445
Περίπου οκτώ μήνες μετά τον ξυλαρμό του από τους βανδάλους του ιδρύματος, οι «γνωστοί-άγνωστοι» του Παντείου «έστησαν στον τοίχο» τον καθηγητή | twitter

Μετά το ξύλο οι «αφισοκολλητές» του Παντείου «επικηρύσσουν» τον Αγγελο Συρίγο

Protagon Team Protagon Team 3 Οκτωβρίου 2017, 16:19
Περίπου οκτώ μήνες μετά τον ξυλαρμό του από τους βανδάλους του ιδρύματος, οι «γνωστοί-άγνωστοι» του Παντείου «έστησαν στον τοίχο» τον καθηγητή
|twitter

Μετά το ξύλο οι «αφισοκολλητές» του Παντείου «επικηρύσσουν» τον Αγγελο Συρίγο

Protagon Team Protagon Team 3 Οκτωβρίου 2017, 16:19

Mία ακόμη μελανή σελίδα στην πρόσφατη ιστορία των «ταλαίπωρων» πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της χώρας γράφτηκε σήμερα με την εσκεμμένη στοχοποίηση του καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου, Άγγελου Συρίγου, μέσω -της ανεξέλεγκτης για μία ακόμη φορά- αφισοκόλλησης.

Οι προκλητικές αφίσες με τις οποίες οι «γνωστοί – άγνωστοι» έχουν γεμίσει τους τοίχους τόσο στο Πάντειο όσο και σε δρόμους στο Κουκάκι και τα Εξάρχεια, φέρουν τη φωτογραφία του κ. Συρίγου, υπό τον τίτλο «Αυτός είναι ο φασίστας», μαζί με ένα επιθετικό κείμενο κατά του καθηγητή.

syrigos
Η προκλητική αφίσα στους τοίχους των Εξαρχείων και το Κουκάκι / twitter

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Φεβρουάριο ο καθηγητής του Τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών είχε τολμήσει να επιπλήξει νεαρούς που λέρωναν με σπρέι τους φρεσκοβαμμένους τοίχους του πανεπιστημιακού ιδρύματος (χωρίς φυσικά να τους ενοχλεί κανείς άλλος) με αποτέλεσμα να πέσει λίγο αργότερα θύμα ξυλοδαρμού από ομάδα φοιτητών.

Η υπόθεση έφθασε στα δικαστήρια και τελικά ένας από τους φοιτητές που συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό του καθηγητή, καταδικάστηκε, ενώ αναμένεται η δίκη ενός ακόμα στις 9 Οκτωβρίου.

Αμεση ήταν η αντίδραση της πανεπιστημιακής κοινότητας για τη νέα στοχοποίηση  του καθηγητή, με τη Σύγκλητο να κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της για «κυκλοφορία αφίσας δίκην ρωμαϊκών προγραφών». Σε εξέλιξη βρισκόταν πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών απ’ όλους τους καθηγητές του Παντείου για την καταδίκη του νέου απίστευτου κρούσματος στο ίδρυμα.

«Αίσχος», έγραψε σε ανάρτησή της στο facebook η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών, Βάσω Κιντή, που πρόσθεσε ότι αναμένει από το ίδιο το πανεπιστήμιο, «εν προκειμένω το Πάντειο, να προστατεύσει τον καθηγητή του και να αφαιρέσει αυτές τις άπαράδεκτες αφίσες».

Αίσχος! Ελπίζω το ίδιο το πανεπιστήμιο, εν προκειμένω το Πάντειο, να προστατεύσει τον καθηγητή του και να αφαιρέσει αυτές τις άπαράδεκτες αφίσες. Είναι το λιγότερο που περιμένουμε.

Geplaatst door Vasso Kindi op Maandag 2 oktober 2017

Kυριάκος Μητσοτάκης: Να παρέμβει εισαγγελέας

Την παρέμβαση εισαγγελέα για το θέμα ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη τη στοχοποίηση του καθηγητή.

Ποτάμι: Τραμπούκοι και φασιστοειδή θα μας βρουν απέναντί τους

Για φασιστοειδή που πρέπει να βρουν απέναντί τους το σύνολο των δημοκρατικών πολιτών, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του για το θέμα, το Ποτάμι.

«Η στοχοποίηση του πανεπιστημιακού Αγγελου Συρίγου, όποια στολή κι αν φορούν οι διώκτες του, είναι καθαρά φασιστική ενέργεια και δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από κανένα δημοκρατικό πολίτη. Ο καθηγητής έχει γίνει επανειλημμένα στόχος φασιστοειδών επειδή τόλμησε να κάνει παρατήρηση σε κάποιους που κολλούσαν αφίσες σε φρεσκοβαμμένο τοίχο της σχολής του. Οι τραμπουκισμοί, η βία, η στοχοποίηση ανθρώπων στο όνομα μάλιστα της ελευθερίας (!), που αποτελούν συχνό φαινόμενο στα ΑΕΙ, πρέπει να λάβουν τέλος. Προγραφές γίνονται σε ολοκληρωτικά καθεστώτα κι όχι σε δημοκρατίες», τονίζεται στην ανακοίνωση και χαρακτηρίζεται αυτονόητη η συμπαράστασή του κόμματος στον καθηγητή.

Το Ποτάμι καλεία τέλος φοιτητές, καθηγητές, πολίτες και φορείς να σταθούν απέναντι στις «ομάδες τραμπούκων που θέλουν να επιβάλουν κλίμα τρομοκρατίας». «Οι διώκτες της ελευθερίας της έκφρασης, με κάλυψη το άσυλο, πρέπει να βρουν απέναντί τους το σύνολο των δημοκρατικών πολιτών», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...