2392
Ο Μπαράκ Ομπάμα στο Air Force One (φωτό αρχείου) | Ron Sachs-Pool/Getty Images/Ideal Images

Οδηγός επιβίωσης για την επίσκεψη Ομπάμα

Protagon Team Protagon Team 14 Νοεμβρίου 2016, 13:50
Ο Μπαράκ Ομπάμα στο Air Force One (φωτό αρχείου)
|Ron Sachs-Pool/Getty Images/Ideal Images

Οδηγός επιβίωσης για την επίσκεψη Ομπάμα

Protagon Team Protagon Team 14 Νοεμβρίου 2016, 13:50

Μία «αποστειρωμένη» Αθήνα. Σχεδόν ό,τι κινείται, πετάει, αναπνέει και… κολυμπάει, που λέει και ο θυμόσοφος λαός, θα ελέγχεται. Τουλάχιστον 4.500 αστυνομικοί –με τη συνδρομή φυσικά των εκατοντάδων αμερικανών πρακτόρων που ήδη κινούνται ανάμεσά μας από την Παρασκευή- θα βρίσκονται για δύο ημέρες επί ποδός, προκειμένου να υποστηριχθεί το σχέδιο για την ασφάλεια του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος από τις 11 το πρωί της Τρίτης θα κινείται επί ελληνικού εδάφους.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας υποστήριξε ότι είναι απόλυτα ασφαλές το περιβάλλον για την άφιξη και διαμονή του αμερικανού προέδρου στην Αθήνα. Παρότι εκδόθηκε απαγορευτικό συγκεντρώσεων και πορειών από την ΕΛ.ΑΣ, ο ίδιος κάλεσε όσους σκοπεύουν να διαδηλώσουν «να σεβαστούν τους κανόνες που θα τεθούν». Δήλωσε ότι οι σταθμοί του μετρό και οι δρόμοι «δεν θα κλείσουν για πάρα πολύ μεγάλο διάστημα» και ότι «θα πρέπει σε τέτοιες περιπτώσεις να αναλογιζόμαστε και το όφελος που υπάρχει στη χώρα όταν γίνεται μία τέτοια επίσκεψη και ειδικά αυτή την κρίσιμη στιγμή».

Από το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας του Μετρό και το σωματείο του Τραμ, αν και αρχικά ειπώθηκε ότι δεν θα γίνουν απεργιακές κινητοποιήσεις, αποφασίστηκε ότι θα συνεχιστούν κανονικά οι στάσεις εργασίας τις επόμενες ημέρες. Οπως ανέφερε το athenstransport.com, αν και υπήρξε συνάντηση μεταξύ των σωματείων και του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χ. Σπίρτζη, κατά την οποία ο υπουργός ανέφερε πως πριν από οποιαδήποτε αλλαγή εντός των εταιριών θα προηγηθεί διαβούλευση, τα σωματεία των εργαζομένων αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους εκφράζοντας την αντίθεσή τους σε οποιαδήποτε σχέδια ιδιωτικοποίησης των συγκοινωνιών.

Οι απεργίες, κατά τις ημέρες της επίσκεψης του Ομπάμα, θα πραγματοποιηθούν ως εξής:

Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ: Τρίτη 15 Νοεμβρίου, από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 10:00 π.μ.

ΗΣΑΠ: Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016, από τις 21:00 έως τη λήξη της κυκλοφορίας.

Επίσης, με εντολή της ΕΛΑΣ, από τις 10.20 έως και τις 11.20 το πρωί της Τρίτης δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο του μετρό από και προς το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος». Επίσης, την ίδια ημέρα, από τις 12 το μεσημέρι, κλειστοί θα είναι οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα», «Ευαγγελισμός», «Μέγαρο Μουσικής», «Ακρόπολη» και «Συγγρού-Φιξ». Οι συρμοί του μετρό θα διέρχονται κανονικά, αλλά δεν θα πραγματοποιούν στάσεις. Οι παραπάνω σταθμοί θα ανοίξουν κατόπιν εντολής της ΕΛΑΣ.

Στο απόρθητο φρούριο με το οποίο θα μοιάζει η Αθήνα για δύο ημέρες θα πρέπει να τονιστεί η αυστηρότητα των μέτρων που θα είναι αισθητά από όπου θα διέρχεται η αυτοκινητοπομπή του αμερικανού προέδρου. Θα ερευνάται το σημείο εξονυχιστικά από στελέχη του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και εκπαιδευμένους σκύλους ανίχνευσης εκρηκτικών και θα κλείνει τουλάχιστον 30 λεπτά πριν από τη διέλευση.

P020509PS-0477_Smiling--reduced
Ο Μπαράκ Ομπάμα μέσα στο προεδρικό αεροσκάφος, το Air Force One

Ταυτόχρονα, θα  χρησιμοποιηθεί ηλεκτρονικός εξοπλισμός απενεργοποίησης βομβών και κινητών τηλεφώνων. Στις ταράτσες κτιρίων θα βρίσκονται ακροβολισμένοι ελεύθεροι σκοπευτές των ΕΚΑΜ, επιτηρώντας για κάθε πιθανή ύποπτη κίνηση.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί που θα συμμετέχουν στο σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για την προστασία του κ. Ομπάμα θα χρησιμοποιήσουν για πρώτη φορά έπειτα από χρόνια ψηφιακούς ασυρμάτους, το περίφημο SEPURA.

Το χρονοδιάγραμμα της επίσκεψης

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής γνωστά, ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα προσγειωθεί στην Αθήνα στις 11 το πρωί (όταν όμως πρόκειται για τέτοιες επισκέψεις το πρόγραμμα συχνά αλλάζει). Οι μόνες πληροφορίες που υπάρχουν είναι ότι αμέσως μετά την προσγείωση θα κατευθυνθεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ακολούθως θα πάει στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ενώ στη συνέχεια θα υπάρξουν κοινές δηλώσεις και το βράδυ δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο.

Την Τετάρτη, ο Μπαράκ Ομπάμα θα επισκεφθεί την Ακρόπολη, ενώ είναι πιθανό, να κάνει μια σύντομη δήλωση με φόντο τον Ιερό Βράχο από το Μουσείο της Ακρόπολης. Την ίδια ημέρα θα δώσει την ομιλία του, η οποία θα έχει ως κύριο άξονα την οικονομία, στο Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Κλείνει για το κοινό το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος 

Το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος από σήμερα Δευτέρα και έως την Πέμπτη «κατεβάζει ρολά» και δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον χώρο του Φάρου καθώς εκεί, την Τετάρτη, θα δοθεί η ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα.

Οι προσκλήσεις για την ομιλία δίνονται από την αμερικανική πρεσβεία και είναι προσωπικές, ενώ όσοι θα παραστούν θα περάσουν από έλεγχο αεροδρομίου, δηλαδή από το ειδικό μηχάνημα και δεν θα επιτρέπεται να έχουν μαζί τους υγρά και αιχμηρά αντικείμενα.

«Αστακός» ο Αστέρας

Από την Κυριακή ο Αστέρας Βουλιαγμένης, στην προεδρική σουίτα του οποίου θα καταλύσει πιθανότατα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, μοιάζει με… «αστακό». Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. με στολές και με πολιτικά, αλλά και κλούβες των ΜΑΤ έχουν περικυκλώσει το ξενοδοχείο.

Μέρος της αποστολής του αμερικανού προέδρου θα καταλύσει στο ξενοδοχείο Ιntercontinental. Εκεί έχει μεταφερθεί και ο ιατρικός εξοπλισμός, που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, και δεκάδες φιάλες ανθρώπινου αίματος, σε περίπτωση που θα χρειαστούν.

Δέος προκαλεί ο όγκος του μεταγωγικού της US Air Force. Εδώ περνάει πάνω από τη γέφυρα της Αττικής Οδού στο «Ελ. Βενιζέλος» (φωτό: Athens Airport)
Δέος προκαλεί ο όγκος του μεταγωγικού της US Air Force. Εδώ περνάει πάνω από τη γέφυρα της Αττικής Οδού στο «Ελ. Βενιζέλος» (φωτό: Athens Airport)
Εκατοντάδες πράκτορες και μίνι… νοσοκομείο 

Οπως ανέφερε η «Καθημερινή», το βράδυ της Παρασκευής έφθασαν στην Αθήνα εκατοντάδες πράκτορες, 150 άτομα υγειονομικό προσωπικό που θα βρίσκεται σε επιφυλακή, τα οχήματα ασφαλείας του προέδρου (ανάμεσά τους και το περίφημο «The Beast», γνωστό και ως «Θηρίο» ή «Κτήνος»), ένα ελικόπτερο, η χρήση του οποίου δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί, στρατιωτικός εξοπλισμός, ακόμη και βυτιοφόρο με καύσιμα, καθώς για λόγους ασφαλείας δεν γίνεται ανεφοδιασμός των οχημάτων του προέδρου από τρίτες πηγές.

Ολα αυτά μεταφέρθηκαν με αμερικανικά στρατιωτικά αεροπλάνα τα οποία προσγειώθηκαν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας το βράδυ της Παρασκευής, εκτός από τον ιατρικό εξοπλισμό που μεταφέρθηκε με αεροσκάφος Lockheed C130J-30 της US Air Force που προσγειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο «Ελ. Βενιζέλος».

Τι είναι το «Κτήνος»  

Το «Κτήνος», που προαναφέρθηκε, είναι μία από τις λιμουζίνες του αμερικανού προέδρου (μετακινείται οπουδήποτε στον κόσμο μόνο με δικά του οχήματα). Η συγκεκριμένη Cadillac έχει πόρτες με πάχος 20 εκατοστά και τζάμια 13 εκατοστά, ικανά να σταματήσουν επιθέσεις από κάθε τύπου πολεμικό τυφέκιο, βόμβες, ρουκέτες, ακόμη και πυραύλους.

Το ρεζερβουάρ, θωρακισμένο και αυτό, προστατεύεται από ειδικό αφρό, για την περίπτωση που υπάρξει ρήγμα σε κάποιο ατύχημα ή από ανταλλαγή πυρών. Στο μπροστινό μέρος της η λιμουζίνα διαθέτει κάμερα νυκτός και σύστημα εκτόξευσης δακρυγόνων, έχει αποθηκευμένα πυροβόλα όπλα, ενώ η καμπίνα των επιβατών είναι σχεδιασμένη ώστε να αντέξει χημική επίθεση και διαθέτει δορυφορικό τηλέφωνο και ειδικό διαδραστικό σύστημα επικοινωνίας.

p061912ps-0634
Η Cadillac του Ομπάμα, γνωστή και ως «το Κτήνος». Ονομα και πράγμα…
Το μενού στο Προεδρικό Μέγαρο

Στο Προεδρικό Μέγαρο της Ηρώδου Αττικού γίνονται άλλου τύπου προετοιμασίες.

Οπως ανέφερε το «Βήμα της Κυριακής», ο απερχόμενος πρόεδρος στο δείπνο προς τιμήν του θα γευτεί, για πρώτο πιάτο, γαρίδες με ρύζι, για κύριο πιάτο σφυρίδα με βραστά λαχανικά συνοδεία λευκού κρασιού, ενώ το επιδόρπιο θα είναι γλυκό με κάστανα. Στο τέλος θα προσφερθεί καφές φίλτρου ή τσάι.

Η επιμέλεια του δείπνου ανήκει στους δύο σεφ του Προεδρικού Μεγάρου, τον Στέφανο Τσιαμπαλή και τον Θανάση Σκούρα, ο οποίος ήταν σεφ ήδη από την εποχή του Κωνσταντίνου Τσάτσου και του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Στο επίσημο δείπνο θα παρακαθίσουν περίπου 100 άτομα άνευ συζύγων, επειδή η σύζυγος του απερχόμενου προέδρου Μισέλ Ομπάμα δεν θα τον συνοδεύσει στο ταξίδι του.

Προσκεκλημένοι είναι όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, πλην Μιχαλολιάκου, τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, ο Πρόεδρος της Βουλής, βουλευτές, ακαδημαϊκοί, άνθρωποι της Τέχνης και επιχειρηματίες.

Στο δείπνο δεν θα υπάρχει δημοσιογραφική κάλυψη, είναι πάντως προσκεκλημένοι ο πρόεδρος της ΕΡΤ Διονύσης Τσακνής  και ο διευθυντής του ΑΠΕ Μιχάλης Ψύλος.

Προσκλητήριο για συλλαλητήριο από την ΑΔΕΔΥ

Από την άλλη πλευρά τις δικές τους προετοιμασίες κάνουν όσοι θέλουν να δώσουν τη δική τους άποψη για την έλευση Ομπάμα και να στείλουν το δικό τους βροντώδες μήνυμα. Ετσι η ΑΔΕΔΥ, με κείμενό της που κυκλοφόρησε πριν από την αστυνομική απαγόρευση των συγκεντρώσεων, απευθύνει πρόσκληση συμμετοχής σε συλλαλητήριο κατά του Μπαράκ Ομπάμα.

«Όλοι στους δρόμους ενάντια στον ιμπεριαλισμό και την κυβερνητική πολιτική σύμπλευσης με τα συμφέροντα ΗΠΑ-ΔΝΤ-ΕΕ-ΝΑΤΟ» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Το κείμενο έχει ως εξής: 

«Η επίσκεψη Ομπάμα, είναι πρόκληση για το λαό, τη νεολαία μας και την ιστορία των αγώνων του λαϊκού κινήματος. Γίνεται τις μέρες αγωνιστικής τιμής και μνήμης της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, που σφραγίστηκε από το «Έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ» γραμμένο στις πύλες του Πολυτεχνείου, που βάφτηκαν με το αίμα των εξεγερμένων.

Ο Ομπάμα έρχεται σαν ατζέντης των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων, αυτών που υπηρέτησαν οι πρώην και θα υπηρετούν και οι μελλοντικοί κυβερνώντες των ΗΠΑ.

Δεν έρχεται «να βοηθήσει για το χρέος της χώρας», αλλά για να προωθήσει τη μεγαλύτερη συμμετοχή της στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, τους ανταγωνισμούς και τους πολέμους στην περιοχή.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, προκλητικά ασεβής απέναντι στα μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ενάντια στην αμερικανοκίνητη χούντα, επιδιώκει, να ξεχάσουμε το «φονιάδες των λαών Αμερικάνοι» και να αποδεχτούμε ότι οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ είναι δήθεν φίλοι και σύμμαχοι στην υπεράσπιση της ειρήνης.

Να κλείσουμε τα μάτια μπροστά στην ευθύνη τους για πολέμους, επεμβάσεις, στήριξη πραξικοπημάτων, αιματοβαμμένων δικτατοριών, καταπάτηση των δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο.

Η κυβέρνηση εξυπηρετεί τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ προσφέροντας στρατιωτικές δυνάμεις, βάσεις, νέο έδαφος για τις πολεμικές επιχειρήσεις που πολλαπλασιάζουν τα θύματα των πολέμων και τους ξεριζωμένους. Υλοποιεί τις αντιπροσφυγικές πολιτικές των ιμπεριαλιστών, αναγνωρίζει την Τουρκία σαν «ασφαλή τρίτη χώρα» και εφαρμόζει την κατάπτυστη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας για τους πρόσφυγες.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στα συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2016 και στην πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία.

Διεκδικούμε:

  • Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στις στρατιωτικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ.
  • Έξω οι βάσεις. Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και το ΝΑΤΟ από τη χώρα μας.
  • Κατοχύρωση των δικαιωμάτων και ελευθεριών των προσφύγων
  • Κατάργηση των ρατσιστικών συμφωνιών για τους πρόσφυγες.
  • Αγωνιζόμαστε ενάντια στον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό, τον φασισμό και την ξενοφοβία.
  • Υπερασπιζόμαστε την ειρηνική συμβίωση των λαών και τη λαϊκή κυριαρχία ενάντια στις επιτροπείες και τις επεμβάσεις.
  • Παλεύουμε για την ικανοποίηση των εργατικών, λαϊκών και νεολαιίστικων αναγκών ενάντια στα συμφέροντα των πολυεθνικών και του κεφαλαίου.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ».

Εκτός από το συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ έχουν αποφασιστεί άλλες δύο συγκεντρώσεις για την Τρίτη το απόγευμα. Η μία προγραμματίζεται για τις 18.30 στην Ομόνοια από το ΠΑΜΕ και η δεύτερη μεταξύ 17.30 και 18.00 από άτομα του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου και κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς στο Πολυτεχνείο με πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Απαγορευτικό συγκεντρώσεων και πορειών

Από την ΕΛ.ΑΣ. ανακοινώθηκε ότι «με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, το διήμερο της επίσημης επίσκεψης του Μπαράκ Ομπάμα (15 και 16-11-2016), δεν επιτρέπεται για λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία».

Η απαγόρευση ισχύει:

1) Από 06:00 ώρα της Τρίτης 15 Νοεμβρίου 2016 μέχρι και την 15:00 ώρα της Τετάρτης 16 Νοεμβρίου 2016, στην περιοχή του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης που περικλείεται από τις οδούς: Καβουρίου – δεξιά Αθηνάς – συνέχεια Λ. Ποσειδώνος (μέχρι τη συμβολή της με την οδό Ερμού), συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής.

2) Από 06:00 ώρα της Τρίτης 15 Νοεμβρίου 2016 μέχρι και την 24:00 ώρα της ίδιας ημέρας στην περιοχή του Κέντρου Πόλεως Αθηνών που περικλείεται από τις οδούς – Λεωφόρους: Ιπποκράτους (από τη συμβολή της με τη Λ. Αλεξάνδρας) – συνέχεια Νικολάου Γκύζη – δεξιά Εμμανουήλ Ροΐδη – συνέχεια Κεδρηνού – αριστερά Πανόρμου – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – συνέχεια Παναγιώτη Κανελλόπουλου – δεξιά Κοκκινοπούλου – συνέχεια Γκανογιάννη – συνέχεια Γεωργίου Παπανδρέου – συνέχεια Ούλωφ Πάλμε – συνέχεια Υμηττού – συνέχεια Ηλία Ηλιού – δεξιά Αμβροσίου  Φραντζή – αριστερά Καλλιρρόης – συνέχεια Π. Τσαλδάρη – δεξιά Πειραιώς – δεξιά Ερμού – αριστερά Αγίων Ασωμάτων – δεξιά Ερμού – αριστερά Αιόλου – δεξιά Κολοκοτρώνη – συνέχεια Αμερικής – συνέχεια Λυκαβηττού – αριστερά Σόλωνος – δεξιά Ιπποκράτους (μέχρι τη συμβολή με τη Λ. Αλεξάνδρας), ως και στο τμήμα της Αττικής Οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως και τη Λ. Κορωπίου – Αεροδρομίου, στη Λ. Κορωπίου – Αεροδρομίου, στη Λ. Λεωφόρο Βάρης – Κορωπίου, στη Λ. Αθηνάς (Βουλιαγμένη), στη Λ. Καραμανλή (Βούλα), στη Λεωφόρο Ποσειδώνος (από Γλυφάδα έως Π. Φάληρο), στη Λ. Απόλλωνος (Π. Φάληρο), στη Λ. Συγγρού και σε βάθος ακτίνας εκατό -100- μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών, ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.

3) Από 06:00 ώρα της Τετάρτης 16 Νοεμβρίου 2016 μέχρι και την 16:00 ώρα της ίδιας ημέρας, στην περιοχή του Κέντρου Πόλεως Αθηνών που περικλείεται από τις οδούς – Λεωφόρους: Ιπποκράτους (από τη συμβολή της με τη Λ. Αλεξάνδρας) – συνέχεια Νικολάου Γκύζη – δεξιά Εμμανουήλ Ροΐδη – συνέχεια Κεδρηνού – αριστερά Πανόρμου – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – συνέχεια Παναγιώτη Κανελλόπουλου – δεξιά Κοκκινοπούλου – συνέχεια Γκανογιάννη – συνέχεια Γεωργίου Παπανδρέου – συνέχεια Ούλωφ Πάλμε – συνέχεια Υμηττού – συνέχεια Ηλία Ηλιού – δεξιά Αμβροσίου  Φραντζή – αριστερά Καλλιρρόης – συνέχεια Π. Τσαλδάρη – δεξιά Πειραιώς – δεξιά Ερμού – αριστερά Αγίων Ασωμάτων – δεξιά Ερμού – αριστερά Αιόλου – δεξιά Κολοκοτρώνη – συνέχεια Αμερικής – συνέχεια Λυκαβηττού – αριστερά Σόλωνος – δεξιά Ιπποκράτους (μέχρι τη συμβολή με τη Λ. Αλεξάνδρας), ως και στη Λ. Αθηνάς (Βουλιαγμένη) , στη Λ. Καραμανλή (Βουλιαγμένη), στη Λ. Απόλλωνος (Π. Φάληρο), στη Λ. Ποσειδώνος (από Γλυφάδα έως Π. Φάληρο), στη Λ. Συγγρού, στη Λ. Λεωφόρο Βάρης – Κορωπίου, στη Λ. Κορωπίου – Αεροδρομίου, στο τμήμα της Αττικής Οδού από τη Λ. Κορωπίου – Αεροδρομίου έως το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» και σε βάθος ακτίνας εκατό -100- μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών, ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.

4) Aπό 06:00 ώρα της Τετάρτης 16 Νοεμβρίου 2016 μέχρι και την 16:00 ώρα της ίδιας ημέρας, στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς – Λεωφόρους: Λ. Συγγρού (από τη συμβολή με την οδό Αχιλλέως) – δεξιά Λ. Ποσειδώνος – δεξιά Επαμεινώνδα – συνέχεια Λάμπρου Κατσώνη – δεξιά Αχιλλέως (μέχρι τη συμβολή με τη Λ. Συγγρού).

Εντός της ημέρας αναμένεται ανακοίνωση για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν την Τρίτη και την Τετάρτη.

Επιπλέον αποφασίστηκε από το Λιμενικό Σώμα η λήψη περιοριστικών μέτρων στην κυκλοφορία και αγκυροβολία πλοίων και θαλασσίων μέσων αναψυχής στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου του Αστέρα Βουλιαγμένης. Ειδικότερα, σύμφωνα με απόφαση της Λιμενικής Αρχής Σαρωνικού, δεν επιτρέπεται κατά το χρονικό διάστημα από την 14-11-2016 και ώρα 15:00 έως την 16-11-2016 και ώρα 14:00, η κυκλοφορία και αγκυροβολία πλοίων και θαλασσίων μέσων αναψυχής, καθώς και κάθε άλλη δραστηριότητα στη θαλάσσια περιοχή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...