344
Οι κάτοικοι της ήρεμης συνοικίας θέλουν να διώξουν τα τρομακτικά κολονάκια | Heathcliff O'Malley

Το παιδιά-κολονάκια του τρόμου που αναστάτωσαν αγγλική πόλη [Εικόνες]

Protagon Team Protagon Team 4 Σεπτεμβρίου 2017, 17:49
Οι κάτοικοι της ήρεμης συνοικίας θέλουν να διώξουν τα τρομακτικά κολονάκια
|Heathcliff O'Malley

Το παιδιά-κολονάκια του τρόμου που αναστάτωσαν αγγλική πόλη [Εικόνες]

Protagon Team Protagon Team 4 Σεπτεμβρίου 2017, 17:49

Φανταστείτε ότι είναι βράδυ και περπατάτε σε έναν σκοτεινό δρόμο κάποιας ήσυχης γειτονιάς στη Βρετανία. Και κάπου εκεί, σε μια στροφή του δρόμου εμφανίζεται μπροστά σας μία ακίνητη φιγούρα ενός αγοριού ή μίας νεαρής κοπέλας. Αλήθεια, πώς θα αντιδρούσατε;

Οχι, δεν πρόκειται για την σύντομη περιγραφή μιας νέας ταινίας τρόμου. Πρόκειται για μία εικόνα βγαλμένη από την καθημερινότητα των κατοίκων του Άιβερ της κομητείας Μπακινχαμσάιρ στην νοτιοανατολική Αγγλία.

TELEMMGLPICT000139166945_trans_NvBQzQNjv4BqpVlberWd9EgFPZtcLiMQfyf2A9a6I9YchsjMeADBa08
Το κολονάκι Μπιλ

Οι συγκεκριμένες τρομακτικές φιγούρες δεν είναι τίποτα άλλο από κολονάκια που τοποθετήθηκαν γύρω από τα σχολεία της περιοχής για να αποτρέπουν τους οδηγούς από το να αυξάνουν ταχύτητα. Υποτίθεται όταν όταν ένας οδηγός περνά τον δρόμο, θα βλέπει τα κολονάκια και θα νομίζει ότι πρόκειται για παιδιά που θέλουν να περάσουν τον δρόμο. Ετσι, θα μειώνει ταχύτητα.

Η απόφαση όμως του τοπικού Συμβουλίου της περιοχής έχει ξεσηκώσει τους κατοίκους του Άιβερ που θεωρούν τα αγάλματα των παιδιών επικίνδυνα εξαιτίας της μορφής τους που μοιάζει βγαλμένη από θρίλερ.

Τα μικρά κολονάκια μάλιστα έχουν και ονόματα. Είναι ο Μπιλ και η Μπελίντα που έχουν προκαλέσει αναστάτωση στην τοπική κοινωνία της περιοχής. Οι γονείς των παιδιών ζητούν με επιμονή την απομάκρυνσή τους ενώ οι υπεύθυνοι απαντούν ότι οι γονείς ενοχλούνται από το γεγονός ότι δεν μπορούν πλέον να καβαλούν τα πεζοδρόμια με τα αυτοκίνητά τους προκειμένου να αφήσουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

TELEMMGLPICT000139166894_trans_NvBQzQNjv4Bqx1rGucoo2J_ExhuM2sOt-5Dg7ACGJPdPR4xgCzbOV8A
Ενα διαφορετικό κολονάκι

«Δείχνουν απαίσια, θα έπρεπε να υπήρχαν κανονικά κολονάκια. Αυτά θα χτυπηθούν πολύ γρήγορα ή θα γεμίσουν με γκράφιτι» λέει στην εφημερίδα Telegraph ένας κάτοικος της περιοχής. «Αν οδηγούσα και τα έβλεπα θα με τρόμαζαν τόσο που θα μπορούσα να τρακάρω» συμπληρώνει ένας άλλος.

Το σίγουρο είναι ότι ο Μπιλ και η Μπελίντα, έχουν καταφέρει να φέρουν τα πάνω κάτω στην καθημερινότητα των κατοίκων μιας ήρεμης συνοικίας κοντά στο Λονδίνο. Από την μία είναι η οδική ασφάλεια και ένα αναγκαίο μέτρο κατά των ασυνείδητων οδηγών που οδηγούν επικίνδυνα σε περιοχές όπου διέρχονται παιδιά. Από την άλλη όμως είναι η -ομολογουμένως- τρομακτική θέα δύο μικρών ακίνητων αγαλμάτων που στοιχειώνουν τους δρόμους της περιοχής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...