560
Ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν με χειροπέδες: μια στιγμή που πολλοί περίμεναν, εντός κι εκτός Χόλιγουντ | REUTERS/Mike Segar

Ελεύθερος ο Γουάινσταϊν με εγγύηση ένα εκατ. δολ. και βραχιολάκι εντοπισμού

Protagon Team Protagon Team 25 Μαΐου 2018, 15:16
Ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν με χειροπέδες: μια στιγμή που πολλοί περίμεναν, εντός κι εκτός Χόλιγουντ
|REUTERS/Mike Segar

Ελεύθερος ο Γουάινσταϊν με εγγύηση ένα εκατ. δολ. και βραχιολάκι εντοπισμού

Protagon Team Protagon Team 25 Μαΐου 2018, 15:16

Η λέξη που χρησιμοποιεί ο Guardian για να περιγράψει την εικόνα του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, όταν εκείνος προσήλθε προκειμένου να παραδοθεί στις αστυνομικές Αρχές της Νέας Υόρκης για να αρχίσει επιτέλους να ξετυλίγεται το κουβάρι με τα σεξουαλικά σκάνδαλα που τον βαραίνουν, τα λέει όλα: «ντροπιασμένος».

Παρ’ όλ’ αυτά, επειδή κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι ακριβώς συμβαίνει στο μυαλό τους αυτές τις ώρες, αφού του απαγγέλθηκαν κατηγορίες και εξήλθε από το αστυνομικό τμήμα με τα χέρια δεμένα πίσω με χειροπέδες, προτού επιβιβαστεί σε ένα μαύρο SUV, στις περισσότερες φωτογραφίες εμφανίζεται χαμογελαστός. Αργότερα μέσα στη μέρα, θα εμφανιστεί στο δικαστήριο. Τα ψέματα φαίνεται πως τελείωσαν.

2018-05-25T113304Z_366024555_RC156AFFF8D0_RTRMADP_3_PEOPLE-HARVEY-WEINSTEIN
Ακόμα και το ξηλωμένο πρώτο κουμπί στο πουκάμισό του μαρτυρά ότι οι μέρες της παντοδυναμίας και της χολιγουντιανής λάμψης του Γουάινσταϊν ανήκουν στο παρελθόν (REUTERS/Lucas Jackson)

Το ρεπορτάζ του CNN είναι πιο αποκαλυπτικό: ο άλλοτε παντοδύναμος παραγωγός αντιμετωπίζει πλέον κατηγορίες βιασμού μιας γυναίκας και εξαναγκασμού μιας άλλης σε στοματικό σεξ. Η γυναίκα που τον κατηγορεί ότι την εξανάγκασε να του κάνει στοματικό σεξ στο γραφείο του, είναι η Λουτσία Εβανς, ανερχόμενη ηθοποιός το 2004. Τα στοιχεία της γυναίκας που τον κατηγορεί για βιασμό, δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά.

Δεκάδες φωτορεπόρτερ περίμεναν για να απαθανατίσουν την είσοδό του στο αστυνομικό τμήμα, αυτή τη φορά όμως, αν εξαιρέσουμε τα φλας, τίποτα άλλο δεν θύμιζε τη λάμψη τόσων και τόσων κόκκινων χαλιών στα οποία είχε στο παρελθόν περπατήσει, αναζητώντας τα σεξουαλικά του θηράματα.

2018-05-25T114240Z_1391409880_RC1A4204DE10_RTRMADP_3_PEOPLE-HARVEY-WEINSTEIN
Οι φωτογράφοι πολλοί, κανένας όμως δεν του έστρωσε κόκκινο χαλί (REUTERS/Lucas Jackson)

Είναι πολλές οι κατηγορίες που τον βαραίνουν, προς το παρόν όμως τα στοιχεία που ήταν πιο επαρκή ήταν γι’ αυτές τις δύο υποθέσεις, προκειμένου να σταματήσει να δικάζεται από τα social media και να έρθει αντιμέτωπος με τις πραγματικές συνέπειες της Δικαιοσύνης. Σύμφωνα με το CNN, η εγγύησή του θα οριστεί σε 2 εκατομμύρια δολάρια. Μάλλον δεν θα δυσκολευτεί να συγκεντρώσει το χρηματικό ποσό.

2018-05-25T114316Z_1036853820_RC1EBAE55DE0_RTRMADP_3_PEOPLE-HARVEY-WEINSTEIN
Σαν ταλαίπωρος συνταξιούχος που πηγαίνει να καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Μόνο που αντί για ντοσιέ με χαρτιά, κρατά ένα βιβλίο με τη βιογραφία του Ηλία Καζάν. Για να έχει κάτι να διαβάζει όσο περιμένει; (REUTERS/Amr Alfiky)

Βρισκόμαστε λοιπόν, όπως όλα δείχνουν, στην πρώτη μέρα ενός δικαστικού σίριαλ που θα εξελιχθεί σε πολλά επεισόδια. Οταν έφτασε στο αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης, ήταν εμφανισιακά παραμελημένος, με το ξηλωμένο πρώτο κουμπί από το πουκάμισό του να μαρτυρά ότι η εποχή του επίσημου ενδύματος και του χολιγουντιανού dress code ανήκει πια στο παρελθόν.

Ο έκπτωτος κινηματογραφικός παραγωγός Χάρβεϊ Γουάινσταϊν αφέθηκε, τελικά, ελεύθερος μετά την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του, με εγγύηση ένα εκατομμύριο δολάρια μετρητά και την υποχρέωση να φορά ηλεκτρονικό βραχιολάκι και να παραδώσει το διαβατήριό του στις Αρχές.

Οι όροι της απελευθέρωσής του προσδιορίστηκαν στη διάρκεια μιας σύντομης ακρόασης ενώπιον δικαστή του Μανχάταν στη βάση μιας προκαταρκτικής συμφωνίας ανάμεσα στον εισαγγελέα του Μανχάταν και τον δικηγόρο του, Μπεν Μπράφμαν.

Και μια παράξενη λεπτομέρεια: στα χέρια του κρατούσε τη βιογραφία του σκηνοθέτη Ηλία Καζάν, που υπογράφει ο Ρίτσαρντ Σίκελ, αλλά και το βιβλίο «Something wonderful. Rodger’s and Hammerstein’s Broadway revolution». Με άλλα λόγια, θεωρεί ότι από δω και πέρα θα έχει πολύ ελεύθερο χρόνο για διάβασμα και επέλεξε να μελετήσει τον βίο και το έργο ενός σπουδαίου κινηματογραφικού σκηνοθέτη και δύο ογκόλιθων του μιούζικαλ. Καλές επιλογές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...