493
Αστυνομικοί οδηγούν τον 27χρονο στον εισαγγελέα | Intimenews

Κρήτη: Καταγγελίες για δύο ακόμα επιθέσεις κατά γυναικών με τη μέθοδο του 27χρονου

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουλίου 2019, 16:03
Αστυνομικοί οδηγούν τον 27χρονο στον εισαγγελέα
|Intimenews

Κρήτη: Καταγγελίες για δύο ακόμα επιθέσεις κατά γυναικών με τη μέθοδο του 27χρονου

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουλίου 2019, 16:03

Η μέθοδος που χρησιμοποίησε ο 27χρονος καθ’ομολογία βιαστής και δολοφόνος της Σουζάν Ιτον οδηγεί τις Αρχές στην υποψία ότι δεν είναι η μοναδική επίθεση του δράστη,

Η αστυνομία μάλιστα, προσανατολίζεται να ζητήσει να εκδοθεί εισαγγελική διάταξη προκειμένου να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία και η φωτογραφία του 27χρονου καθώς υπάρχουν βάσιμες πληροφορίες για απόπειρες επιθέσεων σε βάρος νεαρών γυναικών στην περιοχή με την χρήση της ίδιας μεθοδολογίας. Κάποιος δηλαδή προσπάθησε να τις χτυπήσει με ένα λευκό επιβατηγό αυτοκίνητο.

Η ΕΛ.ΑΣ έδωσε μάλιστα στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του λευκού αυτοκινήτου του 27χρονου.

Ηδη, το κρητικό Μέσο flashnews.gr αναφέρεται σε δύο καταγγελίες για επιθέσεις που θυμίζουν πολύ την περίπτωση της αμερικανίδας βιολόγου.

Η πρώτη αφορά μία νεαρή γυναίκα από τη Λιθουανία, η οποία το καλοκαίρι του 2018, εργαζόταν σε τουριστική επιχείρηση στο Γεράνι.

Τα στοιχεία της βρίσκονται στη διάθεση του κρητικού Μέσου, καθώς και το σχετικό ηχητικό μήνυμα όπου περιγράφει το συμβάν.

Ενα πρωινό πριν πάει στη δουλειά της και ενώ είχε ξημερώσει, στα τέλη Αυγούστου του 2018, η 27χρονη Λιθουανή, η οποία σπουδάζει Κοινωνιολογία στο Βερολίνο, ξεκίνησε να πάει για τρέξιμο κοντά στο μέρος που έμενε και εργαζόταν, στο Γεράνι του Δήμου Πλατανιά.

Ενώ έκανε τζόκινγκ σε έναν αγροτικό δρόμο, ανάμεσα σε ελιές, σχετικά κοντά στην θάλασσα, αντιλήφθηκε ένα αυτοκίνητο να έρχεται από πίσω της και όπως λέει, απόρησε για το τι δουλειά έχει ένα επιβατικό αυτοκίνητο σε αγροτικό δρόμο.

Το αυτοκίνητο του 27χρονου που χρησιμοποίησε στην επίθεση κατά της Αμερικανίδας – ΕΛ.ΑΣ

Στην συνέχεια, το αυτοκίνητο προσπάθησε να πέσει επάνω της και όπως αντιλήφθηκε, ο άγνωστος οδηγός προσπάθησε να την χτυπήσει.

«Μου επιτέθηκε με το αυτοκίνητο», είπε η 27χρονη στο flashnews.gr.

Η γυναίκα ανέφερε ότι επειδή ήταν πολύ στενός ο δρόμος και πολύ κακό το οδόστρωμα, το αμάξι δεν μπόρεσε να αναπτύξει ταχύτητα, οπότε κατάφερε να το αποφύγει πηδώντας μέσα στα δέντρα, ενώ πέφτοντας στο χώμα χτύπησε ελαφρά στα πόδια.

Το αυτοκίνητο την προσπέρασε, σταμάτησε μερικά μέτρα πιο κάτω, ο οδηγός δεν κατέβηκε, ενώ την ίδια στιγμή η κοπέλα μέσα στον πανικό της άρχισε να φωνάζει.

Ευτυχώς λίγο παρακάτω ήταν ένας ακόμα τουρίστας που έκανε τζόκινγκ, ο οποίος είδε το περιστατικό και άρχισε και αυτός να φωνάζει στον οδηγό του αυτοκινήτου, ο οποίος λίγο μετά έφυγε γρήγορα από το σημείο.

Η 27χρονη Λιθουανή περιγράφει ότι σοκαρίστηκε και ένιωσε τρόμο από το περιστατικό, ωστόσο δεν το ανέφερε στην αστυνομία, καθότι δεν είχε χτυπήσει, αλλά έπρεπε να πάει και στην δουλειά της.

Οπως αναφέρει η γυναίκα,  δεν είδε τον οδηγό, αλλά θυμάται ότι το αυτοκίνητο ήταν ένα παλιό άσπρο επιβατηγό αυτοκίνητο.

Το δεύτερο περιστατικό

Σύμφωνα με πληροφορίες του ίδιου site, υπάρχει ακόμα μία αλλοδαπή νεαρή γυναίκα, η οποία δέχτηκε παρόμοια επίθεση πριν από δύο μήνες στην Κίσσαμο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που είναι στην διάθεση του Flashnews.gr, ο οδηγός ενός άσπρου αυτοκινήτου, ίδιου με αυτό που παρουσίασε η ΕΛ.ΑΣ, χτύπησε την γυναίκα, η οποία ευτυχώς κατάφερε να διαφύγει και να γλιτώσει.

Η ίδια δεν θέλησε να περιγράψει με λεπτομέρειες το περιστατικό, προτού το αναφέρει στην Αστυνομία. Τα στοιχεία της είναι επίσης στην διάθεση του κρητικού site.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...