190
Ο Νίκος Σειραγάκης απολαμβάνει και πάλι την ελευθερία του | Ελληνική Αστυνομία

Ελεύθερος ξανά ο παιδεραστής του Ρεθύμνου Νίκος Σειραγάκης

Protagon Team Protagon Team 29 Μαΐου 2020, 16:14
Ο Νίκος Σειραγάκης απολαμβάνει και πάλι την ελευθερία του
|Ελληνική Αστυνομία

Ελεύθερος ξανά ο παιδεραστής του Ρεθύμνου Νίκος Σειραγάκης

Protagon Team Protagon Team 29 Μαΐου 2020, 16:14

Εκτός φυλακής θα παραμείνει, με απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Γρεβενών, ο 56χρονος παιδεραστής του Ρεθύμνου, Νίκος Σειραγάκης, ο οποίος είχε καταδικαστεί τελεσίδικα σε κάθειρξη 401 ετών, με εκτιτέα τα 25 χρόνια, για 36 περιπτώσεις ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων και είχε αποφυλακιστεί υπό όρους στις 22 Απριλίου.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ1, το Συμβούλιο έκρινε ότι ο αποφυλακισθείς παιδεραστής δεν παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί κατά την αποφυλάκισή του, καθώς είχε ενημερώσει εγκαίρως και νομότυπα τις αρμόδιες αρχές για την αλλαγή του τόπου κατοικίας του και την νέα του διεύθυνση κατοικίας.

Ετσι ο Σειραγάκης θα παραμένει ελεύθερος, έχοντας εκτίσει ποινή 8,5 ετών από τα συνολικά 401 χρόνια κάθειρξης που του είχαν επιβληθεί.

Στις 8 Μαΐου διαπιστώθηκε ότι ο Σειραγάκης παραβίασε τουλάχιστον έναν εκ των όρων και συγκεκριμένα αυτόν του τόπου διαμονής του. Ενώπιον του Συμβουλίου προσκόμισε νέα στοιχεία για να αποδείξει ότι είχε ειδοποιήσει τις αρχές για το νέο τόπο διαμονής πριν συλληφθεί.

Υπενθυμίζεται ότι η αίτηση αποφυλάκισής του έγινε δεκτή μετά από 8,5 χρόνια με βούλευμα, ενώ η πρόταση της Εισαγγελέως Γρεβενών ήταν η επιστροφή του  στις φυλακές προκειμένου να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του λόγω παραβίασης των όρων αποφυλάκισής του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...