424
Η Γιούσι Ζάο χρύσωσε και μπήκε στο πανεπιστήμιο του Στάνφορντ το 2017 | Facebook

Η Κινέζα που μπήκε στο Στάνφορντ έναντι $6,5 εκατ.

Protagon Team Protagon Team 3 Μαΐου 2019, 18:30
Η Γιούσι Ζάο χρύσωσε και μπήκε στο πανεπιστήμιο του Στάνφορντ το 2017
|Facebook

Η Κινέζα που μπήκε στο Στάνφορντ έναντι $6,5 εκατ.

Protagon Team Protagon Team 3 Μαΐου 2019, 18:30

Δεν είναι μόνο τα παιδιά ορισμένων διάσημων αμερικανών ηθοποιών που μπήκαν στα πιο ξακουστά πανεπιστήμια των ΗΠΑ όχι με την αξία τους, αλλά με τα λεφτά των γονιών τους. Το «αμερικανικό όνειρο» φαίνεται πως επηρεάζει και τις ζάπλουτες οικογένειες άλλων, μακρινών χωρών, όπως η Κίνα – αποκαλύπτει ρεπορτάζ των New York Times. 

Φορώντας μία λευκή μπλούζα κουμπωμένη ως τον λαιμό, η νεαρή και όμορφη Γιούσι Ζάο κοιτά κατάματα την κάμερα, χαμογελά και δίνει συμβουλές για το πώς μπορείς να γίνεις δεκτός σε ένα από τα σπουδαιότερα πανεπιστήμια των ΗΠΑ.

«Κάποιοι νομίζουν ότι μπήκα στο Στάνφορντ επειδή προέρχομαι από πλούσια οικογένεια. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Οι άνθρωποι που εξετάζουν τις αιτήσεις δεν έχουν ιδέα ποιος είσαι» λέει η ίδια, σε βίντεο που ανέβασε στα social media.

Και συνεχίζοντας: «Μπήκα στο Στάνφορντ χάρη στη δική μου σκληρή δουλειά». Το βίντεο – ωδή στην προσωπική αξία και ατομική προσπάθεια ανέβηκε στο Ιντερνετ το καλοκαίρι του 2017, λίγο προτού η περιχαρής Ζάο αρχίσει τις σπουδές της στο ξακουστό Στάνφορντ ως πρωτοετής. Αυτή τη στιγμή, αυτό το οπτικοακουστικό υλικό, λειτουργεί ως εικονογράφηση της εξαπάτησης, καθώς αποκαλύφθηκε ότι οι γονείς της χρημάτισαν με 6,5 εκατομμύρια δολάρια έναν πανεπιστημιακό σύμβουλο, που λειτουργούσε ως πρόσωπο-κλειδί στις ακαδημαϊκές αιτήσεις.

Η Γιούσι Ζάο στο βίντεο με το οποίο εξηγούσε πώς έγινε δεκτή στο Στάνφορντ με την αξία της

Σύμφωνα με στοιχεία της έρευνας, ο συγκεκριμένος σύμβουλος, ο Γουίλιαμ Σίνγκερ, προσπάθησε αρχικά να βάλει την κινέζα επίδοξη φοιτήτρια στην ομάδα ιστιοπλοΐας του Στάνφορντ, παρουσιάζοντας μία σειρά ψευδών εγγράφων με υποτιθέμενες επιδόσεις της επί κινεζικών υδάτων. Οταν η Ζάο έγινε δεκτή στην ομάδα, έγινε δωρεά 500.000 δολαρίων στη συγκεκριμένη ομάδα.

Οσο για την αμοιβή του Σίνγκερ, ήταν αστρονομική, τοποθετώντας την οικογένεια των δισεκατομμυριούχων γονέων από την Κίνα που σχετίζονται με φαρμακοβιομηχανίες, στην κορυφή του πολύκροτου σκανδάλου.

Η έρευνα εξάλλου πήρε νέα τροπή, όταν αποκαλύφθηκε και δεύτερη πλούσια οικογένεια από την Κίνα, που έδωσε 1,2 εκατομμύρια δολάρια, προκειμένου να δει την κόρη, φοιτήτρια του Γέιλ. Παράλληλα, ξεσκεπάστηκε η απάτη εκατομμυρίων του Σίνγκερ, ο οποίες έκανε… διεθνή καριέρα, αποτελώντας τον συνδετικό κρίκο με τους πλούσιους Κινέζους.

Φυσικά ο Σίνγκερ δεν ήταν ο μοναδικός ένοχος. Οι ισχυροί Κινέζοι που ονειρεύονταν για τα βλαστάρια τους μία θέση στην ελίτ των πανεπιστημίων, απευθύνονταν σε υπαλλήλους μεσαίας τάξης, προσφέροντάς τους εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια για μία θέση στο Γέιλ, στο Στάνφορντ και αλλού.

Και κάπως έτσι, με όλο και περισσότερες παρόμοιες ιστορίες να έρχονται στο φως, αποδεικνύεται πως, σε αντίθεση με πιο αγνές πεποιθήσεις, ακόμη και η γνώση είναι ένα υλικό που μπορεί κάποιος να το αγοράσει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...