734
Φόβος και τρόμος στα προάστια των Αθηνών οι κουκουλοφόροι ληστές που εισβάλλουν στα σπίτια ανυπεράσπιστων πολιτών | Youtube

Οι δραματικές στιγμές της ένοπλης εισβολής στην οικία Σταματιάδη – Οι ίδιοι «χτύπησαν» τον Πανταζή;

Protagon Team Protagon Team 4 Απριλίου 2018, 11:59
Φόβος και τρόμος στα προάστια των Αθηνών οι κουκουλοφόροι ληστές που εισβάλλουν στα σπίτια ανυπεράσπιστων πολιτών
|Youtube

Οι δραματικές στιγμές της ένοπλης εισβολής στην οικία Σταματιάδη – Οι ίδιοι «χτύπησαν» τον Πανταζή;

Protagon Team Protagon Team 4 Απριλίου 2018, 11:59

Σε στοιχεία από την έρευνα για δακτυλικά και γενετικά αποτυπώματα προσδοκούν να καταλήξουν οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την υπόθεση της ένοπλης εισβολής στο σπίτι του επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη στην Κηφισιά. Την ίδια ώρα οι τρεις κάλυκες από το πιστόλι των 9 χιλιοστών με τον οποίο τον πυροβόλησε ο ένας εκ των δύο ληστών, βρίσκονται ήδη στα εγκληματολογικά εργαστήρια για βαλλιστική εξέταση.

Περισσότερα στοιχεία για τον τρόπο που κινήθηκαν οι δύο εισβολείς αναμένονται επίσης από την εξέταση των βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας που λειτουργούσαν στη διπλανή μεζονέτα και σε παρακείμενα σπίτια της περιοχής.

Οπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο δράστες προσπάθησαν πρώτα να μπουν στο διπλανό σπίτι από αυτό του επιχειρηματία, όπου διαμένει η οικογένεια του αδελφού του. Ανυπέρβλητο εμπόδιο στάθηκε για το δίδυμο των ληστών η θωρακισμένη πόρτα και το σύστημα ασφαλείας που διέθετε η μεζονέτα, οπότε και υποχρεώθηκαν να αλλάξουν στόχο και να κατευθυνθούν στο σπίτι του άτυχου 52χρονου. Αυτό άλλωστε προκύπτει τόσο από την αυτοψία των αστυνομικών στο σημείο όσο και  από τις μαρτυρία συγγενούς του θύματος.

Τη νύχτα της Κυριακής στο σπίτι του Αλέξανδρου Σταματιάδη το σύστημα ασφαλείας δεν ήταν ενεργοποιημένο, γεγονός που εκμεταλλεύθηκαν οι δύο κακοποιοί μπαίνοντας στην οικία τη ώρα που μέσα κοιμούνταν ο 52χρονος με τη σύζυγό του στο υπνοδωμάτιό τους, ο 18χρονος γιος τους στη σοφίτα και η αλλοδαπή οικιακή βοηθός.

Σύμφωνα με αξιωματικό της Ασφάλειας  που συμμετείχε στις έρευνες στο σπίτι της Κηφισιάς και τον οποίο επικαλείται η εφημερίδα «Καθημερινή», πρώτα οι δύο εισβολείς έκαναν φύλλο και φτερό  το γραφείο του 52χρονου, στο ισόγειο. «Ανοιξαν τα συρτάρια, έψαξαν και πέταξαν στο πάτωμα την τσάντα του επιχειρηματία χωρίς να τελικά βρουν χρήματα ή άλλα αντικείμενα αξίας», περιέγραψε σύμφωνα πάντα με την «Καθημερινή».

Στη συνέχεια ανέβηκαν στον πρώτο όροφο και κατευθύνθηκαν στην κρεβατοκάμαρα του ζευγαριού. Από τη φασαρία όμως που έκαναν, ο Αλέξανδρος Σταματιάδης και η σύζυγός του ξύπνησαν με αποτέλεσμα να έρθουν πρόσωπο με πρόσωπο με τους ληστές.

Βρίζοντας τους και δίνοντάς του συνεχώς εντολές να μη μιλούν («σκάστε, μη μιλάτε, κάντε αυτό που λέμε»), οι εισβολείς προσπάθησαν να τρομοκρατήσουν το ζευγάρι ώστε να μπορέσουν να ψάξουν με την ησυχία τους το δωμάτιο για χρήματα ή άλλα τιμαλφή.

Τότε όμως ήταν που ο Αλέξανδρος Σταματιάδης αντέδρασε και προσπάθησε να αντισταθεί θέλοντας να προστατέψει την οικογένειά του. Στη συμπλοκή που ακολούθησε με τον έναν ληστή, δέχθηκε  χτύπημα με μεταλλικό λοστό στο κεφάλι. Παρ’ όλα αυτά συνέχισε να αντιστέκεται και τότε ο δεύτερος εισβολέας τον πυροβόλησε τρεις φορές στην πλάτη με πιστόλι 9 χιλιοστών.

Λόγω του ότι ο επιχειρηματίας ήρθε σε άμεση επαφή με τον έναν κακοποιό κατά τη διάρκεια της πάλης τους, οι αστυνομικοί ελπίζουν ότι θα βρουν γενετικό υλικό ή ακόμα και αποτυπώματα στα αιματοβαμμένα ρούχα του 52χρονου που ενδεχομένως οδηγήσουν στην ταυτοποίηση τουλάχιστον ενός των δύο εισβολέων.

Σύμφωνα με την περιγραφή της συζύγου του επιχειρηματία, οι ληστές φορούσαν γάντια και κουκούλες full-face, είχαν προσαρμοσμένους στο μέτωπο φακούς κεφαλής και ήταν ντυμένοι με σκούρα ρούχα. Αμφότεροι ήταν κανονικής σωματικής διάπλασης και ύψους περίπου 1,80μ.

Μετά την αιματηρή συμπλοκή με τον 52χρονο επιχειρηματία, αναγκάστηκαν να τραπούν σε φυγή χωρίς να αφαιρέσουν οτιδήποτε από το σπίτι.

Σταθερή αλλά κρίσιμη η κατάσταση του 52χρονου

Ο Αλέξανδρος Σταματιάδης παραμένει νοσηλευόμενος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Γεννηματάς», με μηχανική υποστήριξη της αναπνοής του και σε καταστολή. Η κατάστασή του, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς,  παραμένει  κρίσιμη  αλλά σταθερή  (μέχρι νωρίς το πρωί ήταν αιμοδυναμικά σταθερός).

Το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν:

«Ο ασθενής Σ.Α. που νοσηλεύεται για δεύτερο 24ωρο στη ΜΕΘ του ΓΝΑ «Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» εξακολουθεί να παραμένει σταθερός, χωρίς ενδείξεις αιμορραγίας, ή άλλου είδους επιδείνωση. Βρίσκεται σε μηχανική υποστήριξη αναπνοής, σε καταστολή και ανταποκρίνεται με μεγαλύτερη ευκολία στη θεραπευτική αγωγή.

Η κατάστασή του εξακολουθεί να παραμένει κρίσιμη».

Δεδομένου ότι ο τρόπος που έδρασαν οι δύο ληστές -και η περιγραφή τους- μοιάζει πολύ με αυτόν των δραστών της ένοπλης εισβολής στο σπίτι του τραγουδιστή Λευτέρη Πανταζή στη Βουλιαγμένη τα ξημερώματα της 31ης Μαρτίου, από τους αρμόδιους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζεται το ενδεχόμενο να πρόκειται για το ίδιο δίδυμο που φέρεται μάλιστα να είναι πίσω και από άλλα ανάλογα χτυπήματα σε σπίτια προαστίων της Αθήνας.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τη μαρτυρία των αλλοδαπών οικιακών βοηθών του δημοφιλούς τραγουδιστή, οι άνδρες που εισέβαλαν στο σπίτι της οδού Θησέως, φορούσαν full face κουκούλες και γάντια ενώ ο ένας εκ των δύο κρατούσε πιστόλι.

Στο πλαίσιο αυτό θα επιχειρηθεί να γίνει ταυτοποίηση των δύο (κοντινών χρονικά) επιθέσεων μέσω των αποτελεσμάτων των εγκληματολογικών εργαστηρίων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...