198
Το έργο της απομάκρυνσης των φυλακών ολοκληρώθηκε μετ'εμποδίων | Nikos Libertas / SOOC

Κατεδαφίστηκε η μάντρα των γυναικείων φυλακών στον Κορυδαλλό

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουλίου 2017, 18:29
Το έργο της απομάκρυνσης των φυλακών ολοκληρώθηκε μετ'εμποδίων
|Nikos Libertas / SOOC

Κατεδαφίστηκε η μάντρα των γυναικείων φυλακών στον Κορυδαλλό

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουλίου 2017, 18:29

«Πρώτη νίκη του λαού του Κορυδαλλού», χαρακτήρισε ο δήμαρχος της πόλης Σταύρος Κασιμάτης την κατεδάφιση του εξωτερικού τοίχου των πρώην γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, η οποία έγινε παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή και τοπικών παραγόντων.

«Τη θέση των γκρίζων τοίχων και των κελιών θα πάρει σύντομα ένα πάρκο πρασίνου και αναψυχής», το οποίο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής, ανέφερε ο κ. Κασιμάτης.

Από την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής επισήμανε ότι «η κυβέρνηση έκανε δεκτό το αίτημα και προσπάθησε με όλες τις δυνάμεις να υλοποιήσει αυτό που είχε υποσχεθεί»,

Πρόκειται για έναν χώρο 10 στρεμμάτων όπου βρίσκονταν παλαιότερα τρεις πτέρυγες των γυναικείων φυλακών. Για τον χώρο αυτόν υπάρχει ήδη έτοιμη μελέτη από τον Δήμο Κορυδαλλού για τη διαμόρφωση κοινόχρηστου χώρου αναψυχής, προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής.

Το 2008 οι κρατούμενες των γυναικείων φυλακών μεταφέρθηκαν στο νέο σωφρονιστικό κατάστημα του Ελεώνα στη Θήβα και δημοπρατήθηκε το έργο κατεδάφισης. Το 2010 ξεκίνησε η πρώτη φάση της κατεδάφισης, ενώ στις 8 Νοεμβρίου 2011 με απόφαση του τότε  υπουργού Χάρη Καστανίδη παραχωρήθηκαν στον Δήμο Κορυδαλλού τα 10 στρέμματα των πρώην γυναικείων φυλακών.

Το έργο είχε πρακτικά παγώσει από το 2013 και η επανέναρξη των εργασιών έγινε μόνο από το 2017.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...