650
Ο Ζόραν και ο Αλέξης που τα κάνει όλα στον ενικό. Αλλά την ευθύνη της καταστροφής των ψευδαισθήσεων την άπλωσε σε πληθυντικό | REUTERS/Ognen Teofilovski

«Ελληνες, Μακεδόνες» και ο νεόπλουτος ηγέτης

Ρέα Βιτάλη Ρέα Βιτάλη 19 Ιουνίου 2018, 11:12
Ο Ζόραν και ο Αλέξης που τα κάνει όλα στον ενικό. Αλλά την ευθύνη της καταστροφής των ψευδαισθήσεων την άπλωσε σε πληθυντικό
|REUTERS/Ognen Teofilovski

«Ελληνες, Μακεδόνες» και ο νεόπλουτος ηγέτης

Ρέα Βιτάλη Ρέα Βιτάλη 19 Ιουνίου 2018, 11:12

Ελληνες, Μακεδόνες. Μακεδόνες, Ελληνες. Το άκουσες. Το άκουσα. Τι άλλο μένει να πούμε; Οταν οι άνθρωποι νοιώθουν κοινά, περιττεύουν τα λόγια. Παρουσία του μεγάλου ηγέτη, πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις. Εκείνος δεν νοιώθει. Το έχασε ολοκληρωτικά.

Αρχικά, να ήμαστε δίκαιοι, είχαν αναλάβει οι ψηφοφόροι του. Αν ο Ανδρέας ανέκραξε «Τσοβόλα δώστα όλα!» (Σάμπως δικά του ήτανε;) σ’ ετούτον, οι ερωτευμένοι παραδόθηκαν «Αλέξη πάρτα όλα!». Μέχρι μπροστά σε κλειστές τράπεζες σε έστησε πατριώτη και δεν έβγαλες κιχ! Τόση έλλειψη αυτοεκτίμησης από λαό, δεν υπήρξε στην Ιστορία.

Μελετήστε το τελευταίο βίντεο, έμπνευσης Μαξίμου, με τον ηγέτη μας μόνο πρωταγωνιστή. Ξεκινάει ενώ μιλάει στο τηλέφωνο, μέσα σε μια ατμόσφαιρα χλιδής. Μετά απλώνεται κόκκινο χαλί χραπππππ (σας το ορκίζομαι) χωρίς να βλέπεις το χέρι που το απλώνει, μετά δείχνει μια καθαρίστρια να καθαρίζει με ηλεκτρική σκούπα επισταμένως, μετά δείχνει τον Αλέξη να περπατάει στο χαλί. Μετά η εικόνα ανοίγει στον «εξωστρεφή» Αλέξη που χαιρετάει, συνομιλεί σοβαρά και χαλαρά, με ηγέτες άλλων χωρών. Το βίντεο κλείνει με τη φράση «Η κοινωνία σήκωσε το κεφάλι και βαδίζει σε χώρα κανονική».

Πάει αυτός! Την ψώνισε, πατριώτη. Θαρρεί ότι μας μάζεψε από τα δέντρα, όπου σκαρφαλωμένοι τρώγαμε βελανίδια. Από πιθήκους, μας έκανε ανθρώπους. Eτσι νομίζει. Νεόπλουτος της εξουσίας και ένα ασκέρι πίσω του. «Τι να πρωτοπληρώσω με 7.000 ευρώ» που είχε πει και η Καρακώστα. Αποστειρωμένο το περιβάλλον του πια. Μαξίμου-ιδιωτικό αεροπλάνο-ηγέτες. Πάντρεψε σε παρακαλώ, το βίντεο που προανέφερα, με την τελευταία φορά που τον είδες να περπατάει ανάμεσα σε λαό. «Μου έκοψες τη σύνταξη» του είπε μια γυναίκα, νομίζω στη Μυτιλήνη. «Και τι θες να σου κάνω εγώ;» αναρωτήθηκε φωναχτά εκείνος. Ο με ευφράδεια λόγου. «Και τι θες να σου κάνω εγώ;». Ετούτος την ψώνισε πατριώτη.

Τι ψέματα, τι μηχανισμοί! Σε δουλεύει με σύστημα. Και αλήθεια δεν γνωρίζω, τι πονάει περισσότερο έναν νοήμονα πολίτη. Το ότι ο Αλέξης δουλεύει ανεμπόδιστος τα πλήθη ή ότι υπάρχουν πλήθη που καταπίνουν ό,τι τους ταΐζει ο Αλέξης; «Κάποτε έπρεπε να τελειώναμε με το Σκοπιανό!» σ’ άκουσα πάλι να αναμασάς το σύνθημα. Το «Ελληνικό»; Δεν σε έπνιξε ακόμα σαν θηλιά στον λαιμό; Δεν ακυρώνει κάθε σου βηματάκι στο αύριο;

Η Ελλάδα μας κατατάσσεται στη 115 θέση στον παγκόσμιο χάρτη οικονομικής ελευθερίας. Μας περνάει η μισή Αφρική. Η Αλβανία είναι στην 65η, η Βουλγαρία στην 47η, η Μακεδονία (έχει νόημα να την γράψω Βόρεια;) στην 33; Ενώ η πρώην σοβιετική Εσθονία καμαρώνει στην 7η. Στην πρώτη θέση η Σιγκαπούρη με μέσο ετήσιο μισθό 60.000 δολάρια. Βλέπεις, δεν φέρνει αναγκαστικά η πείνα τον παρά…

Εμείς κρατισμός, φορολογικοί κανόνες φλου, με έμφαση κυρίως στην τιμωρητική φορολογία στους έντιμους και παραγωγικούς, ασφάλεια-Κουφοντίνας, «Δικαστικό» ζωή να έχουμε να περιμένουμε, εργοδοτικές εισφορές άστα-βράστα… Αν δεν λάβεις «κρατική ευλογία» για κάθε τι… Να έχουν δουλίτσα άχρηστοι… Πού πας έρμε; Εξω φυσάει 4η βιομηχανική επανάσταση! Τσίπρας-Καμένος στο τιμόνι; Παρακολούθησα ακόμα μια φορά στο βήμα της Βουλής τον Καμένο. Προσέξατε; Στέρεψε και ο βρυχηθμός του ακόμα.

Ο Πρωθυπουργός μας Αλέξιος Τσίπρας και ο ενικός του αριθμός. Το «ΕΓΩ» σε φούντωση. Δεν καταδέχτηκε για το Σκοπιανό (που χρόνιζε) ενημέρωση αρχηγών, δεν καταδέχτηκε καν Βουλή, αχρείαστοι οι βουλευτές. Αρκούσε και για αυτό η σύμπραξη με το συνεταιράκι του.

Δεν γνωρίζω αν αξιολόγησες, πίσω από τις κινήσεις του, το μέγεθος της αλαζονείας και την επικινδυνότητα, του «Εγώ, ο ένας!».

Χαιρέτησε βέβαια όλος ο διεθνής Τύπος! Και για την Ολυμπιάδα, να σου θυμίσω, είχες καμαρώσει διθυράμβους στον διεθνή Τύπο. Θα ήθελα να σου κατευθύνω την προσοχή και σε κάτι ακόμα… Ενώ σε όλα ο Ηγέτης μας ενήργησε στον ενικό αριθμό και κορδώθηκε δόξα μέχρι και πιθανής υποψηφιότητας για Νομπέλ Ειρήνης… Αχ! Οταν θέλουν οι Αμερικάνοι να δοξάσουν!… Ωστόσο, στην ευθύνη της καταστροφής των ψευδαισθήσεων, άπλωσε πληθυντικό: «Εκ των υστέρων και με τη γνώση που έχουμε τώρα, μπορούμε φυσικά να αξιολογήσουμε διαφορετικά τα πράγματα».

Ερμη χώρα. Ερμε λαέ. Καλά που ο Τσίπρας μας έλυσε το Σκοπιανό που χρόνιζε! Το Ελληνικό αργεί. Μπορεί και να είναι «ψιλικοκό» δουλειά για μεγάλο Ηγέτη.

ΥΓ Από το κείμενό μου λείπει ο ηγετικός Κοτζιάς. Οσο δεν τοποθετεί ακόμα φτερό στο καπέλο του, έχουμε τράτο….