540
Δύο υπουργούς στοχοποιεί ο Νίκος Μαζιώτης |

Μαζιώτης: «Σφαίρα στο κεφάλι για Κοντονή, Τόσκα»

Protagon Team Protagon Team 11 Ιανουαρίου 2017, 12:14
Δύο υπουργούς στοχοποιεί ο Νίκος Μαζιώτης |

Μαζιώτης: «Σφαίρα στο κεφάλι για Κοντονή, Τόσκα»

Protagon Team Protagon Team 11 Ιανουαρίου 2017, 12:14

Ευθεία απειλή εναντίον της ζωής δύο υπουργών, Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή και Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, εξαπέλυσε  ο κρατούμενος Νίκος Μαζιώτης.

Πρόκειται για τους δύο υπουργούς που είχε ευχαριστήσει ο συνήγορος της συντρόφου του Πόλας Ρούπα, μετά την απόφαση των εισαγγελικών Αρχών να αναθέσουν την επιμέλεια του 6χρονου παιδιού τους στη μητέρα της Ρούπα.

Σε δήλωσή του, ο Μαζιώτης,  ξεκαθαρίζει πως η τοποθέτηση Ραγκούση δεν αντιπροσωπεύουν ούτε τον ίδιο ούτε την Ρούπα.
«Οι δηλώσεις του συνηγόρου κ. Φραγκίσκου Ραγκούση το βράδυ της Κυριακής, όπου δόθηκε η επιμέλεια του γιού μας στην μητέρα της Πόλας Ρούπα δεν μας αντιπροσωπεύουν. Καθίκια σαν τον Κοντονή και τον Τόσκα θέλουν απλώς μια σφαίρα στο κεφάλι».

Τόσκας: «Δεν προκύπτει σχεδιασμός επίθεσης»

Λεπτομέρειες για τις σημειώσεις που αφορούν πολιτικά πρόσωπα και βρέθηκαν από την έρευνα στο σπίτι της Πόλα Ρούπα έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας μιλώντας την Τετάρτη στον Realfm 97,8.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάρα πολλά στικάκια, πάρα πολλά χαρτιά τα οποία αξιολογούν οι αστυνομικές αρχές και φαίνεται ότι θα υπάρξει και συνέχεια» τόνισε ο κ. Τόσκας, μία ημέρα αφότου έγινε γνωστό ότι σε χαρτιά που βρέθηκαν στο σπίτι του ιδρυτικού στελέχους του «Επαναστατικού Αγώνα», υπήρχαν στοιχεία για τις κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα, του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Αντώνη Σαμαρά, του Βαγγέλη Βενιζέλου και άλλων πολιτικών προσώπων.

«Τα συγκεκριμένα ονόματα βρέθηκαν σε σημειώσεις ή σε χαρτάκια της Ρούπα. Σε κάποιες περιπτώσεις υπήρχαν κάποιοι αριθμοί αυτοκινήτων ή κάποιες διευθύνσεις πολλές από αυτές ήταν και παλιές, χωρίς επιχειρησιακά σχέδια ή άλλες σημειώσεις που να δημιουργούν ανησυχίες για κάτι ευρύτερο. Εξάλλου, η ίδια η Ρούπα είναι στη φυλακή αυτήν τη στιγμή, επομένως δεν προκύπτει κάποιος σχεδιασμός ή κάποια προετοιμασία ενέργειας. Αυτά τα πολιτικά πρόσωπα έχουν ενημερωθεί» δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και πρόσθεσε:

«Η ίδια η σύλληψη του συγκεκριμένου ατόμου είναι πολύ σημαντικό γεγονός, μεγάλη επιτυχία της ελληνικής αστυνομίας. Από τη σύλληψη αυτή, η οποία έγινε με πολύ οργανωμένο τρόπο χωρίς να διαρρεύσει τίποτα προέκυψαν αρκετά στοιχεία τα οποία αξιολογούνται. Υπάρχουν πολλά στικάκια , πολλά χαρτιά τα οποία αξιολογούν οι αστυνομικές Αρχές και φαίνεται ότι θα υπάρξει και συνέχεια. Το ίδιο το γεγονός όμως, γιατί το συγκεκριμένο πρόσωπο ήταν κεντρικό πρόσωπο από ότι φαίνεται και στις προκηρύξεις και στην ιδεολογική κατεύθυνση αυτής της ομαδούλας. Είναι σοβαρό το πλήγμα στην τρομοκρατία με τη συγκεκριμένη σύλληψη και πιστεύω ότι θα προκύψουν και αρκετά στοιχεία στη συνέχεια».

«Σε όλη την Ευρώπη και στις άλλες χώρες με σοβαρούς μηχανισμούς ασφάλειας η τρομοκρατία δεν έχει μηδενιστεί και διαχρονικά και ιστορικά ποτέ δεν μηδενίστηκε η τρομοκρατία σε καμία χώρα. Το θέμα είναι να κρατιέται χαμηλά, κατά το δυνατόν να προσεγγίζει το μηδέν. Μελετάμε την εμπειρία και το πώς αντιμετώπισαν άλλες χώρες, όπως η Ιταλία και η Γερμανία την τρομοκρατία. Αυτό δεν γίνεται μόνο με ενέργειες όπως οι φυλακές υψίστης ασφαλείας όπως προτείνει ο κ. Μητσοτάκης. Η λύση δεν είναι τόσο απλή, πρέπει να προσέξουμε πως συνδυάζονται αυτές οι ενέργειες με την κοινωνική κατάσταση και με το πού πηγαίνει η νεολαία μας» σημείωσε ο κ. Τόσκας.

Αναφερόμενος στην επίθεση εναντίον αστυνομικών που φύλασσαν τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε ότι «αξιολογείται η κατάσταση. Μας ανησύχησε, μας εκνεύρισε, μας ανάγκασε να επιταχύνουμε τους ρυθμούς στις έρευνες γύρω από αυτούς τους κύκλους αλλά ακόμα δεν μπορούμε να βγάλουμε κάποιο συμπέρασμα. Αξιολογείται η κατάσταση και οι έρευνες συνεχίζονται».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...