450
Ο Θανάσης Χειμωνάς στο τελευταίο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Τώρα λέει πως δεν θέλει να συμμετάσχει «σε ένα κόμμα-reunion της δεκαετίας του ’80» | Menelaos Myrillas / SOOC

Αποχώρηση του Χειμωνά από το ΠΑΣΟΚ με βαρύτατες αιχμές

Protagon Team Protagon Team 21 Φεβρουαρίου 2017, 11:58
Ο Θανάσης Χειμωνάς στο τελευταίο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Τώρα λέει πως δεν θέλει να συμμετάσχει «σε ένα κόμμα-reunion της δεκαετίας του ’80»
|Menelaos Myrillas / SOOC

Αποχώρηση του Χειμωνά από το ΠΑΣΟΚ με βαρύτατες αιχμές

Protagon Team Protagon Team 21 Φεβρουαρίου 2017, 11:58

Με μία μακροσκελή ανακοίνωση, η οποία βρίθει αιχμών κατά της επικοινωνιακής τακτικής της Χαριλάου Τρικούπη αλλά και της επιχειρούμενης προσέγγισης από κάποιους του ΣΥΡΙΖΑ, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το κόμμα ο τομεάρχης Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Χειμωνάς. Λόγω του ότι ο συγγραφέας υπήρξε ένα από το προβεβλημένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, κυρίως χάρη στην απήχησή του στα social media, η ανακοίνωσή του έγινε viral και αναπόφευκτα φέρνει σε δύσκολη θέση την ηγεσία του κόμματος. Αλλωστε ο κ. Χειμωνάς γνωστοποίησε την αποχώρησή του με ανάρτησή του στο faceboook.

Στην ανακοίνωσή του ο συγγραφέας αναφέρεται στις ευκαιρίες που έχασε το ΠΑΣΟΚ, ενώ παράλληλα κάνει λόγο για «ξύλινη γλώσσα σχεδόν όλων των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, από την πρόεδρο ως τον τελευταίο γραμμιτζή στο Facebook».

«Το βλέπεις στη φρασεολογία α λα ΣΥΡΙΖΑ των ανακοινώσεων του Γραφείο Τύπου αλλά και στα ανορθόγραφα κεφαλαία των πασοκοτρόλ στα σόσιαλ μίντια. Το βλέπεις στην προσταγή: “Κερδάμε γι αυτό βουλώστε το!”. Το διαπίστωσες στην ψήφο υπέρ της τροπολογίας του ανεκδιήγητου νόμου Παππά για τα κανάλια, στη στήριξη του “μποναμά”-απάτη στους συνταξιούχους. Στην απουσία της ίδιας της Φώφης από την ψηφοφορία για το σύμφωνο συμβίωσης. Κάπως έτσι φτάσαμε στα τάρταρα με την ατάκα: “Εμάς μας συμφέρει. Τη χώρα ίσως δεν θα συμφέρει”», συνεχίζει.

Παράλληλα σημειώνει ότι «το σημερινό ΠΑΣΟΚ δεν σκοπεύει να εξελιχθεί σε τίποτα. Έχει καταλήξει ένας είδος ΚΚΕ χωρίς όμως το πάθος της ΚΝΕ και του ΠΑΜΕ και χωρίς την διαχρονική ιδεολογία που ασπάζεται το κόμμα του Περισσού. Το ΠΑΣΟΚ έχει βαλτώσει. Αποτελεί ένα είδος “tribute band” στο ΠΑΣΟΚ του “βρόμικου” 89. Το ΠΑΣΟΚ σήμερα δεν είναι καν Κεντροαριστερά. Είναι ένα light εθνολαϊκιστικό κόμμα. Eνας diet ΣΥΡΙΖΑ. Light και diet προς το παρόν γιατί θεωρώ πως στην πορεία θα δούμε ακόμα πιο hardcore καταστάσεις».

Εξηγώντας τον βασικό λόγο για τον οποίο αποχωρεί σημειώνει ότι δεν μπορεί πλέον να υπερασπιστεί το κόμμα αυτό όπως έχεις μεταλλαχθεί. «Δεν εγκρίνω τις απόψεις του, τις θέσεις του- δεν είμαι καν σίγουρος ποιες ακριβώς είναι οι απόψεις και οι θέσεις του. Δεν βρίσκω να έχω κοινά μαζί του, να με εκφράζει. Από τη στιγμή λοιπόν που δεν συμφωνώ με ένα κόμμα γιατί να μένω; Λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να πανηγυρίζω επειδή το ΠΑΣΟΚ πήγε από το 5,5% στο 6,7% σε κάποια δημοσκόπηση ή να παραμυθιάζω τον κόσμο για “δεύτερες θέσεις” επειδή ο ξάδερφος του μπατζανάκη της θείας της πρώην μου άκουσε πως το γνωστό ιστορικό στέλεχος Φρόσω Κολοϊωάννου, ετών 97, είπε σε συντρόφους πως επιστρέφει στο ΠΑΣΟΚ. Ένας από τους λόγους που ασχολήθηκα με την Πολιτική ήταν για να βοηθήσω να αλλάξουν κάποια πράγματα. Να κομίσω κάτι νέο. Όχι για να συμμετάσχω σε ένα κόμμα- reunion της δεκαετίας του ’80 όπου για να επιβιώσεις πρέπει να είσαι yes-man», τονίζει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News