, βέβαια, την εκδοχή των γενικών πληγμάτων: «Μέσα σε λίγες ημέρες οι ρώσοι εξαπέλυσαν πολλούς πυραύλους Κρουζ, από 60 έως 80, χτυπώντας αδιακρίτως το εχθρικό έδαφος».

Τουρκικά χουβαρνταλίκια

Οι Ουκρανοί έριξαν και αυτοί βολές «στα μετόπισθεν των εισβολέων», γεγονός από το οποίο εξάγεται το συμπέρασμα ότι χρησιμοποιούν «τα πιο σύγχρονα συστήματα που στέλνει το ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένων των εκτοξευτών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς Himars». Ο Ολίμπιο έδωσε και την πληροφορία ότι οι Ουκρανοί συγκέντρωσαν τα απαραίτητα κεφάλαια για την αγορά τριών επιθετικών drones «Μπαϊρακτάρ», όμως η τουρκική εταιρεία έδειξε ανωτερότητα και δεν πήρε τα λεφτά – θα στείλει τα drones δωρεάν στον Ζελένσκι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...