440
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησής του προς τον Πρωθυπουργό τη Δευτέρα στη Βουλή | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ

Τσίπρας στη Βουλή: Μέσα στον επικοινωνιακό παροξυσμό σας αναδείξατε το εμβόλιο ως λύση για όλα

Protagon Team Protagon Team 18 Οκτωβρίου 2021, 10:51
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησής του προς τον Πρωθυπουργό τη Δευτέρα στη Βουλή
| ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ

Τσίπρας στη Βουλή: Μέσα στον επικοινωνιακό παροξυσμό σας αναδείξατε το εμβόλιο ως λύση για όλα

Protagon Team Protagon Team 18 Οκτωβρίου 2021, 10:51

Αβελτηρία και χαλαρότητα έναντι της πορείας της πανδημίας στη χώρα μας καταλόγισε από το βήμα της Βουλής στην κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, επικαλούμενος σειρά στοιχείων τόσο για τον αριθμό των θυμάτων από Covid-19, όσο και το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Αναπτύσσοντας την επίκαιρη ερώτησή του προς τον Πρωθυπουργό, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση για την κάμψη που καταγράφει το εμβολιαστικό πρόγραμμα της χώρας και τα χαμηλά ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης, επαναλαμβάνοντας το ερώτημα «γιατί;», χωρίς βέβαια να τολμήσει να κάνει το ίδιο με τον «ειδικών αποστολών» βουλευτή του Παύλο Πολάκη, που επί μήνες βάλλει κατά των εμβολίων και της αποτελεσματικότητας-καταλληλότητάς τους ως «όπλο» απέναντι στην πανδημία.

Από την πρώτη στιγμή κινηθήκατε με όρους επικοινωνίας και πολιτικής σκοπιμότητας και στη συνέχεια απλά παραιτηθήκατε και ρίξατε λευκή πετσέτα και αφήσατε τη χώρα να πορεύεται στα τυφλά, κατηγόρησε την κυβέρνηση ο κ. Τσίπρας και αναφερόμενος στην Επιτροπή των ειδικών, διερωτήθηκε ποιος επιστημονικά αρμόδιος αποφάσισε, εισηγήθηκε ή ρωτήθηκε για τα τελευταία μέτρα που ανακοινώθηκαν τελευταία.

Εχουμε τα περισσότερα θύματα ανά εκατομμύριο πληθυσμού, χάνουμε ένα μικρό χωριό κάθε εβδομάδα και η κυβέρνηση συμπεριφέρεται σαν να έχει τελειώσει η πανδημία, αποφάσισαν μόνοι τους να σφυρίξουν τη λήξη της πανδημίας, παρατήρησε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ξεπερνάμε χώρες πλέον που ήταν αρνητικό παράδειγμα και η κυβέρνηση κρύβεται, καλλιεργώντας  κλίμα χαλαρότητας απέναντι στην απώλεια της ανθρώπινης ζωής, συνέχισε ο κ. Τσίπρας που αναφέρθηκε σε άλλο σημείο της ομιλίας του και στα εμβόλια, κατηγορώντας εκ νέου την κυβέρνηση:

Μέσα στον επικοινωνιακό σας παροξυσμό, αναδείξατε το εμβόλιο ως λύση για όλα, αλλά κανείς επιστήμονας δεν είπε ότι με το εμβόλιο τελειώσαμε και στις ΜΕΘ υπάρχουν και εμβολιασμένοι.

«Η κυβέρνηση επιμένει στη λογική της ατομικής ευθύνης, πότε όμως θα αναλάβετε τις δικές σας ευθύνες;» διερωτήθηκε και πλέον έχει παραιτηθεί από το καθήκον της να λέει αλήθεια στους πολίτες τη στιγμή που έχουμε μπροστά έναν εξαιρετικά δύσκολο χειμώνα.

Μια από τις σημαντικότερες συνέπειες του ιού είναι οι ζωές που χάνονται από άλλα αίτια, και όχι μόνο από Covid, σημείωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι οι πρόσθετοι θάνατοι στην Ελλάδα που δεν αποδίδονται στην Covid είναι υπερδιπλάσιοι σε σχέση με το μέσο όρο στην ΕΕ. Κάτι δεν κάνετε καλά, τα στοιχεία αυτά αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα, συμπλήρωσε απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό, ακόμα και αν αυτή –όπως υποστήριξε– δεν παρουσιάζεται από τα ΜΜΕ.

Δεν σας κάνω αντιπολίτευση, σας κάνω έκκληση να αρθείτε στο ύψος των περιστάσεων, σας καλώ να συνέλθετε και να πάρετε μέτρα εδώ και τώρα για να σωθούν ανθρώπινες ζωές και να πάψετε να βάζετε πάνω από αυτές την τεχνητή πολιτική σας επιβίωση, έκλεισε την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...