281
Η φωτιά στην Πεντέλη |

Μεγάλη φωτιά και στην Πεντέλη

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουλίου 2018, 18:34
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 23/07/2018 23:55
Η φωτιά στην Πεντέλη
|

Μεγάλη φωτιά και στην Πεντέλη

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουλίου 2018, 18:34
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 23/07/2018 23:55

Σε πύρινο κλοιό βρέθηκε η Αττική. Μετά τη μεγάλη, καταστροφική πυρκαγιά στην Κινέτα, ήρθε να προστεθεί ένα νέο μέτωπο στα βορειοανατολικά, στην περιοχή της Πεντέλης.

Οπως έγινε γνωστό η φωτιά ξέσπασε στο Νταού Πεντέλης, στα σύνορα Πικερμίου – Ραφήνας με κατεύθυνση προς τον Διόνυσο. Αργότερα όμως κινήθηκε προς τον Ευβοϊκό με εφιαλτικές συνέπειες.

Αμεσα κινητοποιήθηκαν 50 πυροσβέστες με 20 οχήματα, ένα ελικόπτερο και τρία αεροσκάφη.

penteli1

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ραφήνας – Πικερμίου, Βαγγέλη Μπουρνού η φωτιά κατέκαψε τουλάχιστον τρία σπίτια κατά το πέρασμά της από το Νταού Πεντέλης, ενώ άγνωστος αριθμός σπιτιών έχει καεί και στο Νέο Βουτζά.

Επίσης δόθηκε εντολή για την εκκένωση του Λύρειου Ιδρύματος στο οποίο βρίσκονταν περίπου 40 άτομα.

Η κατάσταση χαρακτηρίζεται ως κρίσιμη στην Αττική καθώς έκτος από την Πεντέλη έχουμε σε εξέλιξη και την πυρκαγιά στην Κινέτα και τους Αγίους Θεοδώρους.

Εκκενώθηκαν κατασκηνώσεις στον Αγιο Ανδρέα

Οι Αρχές, αργά το απόγευμα της Δευτέρας, αποφάσισαν να απομακρύνουν για προληπτικούς λόγους, παιδιά από κατασκηνώσεις στον Άγιο Ανδρέα.

Τα 621 παιδιά, όπως και παιδιά από άλλες κατασκηνώσεις, έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία στην παραλία του Αγίου Ανδρέα και όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες θα μετακινηθούν με μέσα του δήμου Αθηναίων στο κέντρο της Αθήνας.

Η φωτιά κατευθύνεται τώρα προς την περιοχή του Νέου Βουτζά, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις κάνουν ό,τι είναι εφικτό για να την περιορίσουν. Το έργο τους δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...