313
Ο Αντονι Μπουρντέν και η Αζια Αρτζέντο στη Φλωρεντία, σε παλιότερες ευτυχισμένες στιγμές τους | Anthony Bourdain / Facebook

Ο Αντονι Μπουρντέν είχε σκεφθεί 19 φορές την αυτοκτονία

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουλίου 2018, 14:34
Ο Αντονι Μπουρντέν και η Αζια Αρτζέντο στη Φλωρεντία, σε παλιότερες ευτυχισμένες στιγμές τους
|Anthony Bourdain / Facebook

Ο Αντονι Μπουρντέν είχε σκεφθεί 19 φορές την αυτοκτονία

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουλίου 2018, 14:34

Ιδέα δεν είχε η πρώην σύντροφος του Αντονι Μπουρντέν, Αζια Αρτζέντο για την εμμονή του σεφ με την αυτοκτονία, παρά τις επανειλημμένες αναφορές του μέσα από την τηλεόραση, αλλά και σε άρθρα του, τα τελευταία 18 χρόνια.

«Ποτέ δεν ήξερα αυτή την εμμονή του. Δεν μου το είχε πει ποτέ», τουίταρε τη Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018 η ηθοποιός, μαζί με ένα link που οδηγούσε σε ένα άρθρο που συγκέντρωνε τις 19 φορές που ο σεφ είχε συζητήσει δημόσια το θέμα της αυτοκτονίας από το 2000, δηλαδή για 18 ολόκληρα χρόνια, προτού τελικά πάρει τη μοιραία απόφαση να δώσει τέλος στη ζωή του.

Το τριών σελίδων άρθρο με τίτλο «Η μακρόχρονη αυτοκτονική τάση του Αντονι Μπουρντέν – με τα δικά του λόγια», δημοσιεύτηκε έναν μήνα μετά τον θάνατό του.

«Η καρδιά σπαράζει διαβάζοντάς τα» έγραψε η Αρτζέντο, που ήταν η τελευταία σύντροφος του Μπουρντέν προτού αυτοκτονήσει σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στη Γαλλία.

Two weeks without you

A post shared by asiaargento (@asiaargento) on

Τα τελευταία 18 χρόνια, ανέφερε την ιδέα της αυτοκτονίας –συμπεριλαμβανομένου και του απαγχονισμού σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου– 19 ολόκληρες φορές. Σε ένα επεισόδιο του Ιανουαρίου του 2009 της σειράς «No Reservations», μίλησε για το πώς σώθηκε από «μία περίοδο κατάθλιψης χάρη στις θεραπευτικές δυνάμεις του χοιρινού κρέατος».

«Αποφάσισα να μην κρεμαστώ στην ντουζιέρα του μοναχικού δωματίου του ξενοδοχείου μου» είχε πει. Κάποιοι τότε θεωρούσαν τέτοιες δηλώσεις ένα ακόμη δείγμα του αυτοσαρκαστικού του χιούμορ.

It’s a wrap! #Firenze @partsunknowncnn @anthonybourdain #makearteveryday

A post shared by asiaargento (@asiaargento) on

Σε μία άλλη ανύποπτη στιγμή είχε πει: «Ξυπνάς και δεν είσαι σίγουρος αν θέλεις να μείνεις σε μία εμβρυακή στάση ή να αρχίσεις να κλαις, ή να προκαλείς εμετό στον εαυτό σου ή να θέλεις να κρεμαστείς στο ντους».

Τέλος, σε ένα επεισόδιο του «Parts Unknown» του CNN, που είχε τραβηχτεί 18 μήνες πριν από την σοκαριστική αυτοκτονία του, ο Μπουρντέν βιντεοσκόπησε τον εαυτό του σε μία συνεδρία ψυχοθεραπείας, κατά την οποία έλεγε πως ένιωθε «σαν φρικιό» και «πολύ απομονωμένος» – χαρακτηρίζοντας τον τρόπο ζωής του «απόλυτα μοναχικό».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...