246
Η Συμφωνική Ορχήστρα της Πράγας |

Η Συμφωνική Ορχήστρα της Πράγας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης

Protagon Team Protagon Team 12 Μαΐου 2018, 14:32
Η Συμφωνική Ορχήστρα της Πράγας |

Η Συμφωνική Ορχήστρα της Πράγας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης

Protagon Team Protagon Team 12 Μαΐου 2018, 14:32

Η Συμφωνική Ορχήστρα της Πράγας έρχεται στην Ελλάδα για δύο ξεχωριστές συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στις 22 και 23 Μαΐου, με την υποστήριξη του ΟΠΑΠ.

Η ορχήστρα και ο μαέστρος της, Πετρ Αλτρίχτερ, θα παρουσιάσουν στο ελληνικό κοινό δύο εμβληματικά έργα της Εθνικής Τσεχικής Σχολής, το συμφωνικό ποίημα «Μολδάβας» του Μπέντριχ Σμέτανα και τη «Συμφωνία του Νέου Κόσμου» του Αντονίν Ντβόρζακ.

Πετρ Αλτρίχτερ
Ο Πετρ Αλτρίχτερ

Οι φίλοι της κλασικής μουσικής στην Αθήνα περιμένουν με ανυπομονησία τη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής, την Τρίτη 22 Μαΐου, και τα εισιτήρια έχουν γίνει ήδη ανάρπαστα. Η μουσική περιπλάνηση, με οδηγό τη Συμφωνική Ορχήστρα της Πράγας, θα συνεχιστεί την Τετάρτη 23 Μαΐου, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Το διάσημο Σύνολο από την Τσεχία συμπράττει με τον βιρτουόζο βιολονίστα Σίμο Παπάνα, ο οποίος θα ερμηνεύσει το υψηλών δεξιοτεχνικών απαιτήσεων Κοντσέρτο για βιολί, έργο 64 του Μέντελσον. Στις συναυλίες συμμετέχουν, επίσης, μέλη της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (MOYSA).

Σίμος Παπάνας
OΣίμος Παπάνας

Η Συμφωνική Ορχήστρα της Πράγας είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο και ως FOK (Film-Opera-Κoncert), με το ακρωνύμιό της να παραπέμπει στην πλούσια συναυλιακή δραστηριότητά της, αλλά στις επιτυχίες της στον χώρο της κινηματογραφικής και οπερατικής μουσικής.


Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Ώρα έναρξης 20:30

Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

megaron.gr | 210 7282333

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Ώρα έναρξης 21:00

Αίθουσα Φίλων Μουσικής Μ1

tch.gr | 2310 895 800

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...