362
Τι άλλο θα δούμε; Η Σουπέτ, η μαυροντυμένη γάτα του Λάγκερφελντ, θρηνεί μέσω Instagram | Instagram

Ο Λάγκερφελντ θα αποτεφρωθεί, η γάτα του πενθεί με μαύρο βέλο

Protagon Team Protagon Team 21 Φεβρουαρίου 2019, 18:42
Τι άλλο θα δούμε; Η Σουπέτ, η μαυροντυμένη γάτα του Λάγκερφελντ, θρηνεί μέσω Instagram
|Instagram

Ο Λάγκερφελντ θα αποτεφρωθεί, η γάτα του πενθεί με μαύρο βέλο

Protagon Team Protagon Team 21 Φεβρουαρίου 2019, 18:42

Ζούμε σε μία εποχή, στην οποία οι γάτες και άλλα ζωάκια έχουν προσωπικό λογαριασμό στο Instagram, είναι influencers με χιλιάδες followers και προσελκύουν διαφημιστικό χρόνο και χρήμα. Οταν μάλιστα δεν πρόκειται για μία οποιαδήποτε γάτα αλλά για τη Σουπέτ, το κατοικίδιο που ο Καρλ Λάγκερφελντ λάτρευε σαν παιδί του, μπορεί ξαφνικά να βρεθεί, όπως και βρέθηκε, ως μία από τους βασικούς του κληρονόμους.

View this post on Instagram

Thank you everyone for your words of condolence. ? With a once cold but now simply broken heart, I am going into mourning. I pray that your kind words and well-wishes will help me to put my best paw forward in my future without Daddy @KarlLagerfeld & as my own woman.

A post shared by Choupette Lagerfeld (@choupettesdiary) on

Η λευκή Σουπέτ λοιπόν, ντύθηκε στα μαύρα και μέσα από μία δακρύβρεχτη ανάρτηση στο Instagram, αποχαιρέτισε τον «μπαμπάκα Καρλ», ο οποίος έφυγε από τη ζωή στα 85 του χρόνια: «Σας ευχαριστώ όλους για τα συλλυπητήρια. Από την κάποτε ψυχρή και τώρα απλά ραγισμένη καρδιά μου, θα αρχίσω να πενθώ. Προσεύχομαι τα ευγενικά σας λόγια και οι ευχές σας να με βοηθήσουν ώστε να βάλω μπροστά το πατουσάκι μου και να προχωρήσω χωρίς τον μπαμπάκα Καρλ Λάγκερφελντ, ως ανεξάρτητη γυναίκα».

Οσο για την τελευταία επιθυμία του Καρλ Λάγκερφελντ, όπως αναφέρουν πολλά ξένα δημοσιεύματα: καμία τελετή δεν θα πραγματοποιηθεί στη μνήμη του, σύμφωνα με όσα είχε ζητήσει ρητά ο ίδιος, που κάποτε είχε πει χαρακτηριστικά: «θα προτιμούσα να πεθάνω, παρά να… ταφώ», αποκαλύπτοντας ότι επιθυμούσε να αποτεφρωθεί.

Οπως λοιπόν επιθυμούσε, η τέφρα του θα τοποθετηθεί μαζί με εκείνη της μητέρας του και ένα μέρος της με εκείνη του Ζακ ντε Μπασέ, της μεγάλης του αγάπης, ως τον θάνατό του από Aids το 1989. «Αγάπησα με πάθος αυτό το αγόρι, αλλά δεν κοιμήθηκα ποτέ μαζί του» είχε πει ο εκκεντρικός σχεδιαστής.

Η τέφρα του «βρίσκεται σε μια περιοχή που κρατείται μυστική. Κάποια ημέρα, θα προσθέσουμε εκεί τη δική μου» είχε εκμυστηρευτεί ο Λάγκερφελντ στη Μαρί Οταβί, προσφέροντας πλούσιο υλικό για τη βιογραφία «Ζακ ντε Μπασέ, ο δανδής του σκοταδιού», που κυκλοφόρησε το 2017.

«Ζήτησα να με αποτεφρώσουν και να σκορπίσουν την τέφρα μου με εκείνη της μητέρας μου… και εκείνη της Σουπέτ (της γάτας του), εάν έχει πεθάνει πριν από εμένα» είχε αποκαλύψει ο «Κάιζερ της Μόδας» στο περιοδικό Numero τον Απρίλιο του 2018.

Ο ίδιος, δικαιολόγησε την άρνησή του να ταφεί, το 2015, κατά τη διάρκεια μίας τηλεοπτικής εκπομπής: «Το θεωρώ φρικτό. Θέλω απλά να χαθώ όπως τα ζώα του παρθένου δάσους. Είναι φρικτό να κλείνουν τους ανθρώπους (σε ένα φέρετρο) με τα λείψανά τους».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...