378
Η Περιφερειάρχης Αττικής (φωτο αρχείου) | Λιάκος Γιάννης / INTIMENEWS

H Ρένα Δούρου ζητά να μη γράφονται… tweets για τις πυρκαγιές

Protagon Team Protagon Team 14 Αυγούστου 2017, 22:15
Η Περιφερειάρχης Αττικής (φωτο αρχείου)
|Λιάκος Γιάννης / INTIMENEWS

H Ρένα Δούρου ζητά να μη γράφονται… tweets για τις πυρκαγιές

Protagon Team Protagon Team 14 Αυγούστου 2017, 22:15

Είχαν περάσει 36 ώρες χωρίς δημόσια παρέμβασή της. Μολονότι η βορειοανατολική Αττική είχε παραδοθεί στις φλόγες και την καταστροφή, η Ρένα Δούρου δεν υπήρχε στο πλαίσιο. Τελικά η Περιφερειάρχης Αττικής εμφανίστηκε το βράδυ της Δευτέρας, φυσικά στην φιλόξενη τηλεπτική συχνότητα της ΕΡΤ. Για να πει τι; Για να ζητήσει από τους πολιτικούς να σταματήσουν να στέλνουν tweets για τις πυρκαγιές, να εξυμνήσει τον ηρωισμό των πυροσβεστών και να εμφανιστεί η ίδια «επιχειρησιακή»: με λευκό μπλουζάκι και κάπνα (ή σκούρο μακιγιάζ) στο πρόσωπο.

20840827_868299126653017_8054205442877478806_n
H Περιφερειάρχης Αττικής στην εμφάνισή της το βράδυ της Δευτέρας στην ΕΡΤ1

Οι βολές βέβαια που εξαπέλυσε η κυρία Δούρου για τα τιτιβίσματα αφορούν εκ των πραγμάτων και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό που εξαφανισμένος κατά τα άλλα από τη δημόσια σφαίρα από την Κυριακή ανέβαζε σχόλια στο twitter για τη μεγάλη πυρκαγιά. Ασφαλώς αφορούν και τον κομματικό της σύντροφο και αν. υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, ο οποίος, κατά την προσφιλή του συνήθεια, σχολιάζει τα πάντα στο facebook και όχι με τον πλέον διακριτικό τρόπο.

Βέβαια, αφορούν και τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους άλλους ηγέτες της αντιπολίτευσης, οι οποίοι και εκείνοι σχολίασαν μέσω twitter το προφανές: τον κακό συντονισμό των υπηρεσιών και την καταστροφή.

Αναφορικά με τον κ. Πολάκη, είχαν προηγηθεί οι βολές του κατά του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, στον οποίο έριξε βολές για την κάλυψη των πυρκαγιών σε όλη την χώρα. Ετσι, η κυρία Δούρου δεν πρόλαβε τις δηλώσεις τού αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

Η Περιφερειάρχης Αττικής που βγήκε στην ΕΡΤ με σημάδια κάπνας στο πρόσωπο είπε με έντονο ύφος: «Απευθύνω έκκληση προς όλους. Και όταν λέω όλους εννοώ όλους και όλες ανεξαιρέτως! Σταματήστε τα δελτία Τύπου, σταματήστε τα τιτιβίσματα, σταματήστε τα ποσταρίσματα.

»Σεβαστείτε τους συμπολίτες μας που έχασαν βιός δεκαετιών, σεβαστείτε τους πυροσβέστες που παλεύουν άυπνοι τόσες μέρες, σεβαστείτε τους εργαζόμενους στην πολιτική προστασία».

Παράλληλα η Ρένα Δούρου, τόνισε πως με πρωτοβουλία της Περιφέρειας η περιοχή κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κάτι που επιτρέπει ακόμη και τώρα να φιλοξενηθούν οι πληγέντες, ενώ υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια από την πρώτη στιγμή έστειλε στη μεγάλη φωτιά του Καλάμου 16 υδροφόρες και 7 μηχανήματα έργου που τώρα έχουν φτάσει τα 26.

Τέλος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει πυροσβέστες, εθελοντές αλλά και τους υπαλλήλους της Πολιτικής Προστασίας για την αυταπάρνηση με την οποία δουλεύουν όλες αυτές τις δύσκολες ώρες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...