444
Η ηθοποιός Θέλμα Φαρντίν περιγράφει κλαίγοντας το πώς τη βίασε ο συμπρωταγωνιστής της, Χουάν Νταρθές | YouTube

Ηθοποιός που μιλούσε για τη βία κατά των γυναικών, κατηγορείται για βιασμό

Protagon Team Protagon Team 13 Δεκεμβρίου 2018, 20:23
Η ηθοποιός Θέλμα Φαρντίν περιγράφει κλαίγοντας το πώς τη βίασε ο συμπρωταγωνιστής της, Χουάν Νταρθές
|YouTube

Ηθοποιός που μιλούσε για τη βία κατά των γυναικών, κατηγορείται για βιασμό

Protagon Team Protagon Team 13 Δεκεμβρίου 2018, 20:23

Ολο και περισσότερες υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης βγαίνουν στο φως. Μία από αυτές, έρχεται από την Αργεντινή, με τραγική πρωταγωνίστρια την Θέλμα Φαρντίν, την 25χρονη ηθοποιό, η οποία ανέβασε ένα βίντεο στο οποίο αποκάλυψε κλαίγοντας, ότι ο συνάδελφός της Χουάν Νταρθές τη βίασε πριν από εννέα χρόνια. Οταν εκείνη ήταν 16 κι εκείνος 45 ετών.

Οπως αναφέρει δημοσίευμα των New York Times, ο Ντάρθες είχε πρόσφατα πάρει μέρος σε βίντεο – καμπάνια, μέσα από το οποίο καλούσε τις γυναίκες να μην φοβούνται και να μιλήσουν ανοιχτά αν έχουν υποστεί κάποια σεξουαλική επίθεση. Και τώρα ξαφνικά, βρίσκεται να κατηγορείται μέσα από το βίντεο – εξομολόγηση της Φαρντίν, που όπως ήταν φυσικό, έχει γίνει viral.

Η Φαρντίν, όπως λέει στο βίντεο, αποφάσισε να λύσει τη σιωπή εννέα ετών και να καταγγείλει το συμβάν στις αστυνομικές αρχές της Νικαράγουα, εκεί όπου, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, έπεσε θύμα βιασμού με δράστη τον κατά 29 χρόνια μεγαλύτερο συμπρωταγωνιστή της. Στη Νικαράγουα βρίσκονταν στο πλαίσιο προωθητικής περιοδείας της νεανικής σειράς «Ο κόσμος της Πάτυ» (στο Mega είχε προβληθεί πριν από χρόνια με ελληνικό τίτλο «Patty, η πιο όμορφη ιστορία».

Ο Χουάν Νταρθές κατηγορείται από τέσσερις συνολικά γυναίκες για σεξουαλική επίθεση (Facebook)

Ο Νταρθές αρνήθηκε τις κατηγορίες, όμως τρεις ακόμη γυναίκες τον έχουν επίσης κατηγορήσει για σεξουαλική παρενόχληση και επίθεση.

«Μέσα σε αυτά τα εννέα χρόνια, από το 2009 που μου συνέβη αυτό, προσπάθησα να διαγράψω όσα έγιναν και να προχωρήσω με τη ζωή μου. Υστερα όμως και από την καταγγελία της Καλού Ριβέρο κατά του Νταρθές, όλα τα τραγικά που είχα βιώσει, επανήλθαν με τον πιο σκληρό τρόπο» λέει η Φαρντίν στο βίντεο, κλαίγοντας.

Και συνεχίζει, μιλώντας συγκεκριμένα για την περιοδεία στη Νικαράγουα: «Ενα βράδυ άρχισε να με φιλάει στον λαιμό, του είπα “όχι”, αλλά εκείνος συνέχισε». Ακολουθεί η περιγραφή του βιασμού, που προκάλεσε έντονες και οργισμένες αντιδράσεις όσων παρακολούθησαν το βίντεο.

Η Θέλμα Φαρντίν (αριστερά) σε σκηνή από τη νεανική σειρά «Πάτυ, η πιο όμορφη ιστορία» (YouTube)

Οπως αναφέρει η ιταλική Corriere della Sera, σε συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε αργότερα η κίνηση «Actrices Argentinas», η Φαρντίν υποστήριξε ότι η βιομηχανία του θεάματος ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την υπερέκθεση και την παρουσίαση ανήλικων ηθοποιών ως σύμβολα του σεξ.

«Δεν ήμασταν αρκετά προστατευμένοι ως ανήλικοι ηθοποιοί. Για παράδειγμα, πήγαμε για περιοδεία μακριά από τους δικούς μας, χωρίς να υπάρχει επαρκής επιτήρηση» τόνισε η ίδια. ξαναβλέποντας τις φωτογραφίες της με τη μαθητική στολή, όταν υποδυόταν την κακομαθημένη Ζοζεφίνα, είναι διάχυτη η τραγική ειρωνεία του πόσο αθώα δεν ήταν η ατμόσφαιρα στα γυρίσματα μίας τέτοιας νεανικής σειράς που είχε σημειώσει παγκόσμια επιτυχία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...