1082
O Σταύρος Θεοδωράκης σήκωσε το γάντι και απάντησε στον Νικήτα Κακλαμάνη | CreativeProtagon

Απάντηση Θεοδωράκη στον Κακλαμάνη: Ο Αδωνις πίεσε Αμυρά και Ψαριανό να ανεξαρτητοποιηθούν

Protagon Team Protagon Team 30 Ιανουαρίου 2019, 11:22
O Σταύρος Θεοδωράκης σήκωσε το γάντι και απάντησε στον Νικήτα Κακλαμάνη
|CreativeProtagon

Απάντηση Θεοδωράκη στον Κακλαμάνη: Ο Αδωνις πίεσε Αμυρά και Ψαριανό να ανεξαρτητοποιηθούν

Protagon Team Protagon Team 30 Ιανουαρίου 2019, 11:22

Συνέχεια στις καταγγελίες του για το ποιος ώθησε στη διάλυση την κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού, έδωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης με ανακοίνωση – απάντηση προς τον Νικήτα Κακλαμάνη που ζήτησε αποδείξεις για τον ισχυρισμό ότι πίσω από τις ανεξαρτητοποιήσεις Αμυρα και Ψαριανού βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία.

Στην απάντησή του, ο επικεφαλής του Ποταμιού επικαλείται συγκεκριμένες συζητήσεις στα όργανα του Κινήματος – και μάλιστα ηχογραφημένες- καθώς και τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Πολιτικού Συμβουλίου.

«Παρουσία στελεχών και βουλευτών του Ποταμιού», περιγράφεται  χαρακτηριστικά , οι κ.κ. Αμυράς και Ψαριανος έλεγαν «συχνά ότι προβληματίζονται αν πρέπει να εγκαταλείψουν το Ποτάμι και να ενταχθούν στους σχεδιασμούς της ΝΔ, όπως τους το ζητούν πολλά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης – αναφέρουν και συγκεκριμένα ονόματα».

Στις 17 Ιανουαρίου, «οι δύο αυτοί άνθρωποι καλούνται από τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του Ποταμιού να ξεκαθαρίσουν τι θα κάνουν και δηλώνουν, σε έντονους τόνους, ότι δεν θα φύγουν από το Ποτάμι αποκαλώντας μάλιστα γελοίους αυτούς που θέτουν τέτοια ζητήματα. Παράλληλα, ξεκαθαρίζουν ότι η απόφασή τους δεν θα αλλάξει ό,τι και να ψηφίσουν οι υπόλοιποι βουλευτές του Ποταμιού στη Συμφωνία των Πρεσπών».

Το Σαββατοκύριακο, όμως, σημειώνεται,  «οι δύο αυτοί άνθρωποι επανέρχονται στα σενάρια των συνομιλιών με στελέχη της ΝΔ – κάνοντας λόγο για επίμονα τηλεφωνήματα του αντιπροέδρου της ΝΔ κ.Γεωργιάδη» και τη Δευτέρα (21 Ιανουαρίου) φεύγουν από το Ποτάμι.

«Λίγες ώρες μετά, οι δύο αντιπρόεδροι της ΝΔ – ο κ.Γεωργιάδης, αλλά και ο κ.Χατζηδάκης- δηλώνουν ότι οι πόρτες της ΝΔ είναι ανοιχτές για τους κυρίους Αμυρά και Ψαριανό», είναι το «καρφί» του κ. Θεοδωράκη για την απροκάλυπτη -όπως καταγγέλλει- παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας στα εσωτερικά του κόμματός του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ποταμιού:

Αποδείξεις ότι οι Αμυράς και Ψαριανός ανεξαρτητοποιήθηκαν κατ’ εντολήν της ΝΔ, ζήτησε από το Ποτάμι ο κ.Νικήτας Κακλαμάνης. Εκλαμβάνοντας το ενδιαφέρον του ως ειλικρινές, και όχι προσχηματικό, θα του διηγηθούμε ένα μεγάλο μέρος της ιστορίας.

Έχουμε δύο ανθρώπους που παρουσία στελεχών και βουλευτών του Ποταμιού λένε συχνά ότι προβληματίζονται αν πρέπει να εγκαταλείψουν το Ποτάμι και να ενταχθούν στους σχεδιασμούς της ΝΔ, όπως τους το ζητούν πολλά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης – αναφέρουν και συγκεκριμένα ονόματα. Οι δύο αυτοί άνθρωποι καλούνται από τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του Ποταμιού να ξεκαθαρίσουν τι θα κάνουν, και την Πέμπτη (17 Ιανουαρίου) δηλώνουν, σε έντονους τόνους, ότι δεν θα φύγουν από το Ποτάμι αποκαλώντας μάλιστα γελοίους αυτούς που θέτουν τέτοια ζητήματα. Παράλληλα, ξεκαθαρίζουν ότι η απόφαση τους δεν θα αλλάξει ό,τι και να ψηφίσουν οι υπόλοιποι βουλευτές του Ποταμιού στη Συμφωνία των Πρεσπών. Το Σαββατοκύριακο οι δύο αυτοί άνθρωποι επανέρχονται στα σενάρια των συνομιλιών με στελέχη της ΝΔ – κάνοντας λόγο για επίμονα τηλεφωνήματα του αντιπροέδρου της ΝΔ κ.Γεωργιάδη – και τη Δευτέρα (21 Ιανουαρίου) φεύγουν από το Ποτάμι. Λίγες ώρες μετά οι δύο αντιπρόεδροι της ΝΔ – ο κ.Γεωργιάδης, αλλά και ο κ.Χατζηδάκης- δηλώνουν ότι οι πόρτες της ΝΔ είναι ανοιχτές για τους κυρίους Αμυρά και Ψαριανό.

«Τι έτι χρείαν έχομεν μαρτύρων;», λοιπόν κ.Κακλαμάνη – όταν μάλιστα ΚΑΙ μάρτυρες έχουμε ΚΑΙ τα πρακτικά των συνεδριάσεων του ΠΣ υπάρχουν και είναι ηχογραφημένα;

Υστερόγραφα

1. Επιλέξαμε να απαντήσουμε στον κ.Κακλαμάνη γιατί μπορεί να έχουμε σοβαρές πολιτικές διαφωνίες, αλλά αναγνωρίζουμε ότι, ως γιατρός, έχει ισχυρή, μέσα του, την ορθολογιστική σκέψη του επιστήμονα.
2. «Οι Αμυράς – Ψαριανός έφυγαν κατ΄ εντολή της ΝΔ και ο κ.Δανέλλης κατ΄ εντολή της κυβέρνησης» είναι ο τίτλος που έδωσαν οι δημοσιογράφοι στο επίμαχο θέμα. Παραδόξως πώς, ο κ.Κακλαμάνης δεν ζήτησε στοιχεία για το δεύτερο μέρος της αποκάλυψης, παρότι ως βουλευτής της αντιπολίτευσης φανταζόμασταν θα το έβρισκε πιο ενδιαφέρον.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης είχε προαναγγείλει, από το βήμα της Βουλής, τη σύγκρουσή του με όσους οδήγησαν στη διάσπαση (και τελικά τη διάλυση) την κοινοβουλευτική του ομάδα.

«Θα ξεκινήσω με ένα ερώτημα: Ποιος σκότωσε την ΚΟ του Ποταμιού; Στις κοινοβουλευτικές συνθήκες που ζούμε, θα μου επιτρέψετε να μην απαντήσω σήμερα. Θα απαντήσω όμως την επόμενη εβδομάδα με στοιχεία. Γιατί οι 222 χιλιάδες ψηφοφόροι του Ποταμιού απαιτούν να μάθουν ποιος σκότωσε την Κοινοβουλευτική μας Ομάδα», είχε πει και λίγες ημέρες μετά, σε συνέντευξή του στο Open, κατονόμασε αυτούς που το έκαναν.

«Ψαριανός και Αμυράς έφυγαν από το Ποτάμι κατ’ εντολήν της ΝΔ. Tο είχαν πει οι ίδιοι σε ανύποπτες στιγμές στα στελέχη του Ποταμιού, ότι πιέζονται από τη ΝΔ για να φύγουν από το Κίνημά μας. Αντίστοιχες κινήσεις έχει κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Δανέλλης διαφοροποιήθηκε από το Ποτάμι κατ’ εντολήν του κυβερνώντος κόμματος», κατήγγειλε, στρέφοντας στη συνέχεια τα πυρά του στον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Κωστή Χατζηδάκη:

 «Με ξάφνιασε πολύ ο κ. Χατζηδάκης που, παρόλο το φιλελεύθερο και προοδευτικό προφίλ του, βγήκε αμέσως μετά την ανεξαρτητοποίηση των βουλευτών του Ποταμιού να τους δώσει θέσεις στη ΝΔ. Είναι δημόσια προσβολή η στάση της ΝΔ, νομιμοποιεί τις αποστασίες βουλευτών»

Ακολούθησε ο άγριος καβγάς στο περιστύλιο της Βουλής με τον Γρηγόρη Ψαριανό, που κατά μία εκδοχή πήγε μάλιστα να ξεφύγει (φέρεται ότι κόντεψε να έρθουν στα χέρια) και τώρα ήρθε η απάντηση με επίκληση «ντοκουμέντων» στον Νικήτα Κακλαμάνη.

Απάντηση Γεωργιάδη

Η απάντηση του αντιπροέδρου της ΝΔ Αδωνι Γεωργιάδη στις καταγγελίες Θεοδωράκη ήρθε μέσα από συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «News 24/7».

«Ηξερα ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ για όλα φταίει ο Γεωργιάδης, δεν περίμενα ότι ισχύει το ίδιο και για το Ποτάμι», παρατήρησε χαρακτηριστικά για να προσθέσει:

«Θα ήταν αστείο να θεωρεί ότι είχε βάλει στο ψηφοδέλτιό του ενεργούμενα άλλου κόμματος Καλό θα ήταν να σκεφτεί τι έχει κάνει και του έφυγαν οι βουλευτές. Και ο κ. Αμυράς και ο κ. Ψαρριανός έλεγαν για μήνες ότι διαφωνούν στο θέμα των Πρεσπών. Με συνδέει μια φιλία και πέραν τούτου ουδέν. Έχω καλή γνώμη και για τους δύο, αλλά δεν είναι στη δική μου αρμοδιότητα η σύνθεση των ψηφοδελτίων».

Ο κ. Γεωργιάδης κάλεσε τον κ. Θεοδωράκη να απαντήσει στο άρθρο του Γιάννη Πρετεντέρη, «να πει δηλαδή», όπως σημείωσε,  «πώς είναι δυνατόν πέρυσι τον Μάρτιο να λέει ο Ζάεφ στους πολιτικούς αρχηγούς στη χώρα του ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα περάσει στην Ελλάδα με τις ψήφους του Ποταμιού».

«Πρέπει να απαντήσει ο κ. Θεοδωράκης που είχε πάει στον κ. Τσίπρα τον περασμένο Μάρτιο για το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας αν τότε τον είχε διαβεβαιώσει ότι θα ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών. Ο κ. Θεοδωράκης πρέπει να απαντήσει αν οι συνεδριάσεις κομματικών οργάνων του Ποταμιού που ακολούθησαν ήταν ένα οργανωμένο σχέδιο για να κρύψει τη συνδιαλλαγή με τον κ. Τσίπρα», δήλωσε ο Αδωνις Γεωργιάδης περνώντας στην αντεπίθεση κατά του επικεφαλής του Ποταμιού.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης απάντησε και στον Γιάννη Πρεντέρη με μία σύντομη ανακοίνωση της Σεβαστουπόλεως, όπου ούτε λίγο ούτε πολύ αποκάλεσε τον αρθρογράφο «ψεκασμένο».

«Η βαθυστόχαστη, επαναλαμβανόμενη εδώ και εβδομάδες ανάλυση του κ. Πρετεντέρη, είναι άλλη μια απόδειξη – σχεδόν αδιάσειστη – ότι μας ψεκάζουν», ήταν η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Ποταμιού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...