260
Μία ώρα και ένα τέταρτο χρειάστηκε το αεροσκάφος SpaceShipTwo για να πετάξει στα 82,7 χλμ και να επιστρέψει στην έρημο Μοχάβε της Καλιφόρνια. | Twitter

Πτήση ρεκόρ για τον σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον: Εφτασε στο Διάστημα το δοκιμαστικό αεροπλάνο του

Protagon Team Protagon Team 13 Δεκεμβρίου 2018, 21:43
Μία ώρα και ένα τέταρτο χρειάστηκε το αεροσκάφος SpaceShipTwo για να πετάξει στα 82,7 χλμ και να επιστρέψει στην έρημο Μοχάβε της Καλιφόρνια.
|Twitter

Πτήση ρεκόρ για τον σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον: Εφτασε στο Διάστημα το δοκιμαστικό αεροπλάνο του

Protagon Team Protagon Team 13 Δεκεμβρίου 2018, 21:43

Τα όρια του Διαστήματος κατάφερε να ξεπεράσει την Πέμπτη, για πρώτη φορά, το δοκιμαστικό αεροσκάφος του σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον, βάζοντας ένα ακόμα λιθαράκι στην κούρσα για την έναρξη του διαστημικού τουρισμού.

Αυτή ήταν η τέταρτη πτήση του SpaceShipTwo, στην προσπάθεια να φτάσει στο Διάστημα. Ο βρετανός επιχειρηματίας έχει βάλει στόχο να στείλει τους πρώτους τουρίστες σε τροχιά νωρίτερα από τον Ελον Μασκ, που έχει ξεκινήσει το πρόγραμμα «SpaceX» και τον ιδιοκτήτη της Amazon, Τζεφ Μπέζος, με το εγχείρημα «Blue Origin».

Το αεροσκάφος του σερ Μπράνσον απογειώθηκε από την έρημο Μοχάβε στην Καλιφόρνια και έφτασε στα 82,7 χλμ, ξεπερνώντας το σύνορο του Διαστήματος -αλλά όχι για όλους. Στα 80 χλμ, σύμφωνα με τη NASA και την Αμερικανική Στρατιωτική Αεροπορία, ξεκινά το Διάστημα. Ομως, η Διεθνής Αεροναυτική Ομοσπονδία (FAI) ορίζει αυτό το σύνορο στα 100 χλμ. όπου βρίσκεται η Γραμμή Κάρμαν. Η FAI είναι ο οργανισμός που θέτει τα πρότυπα, κρατά τα αρχεία και επικυρώνει τα ρεκόρ σχετικά με την αεροναυτική και την αστροναυτική.

Το SpaceShipTwo τα κατάφερε στην τέταρτή του απόπειρα, δίνοντας προβάδισμα στην Virgin Galactic του σερ Μπράνσον έναντι των αντιπάλων του. Στο αεροσκάφος επέβαιναν δύο πιλότοι. Στην επόμενη πτήση τους, οι υπεύθυνοι ελπίζουν να πετάξουν στα 100 χλμ.

Το κόστος του εισιτηρίου για τους μελλοντικούς τουρίστες του Διαστήματος υπολογίζεται ότι θα ξεπερνά τα 250.000 δολάρια. Παρά τις αρχικές προβλέψεις του σερ Μπράνσον ότι οι επιβατικές πτήσεις θα ξεκινήσουν το 2009, τεχνικά προβλήματα έχουν αναβάλει την έναρξή τους επ’ αόριστον. Οι δοκιμές θα συνεχιστούν «το συντομότερο δυνατόν».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...