189
Ρωσικά άρματα μάχης που καταστράφηκαν έπειτα από μάχες στο Σούμι | Irina Rybakova/Press service of the Ukrainian Ground Forces/Handout via REUTERS

Αλλάζει στρατηγική ο ρωσικός στρατός;

Protagon Team Protagon Team 19 Μαρτίου 2022, 13:14
Ρωσικά άρματα μάχης που καταστράφηκαν έπειτα από μάχες στο Σούμι
| Irina Rybakova/Press service of the Ukrainian Ground Forces/Handout via REUTERS

Αλλάζει στρατηγική ο ρωσικός στρατός;

Protagon Team Protagon Team 19 Μαρτίου 2022, 13:14

Η καθημερινή ενημέρωση για την πορεία του πολέμου από το βρετανικό υπουργείο Αμυνας είναι από τις πιο ενδιαφέρουσες ανοιχτές πηγές που μας επιτρέπουν να δούμε πώς παρακολουθούν τον πόλεμο οι ένοπλες δυνάμεις στη Δύση.

Το Σάββατο το βρετανικό υπουργείο προβαίνει στην εκτίμηση ότι η τακτική του ρωσικού στρατού αλλάζει και μάλιστα με τρόπο τέτοιο ώστε να κινδυνεύουν ακόμη περισσότερο οι άμαχοι από τα πυρά των εισβολέων.

«Το Κρεμλίνο μέχρι στιγμής έχει αποτύχει στους αρχικούς αντικειμενικούς του στόχους», αναφέρουν οι Βρετανοί που προσθέτουν ότι οι Ρώσοι έχει εκπλαγεί «από την κλίμακα και την αγριότητα της ουκρανικής αντίστασης».

Η Ρωσία, γράφει ακόμη το ενημερωτικό σημείωμα, «έχει αναγκαστεί να αλλάξει την επιχειρησιακή της προσέγγιση και τώρα επιδιώκει να εφαρμόσει μια στρατηγική φθοράς. Αυτό πιθανόν θα αφορά χρήση του πυρός αδιακρίτως, η οποία θα προκαλεσει αυξημένες απώλειες αμάχων, καταστροφές ουκρανικών υποδομών και ένταση στην ανθρωπιστική κρίση».

Το βρετανικό υπουργείο σημειώνει ακόμη ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, ενισχύει τον έλεγχό του επί των ΜΜΕ της Ρωσίας. Το Κρεμλίνο, προσθέτει η ενημέρωση, επιχειρεί να ελέγξει το αφήγημα, να αποσπάσει την προσοχή από τα επιχειρησιακά προβλήματα και να συσκοτίσει τις λεπτομέρειες για τον υψηλό αριθμό των ρωσικών απωλειών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...