284
Η Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης | IntimeSports

ΝΔ: Ο Τσίπρας υπέγραψε νέο μνημόνιο με μέτρα και χωρίς ρύθμιση χρέους

Protagon Team Protagon Team 26 Μαΐου 2018, 12:53
Η Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης
|IntimeSports

ΝΔ: Ο Τσίπρας υπέγραψε νέο μνημόνιο με μέτρα και χωρίς ρύθμιση χρέους

Protagon Team Protagon Team 26 Μαΐου 2018, 12:53

Για κυβερνητικό μύθο περί καθαρής εξόδου της χώρας από τα μνημόνια που γκρεμίστηκε, κάνει λόγο σε ανακοίνωση της η Νέα Δημοκρατία. Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, η κυβέρνηση αντίθετα απ΄ όσα διατείνεται, στο Eurogroup της περασμένης Πέμπτης, δεν υπέγραψε απλά την «επικαιροποίηση» του υφιστάμενου προγράμματος, αλλά  ένα νέο μνημόνιο.

Οπως τονίζει η ΝΔ, πρόκειται για μέτρα ύψους 5,1 δισεκατομμυρίων ευρώ για την επόμενη διετία, χωρίς νέα δανειακή στήριξη και χωρίς να λάβει συγκεκριμένη λύση για το χρέος.

Σημειώνει δε, πως οι δεσμεύσεις που περιγράφονται αφορούν την περίοδο μετά τον Αύγουστο, οπότε εκπνέει κανονικά το Μνημόνιο, και φτάνουν έως και το 2022.

Μεταξύ άλλων – όπως τονίζει η ΝΔ – το κείμενο περιλαμβάνει υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ για μία πενταετία, νέα μείωση συντάξεων από 1 Ιανουαρίου 2019, μείωση του αφορολόγητου ορίου το αργότερο από το 2020, καμία μείωση στον ΕΝΦΙΑ και πλήρη κατάργηση του ΕΚΑΣ.

Η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει ότι, απέναντι στους μικροπολιτικούς σχεδιασμούς της χειρότερης κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος, απαιτούνται δύο πράγματα:

«Εκλογές, ώστε μια νέα μεταρρυθμιστική κυβέρνηση να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη για το μέλλον της Ελλάδας. Καλύτερη προληπτική γραμμή για την χώρα είναι η μια Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας

» Ενα αποτελεσματικό δίχτυ ασφαλείας μέχρι να αποκατασταθεί πλήρως η εμπιστοσύνη. Η Νέα Δημοκρατία θα έπαιρνε λοιπόν τους αδιάθετους πόρους του δανείου, που εκτιμώνται στα 27,4 δισ. ευρώ μετά τη λήξη του προγράμματος. Όταν η απερχόμενη Κυβέρνηση Τσίπρα έχει αναλάβει πρόσθετες υποχρεώσεις μετά τη λήξη του 3ου Μνημονίου, η Κυβέρνηση της ΝΔ θα φρόντιζε, ως ελάχιστη ανταπόδοση στις θυσίες των Ελλήνων, να πάρει τις εκκρεμείς από αυτό δόσεις».

Μόνο έτσι, σύμφωνα με την Νέα Δημοκρατία, θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για διατηρήσιμη και μεθοδική έξοδο στις αγορές. Κάτι που η σημερινή Κυβέρνηση αδυνατεί να καταλάβει,  πόσο μάλλον να πράξει”.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...