970
Ο κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, βιασμό και οπλοφορία απολογείται την Παρασκευή | INTIMEnews

Το «σύνδρομο ομερτά» της ελληνικής οικογένειας πίσω από τον δολοφόνο της Σουζάν Ιτον

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουλίου 2019, 11:49
Ο κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, βιασμό και οπλοφορία απολογείται την Παρασκευή
|INTIMEnews

Το «σύνδρομο ομερτά» της ελληνικής οικογένειας πίσω από τον δολοφόνο της Σουζάν Ιτον

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουλίου 2019, 11:49

Δειλά – δειλά ανοίγουν τα στόματα για τον 27χρονο Χανιώτη που ομολόγησε την άγρια δολοφονία της αμερικανίδας βιολόγου Σουζάν Ιτον. Αν και αρχικά φίλοι και συγγενείς επέμεναν πως δεν είχε δώσει δικαιώματα πριν από την αποκάλυψη του αποτρόπαιου εγκλήματος (περισσότερα εδώ), νέες μαρτυρίες έρχονται να παρουσιάσουν μία σαφώς διαφορετική εικόνα για τον 27χρονο γιο ιερέα και πατέρα δύο παιδιών.

Η οικογένεια του 27χρονου ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει ότι πίσω από τη στυγερή δολοφονία που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα κρύβεται ο δικός τους άνθρωπος. Όπως είπαν, κανείς δεν τον είχε ικανό να κάνει ένα τόσο ειδεχθές έγκλημα, ενώ αίσθηση προκαλεί η διαπίστωση ότι  η γενικότερη συμπεριφορά του δεν είχε αλλάξει καθόλου ούτε αφού διέπραξε τη δολοφονία.

«Δεν είχα καταλάβει τίποτα, η συμπεριφορά του ήταν κανονική και δεν είχε αλλάξει καθόλου το τελευταίο διάστημα μετά τη δολοφονία. Δεν τον είχα ικανό να κάνει τέτοιο έγκλημα. Δεν είχε πειράξει ποτέ κανέναν, ούτε είχε δείξει σημάδια ότι αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα. Έδειχνε να αγαπάει τη σύζυγο και τα παιδιά του. Δεν είδα ρούχα του με ίχνη αίματος» φέρεται να είπε στην κατάθεσή της συγγενής του δράστη.

Παρά τις δηλώσεις των συγγενών του και φιλικών προσώπων της οικογένειάς του, ωστόσο, φάνηκε με τον πιο φρικιαστικό τρόπο ότι πίσω από το προσωπείο του φυσιοδίφη και του καλού οικογενειάρχη που αγαπούσε τα δύο του μκρά παιδιά, κρυβόταν ένα εξόχως προβληματικό άτομο.

«Είναι σαν να χτίζεις ένα λάθος σπίτι. Είναι ένας άνθρωπος χτισμένος λάθος. Είναι ένας άνθρωπος λάθος», ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ο ψυχίατρος Θάνος Ασκητής, με παρόρμηση ηδονής -όπως σημείωσε- τόσο έντονη που τον κάνει έναν κτηνώδη και βίαιο χαρακτήρα χωρίς όρια.

Οσο για το «πέσαμε από τα σύννεφα» που επαναλαμβάνουν μονότονα οι συγγενείς του δράστη, ο καθηγητής εξήγησε πως η ελληνική κοινωνία  έχει το σύνδρομο ομερτά, όπου πολλές φορές η οικογένεια υποθάλπει και καλύπτει τη νοσηρότητα για να αποφύγει το κοινωνικό στίγμα.

Υπάρχει ένα ταμπού μέσα στην οικογένεια, όπου δεν αποδέχονται αυτά τα φαινόμενα, που τα καλύπτουν και τα καταπακώνουν για να τα κρύψουν από μία κλειστή κοινωνία, παρατήρησε χαρακτηριστικά.

Πρόκειται εμφανώς για ένα ιδιόρρυθμο άτομο, αποκλείεται να μην είχε δείξει δείγματα αποκλίνουσας συμπεριφοράς. Παρά το γεγονός ότι είχε παντρευτεί και  ότι είχε δύο παιδιά, η όλη του εικόνα έδειχνε ότι δεν ήταν καλά, ανέφερε ο κ. Ασκητής.

Οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν καμία ενσυναίσθηση, ο βαθμός ηδονής είναι ακατέργαστος, και ο παρορμητισμός της ηδονής του συγκεκριμένου ανθρώπου ήταν τόσο έντονος, που έχανε τα όρια της δικής του λογικής. Μετά η λογική επανέρχεται αλλά η λογική αυτή προκαλεί φόβο με αποτέλεσμα στη συνέχεια να προσπαθεί  να φύγει από το αίσθημα της ευθύνης για αυτό που έκανε, εξήγησε για τον δράστη και το πώς έφθασε στο ειδεχθές έγκλημα.

Η γυναίκα αυτή συνάντησε τον εφιάλτη, είπε ο κ. Ασκητής για την άτυχη Σουζάν Ιτον, για να συμφωνήσει με την εκτίμηση ότι όποια και να είχε βρεθεί στο διάβα του 27χρονου θα είχε τη δική της τύχη.

Γείτονάς του καθ΄ομολογίαν δολοφόνου βγήκε να μιλήσει υποστηρίζοντας πως είχε ασταθή συμπεριφορά. Ανέφερε μάλιστα ένα περιστατικό όταν ο 27χρονος βούτηξε στη θάλασσα με άρβυλα και μπουφάν, με το κύμα να φτάνει τα δύο μέτρα.

«Τον γλίτωσε τυχαία ο θείος του. Δεν δουλεύει το μυαλό του σωστά», είπε με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό.

Στις νέες αυτές μαρτυρίες έρχεται να προστεθεί η αποκάλυψη τριών ακόμα επιθέσεων που μοιάζουν πολύ ως προς τη μεθοδολογία που ακολούθησε ο δράστης, με αυτή στην περίπτωση της Σουζάν Ιτον.

Μάλιστα, όπως έχει γίνει γνωστό, υπάρχει καταγεγραμμένη απόπειρα εναντίον γυναίκας από την Πολωνία, όπου ο δράστης φέρεται να επιχείρησε να τη χτυπήσει με το αυτοκίνητο του, ένα λευκό επιβατηγό.

Επιπρόσθετα, χωρίς να διευκρινίζεται αν πρόκειται για την ίδια γυναίκα, φέρεται να υπάρχει αναγνώριση του ΙΧ του 27χρονου από ένα παρ’ολίγον θύμα του.

Στο πλαίσιο αυτό υποβλήθηκε αίτημα εισαγγελικής διάταξης για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων και των φωτογραφιών του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου.

Είχε βγει για κυνήγι θανάτου

Σύμφωνα εξάλλου με πληροφορίες που μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, ο ίδιος ο 27χρονος φέρεται να ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς που τον ανέκριναν ότι πολύ συχνά τον κυριεύει μια μανία που δεν μπορεί να την ελέγξει.

«Οταν με πιάνει αυτή η μανία, με κυριεύει και δεν μπορώ να την ελέγξω. Μετά το μετανιώνω αλλά είναι αργά», φέρεται να είπε ο καθ’ ομολογίαν δράστης του βιασμού και της άγριας δολοφονίας της άτυχης βιολόγου.

Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση εκτιμούν πως ο νεαρός αγρότης πιθανόν να εμπλέκεται και σε άλλες επιθέσεις εναντίον γυναικών, όμως ο ίδιος δεν έχει μιλήσει για οτιδήποτε άλλο, πέρα από τη δολοφονία της Αμερικανίδας

Οπως προκύπτει πάντως, την ημέρα του φόνου ο Χανιώτης είχε βγει για κυνήγι θανάτου, αφού κατά την ομολογία του παραδέχθηκε με κυνικό τρόπο ότι έψαχνε στις παραλίες μια γυναίκα για να της κάνει κακό.

Σοκαρισμένος ακόμα και ο ιατροδικαστής

Σοκαριστικά επίσης είναι και τα όσα αποκάλυψε ο ιατροδικαστής, ο οποίος έκανε τη νεκροψία – νεκροτομή στη σορό της άτυχης γυναίκας.

Οπως είπε ο κ. Παπαδομανωλάκης πρόκειται για μια από τις πιο δύσκολες και περίπλοκες υποθέσεις στην καριέρα του.

Ο θάνατος της γυναίκας ήταν βασανιστικός και επήλθε αρκετή ώρα αφότου ο 27χρονος την πέταξε από μεγάλο ύψος στη σπηλιά του γερμανικού καταφυγίου.

Οι δύο σπηλαιολόγοι που την εντόπισαν είπαν πως την βρήκαν σε καθιστή στάση με το κεφάλι της πεσμένο ανάμεσα στα πόδια της, κάτι που εξηγεί τον ασφυκτικό θάνατο λόγω θέσης. Αυτό σημαίνει ότι η γυναίκα δεν μπορούσε να αναπνεύσει καλά, καθώς τα πλευρά της ήταν σπασμένα και όπως έπεσε στο σπήλαιο, από τη θέση που πήρε το κορμί της επιβαρύνθηκε ακόμα περισσότερο η αναπνοή της.

«Στην αρχή λέγαμε ότι είναι κούκλα. Μετά πλησίασα και είδα τα παπούτσια και είπα αποκλείεται αυτό να είναι κούκλα. Δεν το παραδεχόταν ο εαυτός μας ότι πρόκειται για πτώμα», περιγράφει την κάμερα του OPEN TV ο ένας εκ των σπηλαιολόγων που εντόπισαν το άψυχο σώμα της 60χρονης βιολόγου.

Την Τετάρτη ο δικηγόρος του 27χρονου παραιτήθηκε από την εκπροσώπησή του επικαλούμενος προσωπικούς λόγους. Ο κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, βιασμό και οπλοφορία έχει λάβει προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...