545
Η περίφραξη της οικίας του «δρ Θάνατος» στα νοτιοανατολικά προάστια της Αττικής |

Εδώ μένει ο «δρ Θάνατος» – εμφανιζόταν ως «Νίκος Κοντός»

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουνίου 2020, 17:47
Η περίφραξη της οικίας του «δρ Θάνατος» στα νοτιοανατολικά προάστια της Αττικής
|

Εδώ μένει ο «δρ Θάνατος» – εμφανιζόταν ως «Νίκος Κοντός»

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουνίου 2020, 17:47

Αυτοπαρουσιαζόταν ως Νίκος Κοντός, άλλοτε διακεκριμένος επιστήμων, νευρο-ογκολόγος ή/και νευροχειρουργός, άλλοτε γόνος γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας. Κερδίζοντας την εμπιστοσύνη των ασθενών-θυμάτων του, τούς αποσπούσε τεράστια χρηματικά ποσά, υποσχόμενος νέες εξελιγμένες θεραπείες για το πρόβλημα υγείας που τους ταλαιπωρούσε.

Ο λόγος για τον «δρ Θάνατο», τον 47χρονο που έπεσε στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. έπειτα από πολύμηνη έρευνα. Για τρεις από τους ασθενείς του ήταν όμως αργά, καθώς δεν τα κατάφεραν και άφησαν την τελευταία τους πνοή.

Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν φωτογραφίες από την οικία του 49χρονου κομπογιαννίτη, μία πολυτελής έπαυλη με αυστηρά μέτρα ασφαλείας στην περίμετρό της.

Ο συλληφθείς εμπλέκεται και σε υπόθεση απάτης πολλών χιλιάδων ευρώ σε βάρος γνωστού επιχειρηματία

Ως συνεργοί του έχουν ταυτοποιηθεί από την ΕΛ.ΑΣ. τρεις ακόμα ημεδαποί, ενώ ερευνάται η συμμετοχή και άλλων προσώπων στην απίστευτη απάτη.

Στους συνεργούς του και η αλβανικής καταγωγής σύζυγός του, η οποία επίσης παρουσιαζόταν ως γόνος εφοπλιστικής οικογένειας.

Στην οικία του συλληφθέντος κατασχέθηκαν δύο όπλα –αεροβόλα, μαχαίρια, θρησκευτική εικόνα– πιθανή αρχαιότητα, αυτοκόλλητες ετικέτες επαγγελματικής ιατρικής ταυτότητας, χειρόγραφες σημειώσεις με προγράμματα διατροφής, βότανα κ.λπ., CD με εξετάσεις διαφόρων ασθενών.

Ο «Νίκος Κοντός» είχε καταφέρει να εξαπατήσει μέχρι και γιατρούς.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εμφανιζόταν ως πιστός χριστιανός και άνθρωπος της Εκκλησίας, προσεγγίζοντας τα θύματα του σε μοναστήρια, όπου κατέφευγαν οι ίδιοι ή οι συγγενείς τους για να ζητήσουν, ως ύστατη ελπίδα, βοήθεια από τον Θεό, και τους έπειθε να ακολουθήσουν τις οδηγίες του και τα «μαντζούνια» που τους πρότεινε για να θεραπευτούν.

Οταν συνελήφθη, διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για το ίδιο πρόσωπο που κατηγορείται για απάτη σε βάρος του επιχειρηματία, από τον οποίο φέρεται ότι απέσπασε 55.000.000 ευρώ από το 2004 έως το 2009, υπόθεση που έχει πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης, ενώ του είχε επιβληθεί και απαγόρευση εξόδου από την χώρα.

Εκείνο που εξέπληξε τους αστυνομικούς κατά την εξέλιξη της έρευνας, είναι ότι είχε πείσει γιατρούς πως είναι συνάδελφος τους και διέθεταν το ιατρείο τους για συνεξετάζουν ασθενείς.

Κάποιοι από αυτούς κλήθηκαν να καταθέσουν στην Ασφάλεια και έμειναν άναυδοι όταν πληροφορήθηκαν περί τίνος επρόκειτο.

Δύο γιατροί, ωστόσο, κατηγορούνται για συνέργεια στις απάτες, καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία της προανάκρισης, γνώριζαν την πλαστοπροσωπία του 47χρονου, ενώ για τον ίδιο λόγο κατηγορείται και η σύζυγος του συλληφθέντος.

Και οι τρεις δεν συνελήφθησαν λόγω παρελεύσεως του αυτοφώρου, καθώς το αδίκημα είναι πλημμέλημα, αλλά συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία.

Η έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε από την Ασφάλεια Αττικής, πριν από περίπου 13 μήνες μετά τον θάνατο των δύο ανήλικων καρκινοπαθών, καθώς οι συγγενείς τους θεώρησαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

Στην πορεία, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ υπήρξε αναφορά και από κάποιον γιατρό, που υποπτεύθηκε ότι ο 47χρονος δεν ήταν αυτός που δήλωνε ότι είναι.

Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας η δικογραφία, με όλα τα στοιχεία, εστάλη στον εισαγγελέα και εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, με βάση το οποίο ο ψευτογιατρός συνελήφθη στο σπίτι του, στα νοτιοανατολικά προάστια της Αττικής.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονίες και άλλα αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα και παραπέμφθηκε στον ανακριτή.

Επειδή το μέγεθος της δράσης του συλληφθέντος δεν έχει ακόμα υπολογιστεί και εκτιμάται ότι εμπλέκεται σε πολύ περισσότερες ενέργειες από αυτές που έχουν διαλευκανθεί, από την ΕΛ.ΑΣ ζητήθηκε άδεια για την δημοσιοποίηση των στοιχείων του, προκειμένου να εντοπιστούν και άλλα θύματα του.

Μετά την άσκηση ποινικής δίωξης ο 47χρονος οδηγήθηκε σε ανακριτή για να απολογηθεί, ζήτησε ωστόσο και έλαβε προθεσμία για την ερχόμενη Δευτέρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...