377
Ο Γούντι Αλεν σε σκηνή από την ταινία του, «Στη Ρώμη με αγάπη» | Medusa Films

Ο Γούντι Αλεν μεταναστεύει στην Ευρώπη

Protagon Team Protagon Team 22 Φεβρουαρίου 2019, 13:00
Ο Γούντι Αλεν σε σκηνή από την ταινία του, «Στη Ρώμη με αγάπη»
|Medusa Films

Ο Γούντι Αλεν μεταναστεύει στην Ευρώπη

Protagon Team Protagon Team 22 Φεβρουαρίου 2019, 13:00

Εδώ και αρκετό καιρό, ο Γούντι Αλεν βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα. Η θετή του κόρη Ντίλαν Φάροου, εκμεταλλευόμενη και το ντόμινο αποκαλύψεων για περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης στο Χόλιγουντ, τον κατηγόρησε ανοιχτά για κάτι που σύμφωνα με τα λεγόμενά της, συνέβη το 1992, αμαυρώνοντας -χωρίς να υπάρχουν καν επαρκή στοιχεία και ενώ ο ίδιος έχει ερευνηθεί εξονυχιστικά από την αστυνομία-, σχεδόν ανεπανόρθωτα τη φήμη του.

Στη σκιά του δυναμικού κινήματος #MeToo, ο Γούντι Αλεν εμφανίστηκε ξαφνικά ως «συνάδελφος» του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, η πρόσφατη ταινία του «A Rainy Day in New York» ενώ ολοκληρώθηκε δεν βγήκε ποτέ στις αίθουσες, οι περισσότεροι πρωταγωνιστές της τον αποκήρυξαν και η εταιρεία Amazon ακύρωσε τη συμφωνία που είχε κάνει μαζί του για άλλες τέσσερις ταινίες.

Οπως αναφέρει δημοσίευμα των New York Times, ο Αλεν μπορεί να πτοήθηκε, αλλά δεν ηττήθηκε. Λίγες εβδομάδες αφού μήνυσε την εταρεία Amazon επειδή του ακύρωσε τη συμφωνία για τα γυρίσματα τεσσάρων ταινιών, ο 83χρονος σκηνοθέτης εγκαταλείπει τις ΗΠΑ που τον δικάζουν για σεξουαλική παρενόχληση χωρίς επαρκή στοιχεία, και βρίσκει καλλιτεχνικό καταφύγιο στην Ισπανία.

Η εταιρεία Mediapro, με έδρα τη Βαρκελώνη, που έχει χρηματοδοτήσει στο παρελθόν και άλλες επιτυχημένες ταινίες του Αλεν, όπως το «Vicky Christina Barcelona» και «Midnight in Paris» (Μεσάνυχτα στο Παρίσι), πρόκειται να στηρίξει και την επόμενη δουλειά του.

Η είδηση επαληθεύτηκε από την υπεύθυνη Τύπου της συγκεκριμένης εταιρείας, η οποία επιβεβαίωσε ότι όντως ο σκηνοθέτης ήδη δουλεύει πάνω στο συγκεκριμένο φιλμ, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις τοποθεσίες των γυρισμάτων, ή το θέμα της ταινίας.

Ο Γούντι Αλεν με τους Πενέλοπε Κρουζ, Σκάρλετ Γιόχανσον και Χαβιέ Μπαρδέμ, στα γυρίσματα της ταινίας «Vicky Christina Barcelona» που διαδραματίζεται στην Ισπανία (Mediapro)

Τα τελευταία χρόνια, ο Αλεν είχε ούτως ή άλλως αποδείξει τον έρωτά του για την Ευρώπη, γυρίζοντας ταινίες εκτός ΗΠΑ, στη Γαλλία, στην Ιταλία και στην Ισπανία. Με πολλούς σταρ του Χόλιγουντ να αποκηρύσσουν τον σκηνοθέτη με τον οποίο άλλοτε ονειρεύονταν να συνεργαστούν και ελάχιστους να μένουν πιστοί στο πλευρό του – όπως ο Χαβιέ Μπαρδέμ που δήλωσε ότι θα δούλευε ξανά χωρίς δεύτερη σκέψη μαζί του-, το αστέρι του Αλεν έμοιαζε να τρεμοσβήνει.

Οπως όλα δείχνουν όμως, ο δαιμόνιος και ακούραστος Γούντι, είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει καλλιτεχνικά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...