728
«Η ίδρυση του Κινήματος Αλλαγής δεν έγινε στον σωλήνα κομματικού εργαστηρίου, είναι απόφαση εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών. Αυτή είναι η πιο ισχυρή εγγύηση για την επιβίωση και προοπτική του» δηλώνει η Φώφη Γεννηματά | ΙΝΤΙΜΕnews

Γεννηματά: Η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές έχει ήδη αρχίσει

Protagon Team Protagon Team 6 Μαΐου 2018, 13:25
«Η ίδρυση του Κινήματος Αλλαγής δεν έγινε στον σωλήνα κομματικού εργαστηρίου, είναι απόφαση εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών. Αυτή είναι η πιο ισχυρή εγγύηση για την επιβίωση και προοπτική του» δηλώνει η Φώφη Γεννηματά
|ΙΝΤΙΜΕnews

Γεννηματά: Η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές έχει ήδη αρχίσει

Protagon Team Protagon Team 6 Μαΐου 2018, 13:25

Σε συνέντευξή της στο «Βήμα της Κυριακής» η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής εξηγεί γιατί έθεσε τώρα το αίτημα για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, ενώ αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο αλλαγής στάσης της ΔΗΣΥ έναντι της διάταξης για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, μετά και την ηχηρή διαφοροποιήση του Βαγγέλη Βενιζέλου.

«Ζητάμε εκλογές εδώ και τώρα πριν δεσμεύσουν τη χώρα με αδιέξοδα τετελεσμένα ερήμην του λαού», επαναλαμβάνει η Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξή της στο «ΒΗΜΑ της Κυριακής» και για  αυτό άλλωστε, σημειώνει, υπέβαλε το αίτημα προ ημερησίας διάταξης συζήτησης στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, ώστε να ανοίξουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις τα χαρτιά τους.

Όπως επισημαίνει η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, «η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές έχει ήδη αρχίσει. H κοινωνία βράζει. Η κυβέρνηση κάνει πως δεν καταλαβαίνει και προσπαθεί να κερδίσει πολιτικό χρόνο με νέα παραμύθια. Υπόσχεται έξοδο «μαϊμού». Δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια ούτε στις δεσμεύσεις που έχει ήδη ψηφίσει, ούτε στις νέες δεσμεύσεις που εν κρυπτώ συζητά. Δεν σηκώνει πια ο τόπος, την τοξική πόλωση, που κλιμακώνει η Κυβέρνηση για μικροκομματικά οφέλη. Το σαράκι του διχασμού υποσκάπτει την όποια εθνική προσπάθεια».

Η κ. Γεννηματά πιστεύει ότι το Κίνημα Αλλαγής θα έχει καθοριστική συμβολή στις εξελίξεις, για την πολιτική σταθερότητα και την προοδευτική διακυβέρνηση στη χώρα ζητώντας από τους πολίτες την ενίσχυση του για να παίξει αυτό το ρόλο.

Στη συνέντευξή της η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής αντικρούει και τους ισχυρισμούς του Μαξίμου περί συγκρότησης «μαύρου μετώπου» κατά της κυβέρνησης Τσίπρα: «Μαύρη σίγουρα είναι η συμμαχία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ και άλλα παρακλάδια της δεξιάς για να εδραιωθεί στην εξουσία. Τώρα ο κ. Τσίπρας μπροστά στο φάσμα της ήττας αναζητεί εχθρούς και ανακαλύπτει ‘βαρβάρους’. Είναι γνωστή αυτή η τακτική από αλήστου μνήμης περιόδους της ιστορίας. Δυστυχώς. Είναι επιλογή που δηλητηριάζει την κοινωνία , υποσκάπτει την ενότητα και την ομοψυχία. Ο κ. Τσίπρας κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια. Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής για τους αντίστοιχους δρόμους, μετώπων στις πλατείες ,που ως αντιπολίτευση είχε ακολουθήσει».

Στο πλαίσιο αυτό έκλεισε και την πόρτα συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι ο κ.Τσίπρας έκοψε τις γέφυρες συνεννόησης πολύ νωρίς και ως αντιπολίτευση και στη συνέχεια με τη συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ. « Τώρα επικοινωνιακά παιχνίδια από τα στελέχη του και μικροκομματικές σκοπιμότητες δεν μας αφορούν. Εμείς έχουμε σταθερές, πάγιες απόψεις και θέσεις για την ανάγκη εθνικής συνεννόησης στα μεγάλα ζητήματα. Εμμένουμε σε αυτό γιατί η πολιτική ζωή στη χώρα πρέπει επιτέλους να φύγει από τα παλιά πρότυπα όξυνσης και διαίρεσης. Αυτό κανείς δεν πρέπει να το συγχέει με προθέσεις για Κυβερνητικές συνεργασίες που πρέπει να βασίζονται σε προγραμματικές συμφωνίες.. Η εθνική συνεννόηση θα έρθει με την ενίσχυση των δημοκρατικών δυνάμεων της Κεντροαριστεράς, της λογικής που εκφράζει σήμερα το Κίνημα Αλλαγής».

Όσο για την πρόταση που κατέθεσε να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης, η κυρία  Γεννηματά υποστηρίζει ότι βάζει φρένο σε αυτά τα σχέδια και ανοίγει το δρόμο για αλλαγές στο πολιτικό σύστημα και τη λειτουργία του που είναι αναγκαίες και αποτελούν απαίτηση των πολιτών. «Δυστυχώς η στάση τόσο της κυβέρνησης, όσο και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προδικάζουν ότι κινδυνεύει να χαθεί μια ακόμα ευκαιρία. Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του», αρκέστηκε να πει για τη στάση των υπόλοιπων πολιτικών δυνάμεων του τόπου.

Κληθείσα εξάλλου να αξιολογήσει τη μέχρι τώρα πορεία του Κινήματος Αλλαγής, η Φώφη Γεννηματά εκτιμά πως «είναι σταθερά ανοδική και αυτό καταγράφεται σε όλες τις σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης. Είμαστε σταθερά το τρίτο δημοσκοπικά, πολιτικό κόμμα. Τα μηνύματα που έρχονται από παντού, από όλες τις εκλογικές διαδικασίες σε επαγγελματικούς και επιστημονικούς φορείς, το επιβεβαιώνουν. Δείχνουν πως οι προσκείμενες στο Κίνημα Αλλαγής δυνάμεις, κερδίζουν. Μέρα με την μέρα κάνουμε βήματα μπροστά για να ανατρέψουμε, στις πλέον, τον κακέκτυπο δικομματισμό των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και της ΝΔ», λέει και παράλληλα αντικρούει τις επικρίσεις ότι έχει παραμεληθεί η πολιτική πρόταση του νέου φορέα, για να δοθεί προτεραιότητα στην οργανωτική συγκρότηση.

Όσον αφορά τέλος, το θέμα που έχει προκληθεί στις τάξεις της ΔΗΣΥ με αφορμή την επίμαχη διάταξη για  την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια (σ.σ. ειδικά μετά την ηχηρή διαφοροποίηση του Βαγγέλη Βενιζέλου), αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο αλλαγής στη μέχρι σήμερα κεντρική γραμμή της παράταξης. Όπως είπε, στην Ολομέλεια την επόμενη εβδομάδα το Κίνημα Αλλαγής θα ψηφίσει θετικά εφόσον υπάρξουν οι βελτιώσεις και οι αλλαγές για τις οποίες στην αρμόδια Επιτροπή δόθηκε μάχη για ενίσχυση της κατοχύρωσης των παιδιών. «Δεν μπορεί να περάσουμε σε μια διαδικασία “πλειοδοσίας” και να μετατραπούν οι αναδοχές σε δημοπρασίες», υπογραμμίζει χαρκτηριστικά η Φώφη Γεννηματά.