171
|

Ποινική δίωξη κατά Μαρινάκη για το Νοοr 1

Protagon Team Protagon Team 23 Μαρτίου 2018, 16:49

Ποινική δίωξη κατά Μαρινάκη για το Νοοr 1

Protagon Team Protagon Team 23 Μαρτίου 2018, 16:49

Ποινική δίωξη για χρηματοδότηση και αποθήκευση ναρκωτικών ουσιών, καθώς επίσης για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη μεταφορά, διακίνηση και πώληση ναρκωτικών, ασκήθηκε από την προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών Πειραιά, Ειρήνη Τζίβα, σε βάρος του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη και συνεργατών του, σχετικά με την γνωστή υπόθεση του πλοίου «Noor 1».

Η δίωξη ασκήθηκε μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης, στο πλαίσιο της οποίας ελέγχθηκαν εμβάσματα που σχετίζονται με την χρηματοδότηση του πλοίου που τον Ιούνιο του 2014 είχε εντοπιστεί στην Ελευσίνα με 2,1 τόνους ηρωίνης.

Εκτός από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, η ποινική δίωξη αφορά επίσης τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ναυτιλιακής εταιρείας Capital, Νίκο Συντιχάκη, τον δικηγόρο Πειραιά, Βαγγέλη Μπαϊρακτάρη και στον ναυτασφαλιστή Ηλία Τσακίρη.

Με την παραγγελία της εισαγγελέως ζητείται να γίνει και περαιτέρω διερεύνηση για λαθρεμπορία καυσίμων και ξέπλυμα μαύρου χρήματος από παράνομες δραστηριότητες και πάλι στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης.

Λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, με έγγραφό της ζήτησε η δικογραφία να ανατεθεί σε ανακριτή κατά της διαφθοράς.

Η εισαγγελέας ζητεί να επιβληθεί στους κατηγορούμενους απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...