249
Το πούλμαν με τους παίκτες της Ρεάλ καταφθάνει στην πλατεία Θιμπέλες. Το 33ο πρωτάθλημα είναι γεγονός | REUTERS/Paul Hanna

«Κάηκε» η Μαδρίτη για το 33ο της Ρεάλ

Protagon Team Protagon Team 22 Μαΐου 2017, 08:53
Το πούλμαν με τους παίκτες της Ρεάλ καταφθάνει στην πλατεία Θιμπέλες. Το 33ο πρωτάθλημα είναι γεγονός
|REUTERS/Paul Hanna

«Κάηκε» η Μαδρίτη για το 33ο της Ρεάλ

Protagon Team Protagon Team 22 Μαΐου 2017, 08:53

Ποια Euroleague και ποιο μπάσκετ; Μπορεί στην Κωνσταντινούπολη, η Ρεάλ Μαδρίτης να περιορίστηκε στην τέταρτη θέση, αλλά η Μαδρίτη «κάηκε». Βλέπετε, η ποδοσφαιρική ομάδα του συλλόγου κατέκτησε το πρωτάθλημα Ισπανίας, εκθρονίζοντας τη «μισητή» Μπαρτσελόνα.

Οι πανηγυρισμοί στην ισπανική πρωτεύουσα κράτησαν μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας. Είχε προηγηθεί το ματς στo στάδιο «Λα Ροσαλέδα» στη Μάλαγα.

Στη Ρεάλ αρκούσε μια ισοπαλία εκτός έδρας για να εξασφαλίσει μαθηματικά τη φετινή Πριμέρα Ντιβισιόν, όμως δεν είχε καν διάθεση για περιττά ρίσκα. Από το δεύτερο λεπτό, οι παίκτες του Ζινεντίν Ζιντάν πήραν το προβάδισμα και με τελικό 2-0 σφράγισαν το πρωτάθλημα. Είναι το 33ο στην ιστορία τους αλλά μόλις το πρώτο τα τελευταία πέντε χρόνια.

2017-05-21T205239Z_658483185_RC13899201E0_RTRMADP_3_SOCCER-SPAIN-MLA-REA
O Ζινεντίν Ζιντάν υψώνεται στα χέρια οπαδών της Ρεάλ που είχαν ταξιδέψει στη Μάλαγα για τον θρίαμβο (Reuters)

Η επιτυχία της Ρεάλ Μαδρίτης πιστώνεται στον Ζιζού. Είναι ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής που χωρίς προπονητικές περγαμηνές αναμόρφωσε μέσα σε μια χρονιά την ομάδα. Η Ρεάλ του Γάλλου έχει κατακτήσει ήδη ένα Champions League πέρυσι, έχει επιστρέψει στην κορυφή του ισπανικού πρωταθλήματος (ένα μήνυμα προς την Μπαρτσελόνα του Μέσι), ενώ διεκδικεί εκ νέου το κορυφαίο ευρωπαϊκό τρόπαιο – απέναντι στη Γιουβέντους, στις 3 Ιουνίου στον τελικό του Κάρντιφ.

Οπως αναμενόταν οι πανηγυρισμοί ήταν έξαλλοι. Τόσο από τους χιλιάδες εκδρομείς που είχαν μεταβεί στη Μάλαγα όσο και από εκείνους που έμειναν στην πρωτεύουσα. Αλλωστε υπάρχει ένα ραντεβού που κανείς δεν θέλει να χάσει: τα επινίκια στην πλατεία Θιμπέλες, που κράτησαν ως το πρωί.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...