2495
Ο πρόεδρος της ΝΔ στο βήμα της Βουλής, με τον Πρωθυπουργό να παρακολουθεί από τα κυβερνητικά έδρανα | INTIMEnews

Ψήφος εμπιστοσύνης: Οι οκτώ ατάκες Τσίπρα & Μητσοτάκη που ξεχώρισαν από τη μάχη στη Βουλή

Protagon Team Protagon Team 15 Ιανουαρίου 2019, 15:03
Ο πρόεδρος της ΝΔ στο βήμα της Βουλής, με τον Πρωθυπουργό να παρακολουθεί από τα κυβερνητικά έδρανα
|INTIMEnews

Ψήφος εμπιστοσύνης: Οι οκτώ ατάκες Τσίπρα & Μητσοτάκη που ξεχώρισαν από τη μάχη στη Βουλή

Protagon Team Protagon Team 15 Ιανουαρίου 2019, 15:03

Με τις ομιλίες του Πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκίνησε το μεσημέρι της Τρίτης η συζήτηση στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, η οποία θα ολοκληρωθεί με την ονομαστική ψηφοφορία των βουλευτών τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.

Οπως αποφασίστηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, η συζήτηση θα γίνει σε τέσσερις κύκλους, με πρώτο ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να παίρνει δεύτερος τον λόγο. Θα ακολουθούσαν οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί και αντίστοιχα η συζήτηση θα κλείσει με αντίστροφη σειρά, τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.

Κατά τη διήμερη συζήτηση, τον λόγο θα πάρουν κατά σειρά οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων, καθώς και βουλευτές με αναλογία πέντε από τον ΣΥΡΙΖΑ, τρεις από τη ΝΔ και ένας από κάθε κόμμα.

Τσίπρας: Η κυβέρνηση-κουρελού Παπαδήμου, ο Καμμένος και ο πατριωτισμός

1. Τσίπρας: «Μόνο εμείς τολμήσαμε απέναντι στους πολιτικούς αγύρτες»

Ξεκινώντας την ομιλία του ο Πρωθυπουργός πήγε πίσω στο 2015 για να αναφερθεί στον πολιτικό συμβιβασμό του καλοκαιριού εκείνης της χρονιάς, «όταν αναγκαστήκαμε να κάνουμε ένα βήμα πίσω για να έχουμε πόδια να περπατήσουμε στη συνέχεια πολλά βήματα μπροστά», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Για τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 μίλησε για «επιλογή πολιτικής ευθύνης που κανείς από τις προηγούμενες πολιτικές ηγεσίες δεν είχε την τόλμη και το σθένος να αναλάβει», εξηγώντας ότι αυτή η κυβέρνηση πήγε σε εκλογές μετά και όχι πριν από τη συμφωνία με τους δανειστές.

«Σήμερα», είπε, επιστρέφοντας στο παρόν, «μετά από όλα αυτά η Ελλάδα είναι μια διαφορετική χώρα».

2. «Tιμώ και σέβομαι τη συνεργασία με ΑΝΕΛ»

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπόρεσε να μην αναφερθεί στη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ που τόσο άδοξα έληξε.

Χαρακτήρισε τη συνεργασία με το κόμμα του Πάνου Καμμένου, έντιμη και ειλικρινή, παρά τις διαφορετικές πολιτικές και ιδεολογικές καταβολές, ιστορικές διαδρομές και παραδόσεις, την οποία όπως είπε, «εγώ θα τιμώ και θα σέβομαι πάντοτε».

Ο,τι καταφέραμε, «το πετύχαμε από κοινού με το κόμμα των ΑΝΕΛ, με το οποίο που ήταν και είναι γνωστές οι μεγάλες ιδεολογικές διαφορές», επανέλαβε ο κ. Τσίπρας.

3. Για τον Πάνο Καμμένο

«Γνώριζα εξ αρχής ότι η τοποθέτηση του Πάνου Καμμένου ήταν διαφορετική, από την πρώτη στιγμή αυτής της δύσκολης αλλά αναγκαίας διαπραγμάτευσης. Διαφώνησε από την αρχή με τη σύνθετη ονομασία. Δεν το έκανε τώρα προσχηματικά, αλλά είχε πάντα αυτή τη στάση, είναι η άποψή του. Διαφωνώ μαζί του αλλά την σέβομαι. Έχει μια καθαρότητα», είπε για τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ.

«Ο ίδιος εξάλλου», πρόσθεσε, «είπε σε ανύποπτο χρόνο ότι στο πλαίσιο της γραμμής της σύνθετης ονομασίας είναι η καλύτερη δυνατή συμφωνία. Η διαφωνία του αυτή τον οδήγησε να αποχωρήσει από την κυβέρνηση και να αποσύρει τη στήριξή του.

»Δεν θεωρώ ότι πράττει σωστά ούτε και ότι μια τέτοια επιλογή ήταν αναπόφευκτη. Γιατί η επιλογή αυτή θέτει σε διακινδύνευση τις προσπάθειες όλες μιας κυβέρνησης που πέρασε από σαράντα κύματα για να καρποφορήσει, ακριβώς πάνω στην εποχή που βγαίνουν οι πρώτοι ανθοί.

»Πιστεύω ότι μπορούσε κάλλιστα να διατηρήσει τη διαφορετική του άποψη και θέση, χωρίς να αποσύρει την εμπιστοσύνη του στη κυβέρνηση. Χωρίς να καταψηφίσει τη κυβέρνηση και μαζί τα αποτελέσματα για τα οποία και ο ίδιος έδωσε μάχες και αγώνες. Θα σεβαστώ όμως παρά την έντονη διαφωνία τη επιλογή του».

 4. Περί πατριωτισμού

Στην αναφορά του στη Συμφωνία των Πρεσπών, θέλησε να υπογραμμίσει πως  «πατριωτισμός δεν είναι να είσαι υποκριτής και καιροσκόπος απέναντι στα μεγάλα εθνικά θέματα» και  «να αλλάζεις άποψη για τα κρίσιμα και ιστορικής σημασίας εθνικά θέματα, με βάση το πρόσκαιρο, το συγκυριακό κομματικό όφελος», ξεκινώντας έτσι τη σκληρή του επίθεση στη Νέα Δημοκρατία.

5. Οι… πολιτικά αγύρτες

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του στην αξιωματική αντιπολίτευση, ο Πρωθυπουργός μίλησε για πολιτικά αγύρτες, αναξιόπιστους, επικίνδυνους για τον τόπο πολιτικούς που κοροϊδεύουν και αλλάζουν τη θέση τους με μοναδικό γνώμονα την αντιπολιτευτική στρατηγική τους.

«Υπάρχουν ανάμεσά μας βουλευτές και κόμματα που πάντοτε υπερασπίζονταν μια διαφορετική άποψη από αυτήν που αποτελούσε εδώ και χρόνια την λεγόμενη εθνική γραμμή (…) Διαφωνώ κάθετα μαζί τους. Θεωρώ ότι η δική τους θέση θα μας οδηγεί σε απανωτές εθνικές ήττες, αλλά τους σέβομαι. Και αυτούς και τις θέσεις τους» ανέφερε ο κ. Τσιπρας.

Υπάρχουν όμως και αυτοί, παρατήρησε, που «επί 20 χρόνια διακήρυτταν μία θέση, την υπερψήφιζαν στις προγραμματικές δηλώσεις των κυβερνήσεών τους, την διακήρυτταν στα διεθνή φόρα ως υπουργοί, και σήμερα μόνο και μόνο για να σώσουν το κομματικό μαγαζί, παριστάνουν ότι διαφωνούν, ψάχνουν να βρουν επιχειρήματα, εκεί που δεν υπάρχουν, για να διαφωνήσουν».

Στο ίδιο πλαίσιο ο κ. Τσίπρας  κατήγγειλε «αθλιότητες», που, όπως είπε, «ενορχηστρώνονται εδώ και μέρες, δυστυχώς από ό,τι αποδεικνύεται, από το σκληρό κομματικό μηχανισμό της ΝΔ».

Μεταξύ άλλων μίλησε για «πογκρόμ των επιθέσεων, των απειλών, των εκβιασμών, της τρομοκράτησης των βουλευτών που εκφράζουν την πρόθεση να πράξουν το πατριωτικό τους καθήκον και ψηφίσουν με βάση τη συνείδησή τους» και απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ πρόσθεσε:

«Έχετε στοχοποιήσει δημόσια βουλευτές. Στελέχη σας δίνουν στους οπαδούς σας τα κινητά τους τηλέφωνα και τις διευθύνσεις τους. Δέχονται καθημερινά εκατοντάδες απειλητικά μηνύματα. Είναι ντροπή αυτό που κάνετε».

6. Περί κυβέρνησης-κουρελού

«Κυβέρνηση κουρελού», απάντησε ο Πρωθυπουργός,  «ήταν η κυβέρνηση που συγκρότησαν το 2011, οι για 40 χρόνια εχθροί, που σε ένα βράδυ έγιναν φίλοι, διορίζοντας Πρωθυπουργό έναν μη εκλεγμένο τεχνοκράτη αλλά όχι πολιτικό, χωρίς καμία λαϊκή νομιμοποίηση», προκαλώντας την έκρηξη των βουλευτών της ΝΔ και της ΔΗΣΥ, οι οποίοι θεώρησαν φάουλ την έμμεση αναφορά στην κυβέρνηση Παπαδήμου, που σε αντίθεση με την κοινοβουλευτικά εύθραυστη κυβέρνηση Τσίπρα στηρίχτηκε από 255 βουλευτές.

7…και περί αποστασίας

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να είναι πιο προσεκτικός όταν μιλάει για «αποστάτες», λόγω οικογενειακής παράδοσης, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

«Εσείς ειδικά θα έπρεπε να είστε πιο προσεκτικός, λόγω οικογενειακής παράδοσης, όταν χρησιμοποιείτε αυτόν τον όρο κύριε Μητσοτάκη».

«Γιατί ιστορικά ο όρος αυτός έχει καθιερωθεί για να περιγράψει την κίνηση βουλευτών που στηρίζουν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία να αποχωρήσουν από αυτήν προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα σχέδια των αντιπάλων της κυβέρνησης και όχι το αντίθετο. Αυτοί που ρίχνουν μια κυβέρνηση είναι ιστορικά οι αποστάτες, όχι αυτοί που μένουν για να τη στηρίξουν», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

8. Οι εννέα μήνες

Μετά τα παραπάνω, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε πως η κυβέρνησή του  έχει μπροστά της συνταγματική θητεία εννέα (9) μηνών και πολύ σημαντικό έργο να ολοκληρώσει, γι αυτό και ζητεί την επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης της Βουλής.

«Μέσα στην παραζάλη και τον πανικό του στρατηγικού αδιεξόδου της αντιπολίτευσης, ακούσαμε τις τελευταίες μέρες τα μύρια όσα. Η αντιπολίτευση που δεν τόλμησε να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας, έχει το θράσος να λοιδορεί ακόμη και αυτήν τη καθαρή, την έντιμη επιλογή. Ακούμε για τεχνάσματα, για σικέ πλειοψηφίες, για συναλλαγές και άλλα τέτοια. Είστε τόσο τυφλωμένοι, που περιφρονείτε ακόμα και τους βασικούς κανόνες του δημοκρατικού πολιτεύματος», τόνισε ο Πρωθυπουργός, υπενθυμίζοντας ότι «ο λαός εκλέγει τους αντιπροσώπους του και η Βουλή δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση».

Μητσοτάκης: Το θέατρο, οι αμοραλιστές, o Δανέλλης και ο… Σπαντιδάκης

 

1. «Αθλιο θέατρο Τσίπρα – Καμμένου με περιφερόμενους κομπάρσους 

Παίρνοντας τον λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για άθλιο και κακοστημένο θέατρο Τσίπρα – Καμμένου με τρεις στόχους:

Πρώτον, να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ λίγους μήνες ακόμα εξουσίας, δεύτερον, να κυρωθεί η επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών και τρίτον, να διατηρηθεί ως Κοινοβουλευτική Ομάδα το μόρφωμα των ΑΝΕΛ ώστε να διατηρήσει τα προνόμιά του ο αρχηγός του.

Ζωντανά η ομιλία μου στη Βουλή στη συζήτηση της πρότασης του Πρωθυπουργού για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση.

Geplaatst door Kyriakos Mitsotakis op Dinsdag 15 januari 2019

Για τη φαρσοκωμωδία Τσίπρα – Καμμένου όμως, ανέφερε χαρακτηριστικά, χρειάζονται και κομπάρσοι, κάνοντας λόγο για περιφερόμενους βουλευτές που αλλιώς εξελέγησαν σε αυτή τη Βουλή και αλλιώς θα την εγκαταλείψουν – πρόθυμοι να μεταβληθούν σε δεκανίκια μιας κυβέρνησης που έχει γίνει κουρελού η ίδια αφού κουρέλιασε και την οικονομία και τα εθνικά συμφέροντα.

2. «Εικονική η έξοδος Καμμένου»

Αναφερόμενος στον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ο πρόεδρος της ΝΔ σχολίασε:  «Για τον κ. Καμμένο ισχύει η λαϊκή ρήση. Αν δεν ταιριάζατε, δεν θα συμπεθεριάζατε. Η έξοδος του κ. Καμμένου από την κυβέρνηση είναι προφανώς εικονική και οι χειρισμοί προσυνεννοημένοι».

«Υποτίθεται –συνέχισε– ότι προσμένατε την στιγμή που θα απελευθερωνόσασταν από το βάρος του ακροδεξιού συνεταίρου σας. Βλέπω και τις εφημερίδες σας να πανηγυρίζουν λές και κάποιος σας τον επέβαλλε με το ζόρι.

»Πως τον είχατε χαρακτηρίσει; Αναντικατάστατο. Ο αναντικατάστατος κ Καμμένος. Εσείς κ Τσίπρα τον επιλέξατε ως στρατηγικό σύμμαχο το 2012 και άλλες δυο φορές Ιανουάριο και Σεπτέμβριο 2015 περιφρονώντας άλλες επιλογές που είχατε τότε. Τώρα δήθεν απαλλαγμένος από το βάρος της ακροδεξιάς συνιστώσας κάνοντας δήθεν ανοίγματα στην κενγτροαριστερά αλλά και εκεί βλέπω πολιτικά ναυάγια και γυρολόγους. Μέχρι πρόσφατα έλεγαν Τσίπρα ως επικίνδυνο και τώρα σας χειροκρούν. Και δεν ντρέπονται ούτε αυτοί όυτε εσείς».

«Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν χώρισαν αλλά συγχωνεύτηκαν», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης υπενθυμίζοντας ότι «μέχρι την τελευταία στιγμή η κυβέρνηση επιχείρησε να περάσει σκανδαλώδη τροπολογία για εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων στα εξοπλιστικά. Μιλώ για τα Αντισταθμιστικά Ωφελήματα των F16 που κάποτε κ. Τσίπρα χαρακτηρίζατε ως εστία σκανδάλων και τα επαναφέρατε από την πίσω πόρτα. Είμαι περίεργός να δω αν θα τολμήσετε να ξαναφέρετε την τροπολογία που έφερε νύχτα ο Καμμένος και περίεργος να δω ποιοι θα το ψηφίσουν. Ελπίζω ο νέος ΥΠΕΘΑ να μην παίξει παιχνίδια του προκατόχου του».

3. Αποστολάκης όπως Σπαντιδάκης

Με αφορμή τη διαδοχή του Πάνου Καμμένου στο υ πουργείο Εθνικής Αμυνας και την τοποθέτηση του τέως Α/ΓΕΕΘΑ Ευάγγελου Αποστολάκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι ποτέ καμία κυβέρνηση δεν επέλεξε εν ενεργεία στρατιωτικό για υπουργό Αμυνας, επισημαίνοντας ότι μοναδικό ιστορικό προηγούμενο είναι αυτό του Γρηγορίου Σπαντιδάκη (επί δικτατορίας).

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην εξαίρεση του ναυάρχου Παναγιώτη Χηνοφώτη ο οποίος πρώτα παραιτήθηκε, μετά εξελέγη βουλευτής και ακολούθως πήρε υπουργικά καθήκοντα και όχι στο υπουργείο Αμυνης. «Εσείς», όμως, τονισε,  «πήρατε εν ενεργεία ανώτατο αξιωματικό και τον υπουργοποιήσατε» και «ο τελευταίος που είχε συμβεί το ίδιο ήταν ο Σπαντιδάκης την 21η Απριλίου 1967» – επισήμανση που προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των βουλευτών της συμπολίτευσης.

«Γιατί ενοχλείστε από μια ιστορική αλήθεια (σ.σ. φωνές από τον Φίλη). Μην κοκκινίζετε τόσο πολύ κ. Φίλη έχετε αποκτήσει το ίδιο χρώμα με το πουλοβερ σας. Εσείς κ. Κοτζιά γιατί φωνάζετε. Εσάς έδιωξαν από την κυβέρνηση για χάρη του κ. Καμμένου. Για την πρώτη φορά Αριστερά όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα. Να το ξέρετε όμως κ. Τσίπρα: όσους απελπισμένους και αν μαζέψετε τους πολίτες αυτή την φορά ούτε θα τους κοροϊδέψετε ούτε θα εξαγοράσετε», τους απάντησε ο αρχηγός της ΝΔ.

4. Για τη Θεία Κοινωνία Καμμένου

Επαναλαμβάνοντας τις κατηγορίες κατά της κυβέρνησης για τις εθνικά απαράδεκτες παραχωρήσεις με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο πρόεδρος της ΝΔ δεν άφησε ασχολίαστη την απουσία του Πάνου Καμμένου απο την αίθουσα της Ολομέλειας.

«Εσείς παραχωρήσατε στους Σκοπιανούς μακεδονική ταυτότητα και μακεδονική γλώσσα. Πότε ήταν αυτά μέρος της εθνικής γραμμής;», διερωτήθηκε. «Γιατί κάποιοι είπαν όχι και εσείς είπατε ναι; Και ο κ. Καμμένος τον οποίο δεν βλέπω καν στην αίθουσα σήμερα, ίσως έχει πάει να μεταλάβει, τώρα σκίζει ιμάτιά του για το όνομα της Μακεδονίας. Ξέχασε ότι όταν μπορούσε να ρίξει την κυβέρνηση τον περασμένο Ιούλιο την στήριξε και σήμερα συνυπογράφει τη Συμφωνία των Πρεσπών».

5. Πολιτική για τον Τσίπρα σημαίνει συναλλαγή

«Με όσα κάνατε κ Τσίπρα οι πολίτες έχουν ακόμα ένα λόγο για να σας τιμωρήσουν. Δίπλα στη λιτότητα και τα μέτρα που πλήττουν τους αδύναμους προσθέσατε ένα κεφάλαιο πολιτικής παρακμής και κατάντιας των δημοκρατικών θεσμών. Τα όσα πρωτοφανή συμβαίνουν προηγήθηκαν και θα γίνουν στα παρασκήνια αποτελούν τους τελευταίους σπασμούς ενός συστήματος που καταρρέει. Είναι κινήσεις του Τιτανικού που βυθίζεται. Οι μάσκες έπεσαν κ. Τσίπρα πολιτική για εσάς σημαίνει συναλλαγή», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης και κατήγγειλε σε αυστηρό ύφος:

«Θέλετε δυο συναλλαγές: μια για την ψηφο εμπιστοσύνης και μια δεύτερη για το Σκοπιανό. Κάπως έτσι καταλήξαμε από τα σενάρια για κυβέρνηση ανοχής σε μια κυβέρνηση συνενοχής. Πλήρως απαξιωμένης. Όλα αυτά η κοινωνία τα έχει αντιληφθεί».

6. «Πολιτικοί αμοραλιστές ζητούν ψήφο εμπιστοσύνης»

«Είστε δύο συνεργοί σε μια προμελετημένοι μεθόδευση. Είστε υπόλογοι στους Μακεδόνες και ελληνικό λαό» συνέχισε σε υψηλούς τόνους ο πρόεδρος της ΝΔ. Το δίδυμο Τσίπρα – Καμμένου  «δεν έχει καμία αναστολή να εξυπηρετήσει ιδιοτελή του συμφέροντα: διαλύει κόμματα καταπατά συνειδήσεις. Μετατρέπει την πολιτική ζωή τόπου σε απίστευτο παζάρι κλονίζοντας την εμπιστοσύνη πολιτικών στην Δημορατία. Νομιμοποιείτε την κυνική αντίληψη ότι στην πολιτική όλα γίνονται».

«Είστε ικανοί για τα πάντα αλλά ανίκανοι να κυβερνήσετε», παρατήρησε ο κ. Μητσοτάκης και εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ κατά της κυβέρνησης:

«Το Μάτι κάηκε. Εκατό άνθρωποι έχασαν την χωή τους. Το μόνο που κάνατε ήταν να στήνετε παραστάσεις κρύβοντας τους νεκρούς. Τα στοιχεία που έρχονται στο φως επιβεβαιώνουν όσα γνωρίζαμε από αρχή. Διαλύσατε το Κράτος που το βλέπετε μηχανισμό τακτοποιήσεων. Κοροϊδέψατε τον κόσμο μιλώντας για δήθεν ηθικό πλεονέκτημα αριστεράς. Είπατε και ξαναείπατε ψέματα. Και εξακολουθείτε να κυβερνάτε με ψέματα.

»Κάνετε παροχές ένώ βάζετε φόρους. Κανετε εγκαίνιες με μουσαμάδες. Αναρωτιέμαι ποιος σας συμβουλέυει να κάνετε τέτοιες κινήσεις. Θλιβερές για εσάς αλλά δυστυχώς για το αξίωμα σας. Ένα θλιβερό θέαμα. Κοροιδεύετε τους Θεσσαλονικείς στα μούτρα σας. Είστε ικανός να φέρετε βαγόνι στην Θεσσαλονίκη αυτοί είστε.

»Χειραγωγείτε την Δικαιοσύνη, την Εκκλησία, τις Ανεξάρτητες Αρχές. Κατασκευάζετε διώξεις όπως με την υπόθεση Novartis. Προαναγγέλλετε καταδίκες και συκοφαντείτε δημόσια πρόσωπα
Προσβάλετε την δημόσια ζωή. 

»Ένα σύννεφο πολιτικού αμοραλισμού σκιάζει την πολιτική ζωή  και αντί να απολλογηθείτε ψάχνετε στηρίγματα ευκαιρίας για παραμονή στην εξουσία Αντι να αποκλιμακώσει την τοξικότητα οι κ. Τσίρτας ψάχνει ιδιοτελείς συμμάχους. Ετσι ζητά ανανέωση εμπιστοσύνης από την Βουλή. Εμπιστοσύνη προς τι και ποιους. Σε ένα σύστημα χωρίς λαϊκή εκπροσώπηση καθώς βασίζετε σε μετρημένους βουλευτές που για άλλα ψηφίστηκαν. Σε ένα υπουργικό συμβούλιο που ομολογεί ότι θέλει να παραμέινει λίγο ακόμα για διεκπεραίωση ρουσφετιών».

7. Το μήνυμα στους βουλευτές και προσωπικά στον Σπύρο Δανέλλη

«Η Βουλή των Ελλήνων αξίζει καλύτερα από την σημερινή συνεδρίαση. Αν η επιλογή κυβέρνησης αποτελεί πρόκληση κάθε βουλευτής έχει την ευκαιρία του Οποιος δώσει ψήφο εμπιστοσύνης αυριο ψηφίζει ‘ναι’ και στην Συμφωνία των Πρεσπών και στηρίζει κυβέρνηση κουρελού, χωρίς λαϊκή νομιμοποίηση», ήταν το μήνυμα του αρχηγού της ΝΔ στα μέλη της εθνικής αντιπροσωπείας.

«Ο Τσίπρας ισχυρίζεται ότι έχει βρει τους 151. Τι μεσολάβησε ; Ο κ. Τζανακόπουλος μιλούσε πριν λίγες ημέρες για κυβέρνηση ανοχής. Το τι μεσολάβησε το υποθέτει ο καθένας: Συναλλαγή μεσολάβησε, τόσο ανάμεσα στον κ. Τσίπρα και κ. Καμμένο όσο και στο Μαξίμου και τους πρόθυμους βουλευτές», υποστήριξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και απευθύνθηκε στη συνέχεια προσωπικά στον διαγραφέντα βουλευτή του Ποταμιού Σπύρο Δανέλλη, κατονομάζοντας και την υφυπουργό Κατερίνα Παπακώστα:

«Τιποτα δεν κρύβεται, όπως ο βουλευτής που προ εξαμήνου υπερψήφισε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης και τώρα εμφανίζεται έτοιμος να την στηρίξει. Για εσάς μιλώ κ. Δανέλλη; Τι άλλαξε μέσα σε 6 μήνες όταν ψηφίζατε την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης; Μιλώ με ονόματα και δεν το φοβάμαι. Φαντάζομαι ότι ο κ. Δανέλλης θα εξηγήσει.

 

»Βουλευτής που εξελέγη με την ΝΔ κατακεραύνωνε τον λαϊκισμό των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αλλά τώρα ξαφνικά σας ερωτεύτηκε κ. Τσίπρα. Πού είναι η κυρία Παπακώστα; Τι ξαφνικός έρωτας έιναι αυτός. Μάλλον θα μπει στα μουλωχτά να ψηφίσει».

8. «Εκλογές εδώ και τώρα»

«Από τότε που γίνατε αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ τα έχετε πει όλα και τα έχετε κάνει όλα», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα για να κλείσει την ομιλία του επαναλαμβάνοντας το αίτημά του για άμεση προσφυγή στις κάλπες:

«Από αυτά τα είπα ξείπα μιας ολόκληρης δεκαετίας συγκρατώ μόνο μια φράση στις 4-10-2014. ‘Την ψήφο εμπιστοσύνης δεν την δίνουν οι κυβερνήσεις στον εαυτό τους. Την δίνει ο λαός και την δίνει ανοικτά και καθαρά μέσα από τις εκλογές. Αν κάποιοι θελουν ψήφο εμπιστοσύνης, αν διεκδικούν ψήφο εμπιστοσύνης, τοτε ξέρουν και το δρόμο. Εκλογές’. Ε, αυτό ζητώ χωρίς μια λέξη παραπάνω. Συμφωνώ μαζί σας κ. Τσίπρα εκλογές εδώ και τώρα. Ιδού η κάλπη και ιδού το πήδημα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...