235
O Αντώνης Σαμαράς με την Ανγκελα Μέρκελ | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/EPP

Ποιους συνάντησε στη Μάλτα ο Αντώνης Σαμαράς

Protagon Team Protagon Team 31 Μαρτίου 2017, 08:59
O Αντώνης Σαμαράς με την Ανγκελα Μέρκελ
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/EPP

Ποιους συνάντησε στη Μάλτα ο Αντώνης Σαμαράς

Protagon Team Protagon Team 31 Μαρτίου 2017, 08:59

Εχουν περάσει πάνω από δύο χρόνια όταν οι δυο τους βρίσκονταν στις Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης και στις μαζώξεις του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ως ομόβαθμοι, προσπαθώντας να βρουν λύση στο ελληνικό ζήτημα. Η Ανγκελά Μέρκελ παραμένει καγκελάριος, όμως ο Αντώνης Σαμαράς είναι πλέον ένας απλός βουλευτής, πρώην Πρωθυπουργός. Με αυτήν την τελευταία ιδιότητα βρέθηκε στη Μάλτα στο συνέδριο του ΕΛΚ, συνοδεύοντας τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο πρώην Πρωθυπουργός είχε ωστόσο την ευκαιρία να κάνει τις δικές του επαφές στο περιθώριο του Συνεδρίου του ΕΛΚ το οποίο ολοκληρώθηκε χθες την Πέμπτη. Ο κ. Σαμαράς συμμετείχε ως μέλος του think tank του ΕΛΚ. Οπως αναφέρει ο «Μικροπολιτικός» των «Νέων» ο πρώην Πρωθυπουργός, «προσπαθώντας ενδεχομένως να κλείσει και παλιές “πληγές”, είχε συζητήσεις, μεταξύ άλλων, σε πολύ φιλικό κλίμα με την καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ, με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι και με τον λετονό αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις».

 

Βέβαια η φράου Μέρκελ είδε και άλλους παλαιούς της φίλους από την ευρωπαϊκή Δεξιά. Οπως ας πούμε τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

(L-R) Former Italian Prime Minister Silvio Berlusconi, European Council President Donald Tusk and German Chancellor Angela Merkel take part in a European People Party (EPP) summit in St Julian's, Malta, March 30, 2017. REUTERS/Darrin Zammit Lupi
Η Ανγκελα Μέρκελ συναντά τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι υπό το βλέμμα του Ντόναλντ Τουσκ (REUTERS/Darrin Zammit Lupi)

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...