570
Η πασίγνωστη πια φωτογραφία του Πολάκη να πυροβολεί. Ηταν, λέει, «βολές προς τη θάλασσα». | Facebook

Κι όμως ο Πολάκης θεωρεί επιβεβλημένο να πυροβολείς στον αέρα!

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουνίου 2017, 16:44
Η πασίγνωστη πια φωτογραφία του Πολάκη να πυροβολεί. Ηταν, λέει, «βολές προς τη θάλασσα».
|Facebook

Κι όμως ο Πολάκης θεωρεί επιβεβλημένο να πυροβολείς στον αέρα!

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουνίου 2017, 16:44

Οι πυροβολισμοί στον αέρα είναι κάτι σαν επιβεβλημένοι, λέει ο Παύλος Πολάκης. Πρέπει να πυροβολείς στον αέρα σε «στιγμές σημαντικών γεγονότων για την οικογένεια ή την ευρύτερη κοινότητα (γάμος, βάφτιση, ιστορική εκδήλωση κλπ)». Ο ίδιος δε, καταθέτει και τα οικογενειακά του «διαπιστευτήρια»: α) «οι πέντε στα επτά αδέρφια πήραν πτυχίο από πανεπιστήμιο (2 δασκάλες, 2 δάσκαλοι και 1 καθηγητής)», β) «ο πατέρας μου και τα αδέρφια του (22 χρονών ο πατέρας μου και 4 ο μικρότερος αδερφός του) ορφάνεψαν το 1943 όταν οι Γερμανοί έκαψαν τον Καλλικρατη και σκότωσαν τον παππού μου» και γ) «ο πατέρας μου κατέβηκε στο χωριό κανονικά μετά το 1951-52 γιατί μέχρι τότε τον κυνηγούσαν οι Μαυδες και τα Τεα (sic), ενός εμφυλίου που κάποιοι προσπάθησαν να μας πουν τελευταία ότι δεν έγινε στην Κρήτη!». 

Τα παραπάνω αποτελούν τη βασική επιχειρηματολογία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας σε ανάρτησή του -πού αλλού;- στο facebook (στον έναν από τους δύο λογαριασμούς που διαθέτει), προκειμένου να «απαντήσει» στο άρθρο του Δημήτρη Καμπουράκη που δημοσιεύσαμε στο Protagon την Κυριακή με τίτλο «Το πιστόλι στη χέρα». Το άρθρο ήταν παρατηρήσεις του Δημήτρη Καμπουράκη με αφορμή την τραγική δολοφονία του εντεκάχρονου Μάριου από αδέσποτη σφαίρα στο Μενίδι και τον συσχετισμό του συμβάντος με τη πασίγνωστη πια φωτογραφία του Παύλου Πολάκη που τον δείχνει να ρίχνει στον αέρα κάπου στην Κρήτη.

Τι μας λέει ο Παύλος Πολάκης;

Κατ’ αρχάς ότι είναι Κρητικός (από τα Σφακιά μάλιστα) και άρα επιβάλλεται να πυροβολεί στον αέρα σε γιορτές κλπ.

Κατά δεύτερον ότι είναι και από καλή γενιά άρα δικαιούται να φέρει όπλα: «Η παράδοση που δημιούργησαν αυτές οι γενιές και με την οποία εγώ έχω βιωματική σχέση έλεγε και επέβαλλε τους πυροβολισμούς (μετρημένους, από συγκεκριμένους, ψηλά και μακρυά απ’ την παρέα) σε συγκεκριμένες στιγμές σημαντικών γεγονότων για την οικογένεια ή την ευρύτερη κοινότητα (γάμος ,βάφτιση,ιστορική εκδήλωση κλπ)».

Και τρίτον ότι η επίμαχη φωτογραφία είναι από εκδήλωση το 2009 όταν ως πρόεδρος της Ενωσης Aπανταχού Σφακιανών δώρισε στο δήμο Σφακίων ένα πλωτό ασθενοφόρο. «Η φωτογραφία είναι από το γλέντι που ακολούθησε από τον δήμο Σφακίων σε ταβέρνα στο λιμάνι στη χώρα Σφακίων, που την ανέβασε στο δίκτυο κάποιο μέλος των συλλόγων φουσκωτών που συνόδεψαν το σκάφος στο ταξίδι. Οι βολές είναι προς τη θάλασσα και προφανώς δεν είναι περίστροφο» γράφει συγκεκριμένα.

Ο αναπληρωτής υπουργός βέβαια δεν μένει εκεί, στο ότι τα όπλα της γενιάς του ήταν για να πολεμήσουν τον κατακτητή, ότι από εκεί μεταπήδησαν σε γάμους, βαφτίσια, γιορτές και γλέντια για ένα φουσκωτό κλπ. Ανακαλύπτει και πάλι «επιχείρηση δολοφονίας χαρακτήρα» (του δικού του) και ότι τον έχουν «στοχοποιήσει» επειδή έβγαλε όπως μας λέει «τις βρωμιές του ΚΕΕΛΠΝΟ». Και διαβεβαιώνει τους φίλους του στο facebook -και τον Δημήτρη Καμπουράκη, διότι υποτίθεται ότι σε αυτόν απευθύνεται το σημείωμα- ότι το «αν μου “αξίζουν τ άρματα να τα βαστώ” θα το αποφασίσει ο λαός στο τέλος της θητείας μας όταν θα έχουμε βγάλει τη χώρα απ τα μνημόνια και την επιτροπεία».

Εχει και αυτό ένα ξεχωριστό κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον για το τι είναι η χώρα μας, εν έτει 2017. Ενας αν. υπουργός και στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού μας ξεκαθαρίσει ότι είναι οι ψηφοφόροι -των Χανίων εν προκειμένω- αυτοί που θα αποφασίσουν όταν γίνουν εκλογές αν μπορεί ο Πολάκης να συνεχίζει να πυροβολεί ανενόχλητος στον αέρα. Και να επιτίθεται σε όποιον τολμήσει να συσχετίσει την οπλοχρησία με τραγικά περιστατικά όπως αυτό με τον 11χρονο Μάριο στο Μενίδι…

Αντί άλλης απάντησης, αναδημοσιεύουμε τη γελοιογραφία του Δημήτρη Χαντζόπουλου από τη σημερινή (13/6) «Καθημερινή».

DCNAfM6XUAADnbR

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...