609
Η επίθεση Τσίπρα στον Κυριάκο Μητσοτάκη περιελάμβανε ανοίκειους χαρακτηρισμούς και βαριές κατηγορίες για τη στάση που τηρεί στις επαφές του στο εξωτερικό | INTIMEnews

Επίθεση Τσίπρα σε Μητσοτάκη με επίκληση Μεϊμαράκη: Ντροπή να παρακαλάτε το Βερολίνο

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουλίου 2018, 13:48
Η επίθεση Τσίπρα στον Κυριάκο Μητσοτάκη περιελάμβανε ανοίκειους χαρακτηρισμούς και βαριές κατηγορίες για τη στάση που τηρεί στις επαφές του στο εξωτερικό
|INTIMEnews

Επίθεση Τσίπρα σε Μητσοτάκη με επίκληση Μεϊμαράκη: Ντροπή να παρακαλάτε το Βερολίνο

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουλίου 2018, 13:48

Επαναλαμβάνοντας σε έντονο ύφος τη λέξη ντροπή, ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε με δριμύτητα από το βήμα της Βουλής στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, κουνώντας τη μπαντιέρα του σημερινού πρωτοσέλιδου της Εφημερίδας των Συντακτών.

«Πήγατε ταξίδι σε Βρυξέλλες και Βερολίνο για να ζητήσετε διαβεβαιώσεις από την Γερμανία ότι θα εφαρμοστεί το μέτρο της περικοπής των συντάξεων.  Αποδείξατε αυτές τις δυο μέρες ποιες είναι οι πραγματικές σας προθέσεις. Δεν σας ενδιαφέρει το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων πολιτών. Οσο χειρότερα για τον λαό, τόσο χειρότερα για σας. Και όταν πηγαίνουν καλύτερα χάνετε την ψυχραιμία σας και εκτίθεστε», είπε ο Πρωθυπουργός επικαλούμενος το δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας σύμφωνα με το οποίο ο πρόεδρος της ΝΔ κατά την προσφατη επίσκεψή του στο Βερολίνο, στην κατ’ ιδίαν συνάντησή του με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών τον προέτρεψε να μη διανοηθεί να «χαριστεί» στην ελληνική κυβέρνηση ή να κάνει τα «στραβά μάτια» για τη μη υλοποίηση των περικοπών στις συντάξεις.

Ο κ. Τσίπρας προέβη μάλιστα και σε μία σύγκριση της στάσης του σημερινού προέδρου της ΝΔ με αυτή του προκατόχου του, Βαγγέλη Μεϊμαράκη. «Ειχαμε έντονη αντιπαράθεση αλλά πάντα με πολιτικά επιχειρήματα. Του αναγνωρίζω ότι στην δύσκολη στιγμή για την χώρα έβαλε πλάτη», ανέφερε ο Πρωθυπουργός και σήμερα τόνισε έχουμε την ντροπιαστική -όπως τη χαρακτήρισε- στάση του κ. Μητσοτάκη που παρακαλάει το Βερολίνο να κρατήσει σκληρή στάση.

«Δεν θα πήγαινε να εξευτελιστεί όπως εσείς στο Βερολίνο και θα μου έλεγε ότι θα βάλει πλάτη γιατί κερδίζει η χώρα. Είστε εγκλωβισμένος σε μια αξιέξοδη στάση. Εννοώ τις λέξεις: Η στάση σας είναι επιζήμια για την χώρα (…) Δεν καταλαβαίνετε τίποτα μπροστά στην παραζάλη σας να επιστρέψετε στην εξουσία», παρατήρησε και αποκάλεσε τη σημερινή ΝΔ πολιτικό κατασκεύασμα των επιχειρηματικών ελίτ με τις οποίες -όπως κατήγγειλε- συνδιάλεγεται ο πρόεδρος της.

«{…} Εχουμε συνηθίσει στον κυνισμό σας. Αλλά αυτό ήταν πραγματικά αποκαλυπτικό», σχολίασε ο Πρωθυπουργός επιμένοντας να αναφέρεται στο πρωτοσέλιδο της ΕΦ.ΣΥΝ. Γιατί «όταν βλέπετε ότι διαφαίνεται η πιθανότητα τα πράγματα να πάνε όντως καλύτερα για το λαό, τότε χάνετε την ψυχραιμία σας. Η αλήθεια είναι ότι δεν χρειαζόταν ο Μοσκοβισί για να αποκαλυφθείτε. Είναι καιρό τώρα που σας τρώει το σαράκι μήπως και δεν εφαρμοστούν οι περικοπές. Πήγατε μέχρι το Βερολίνο να ζητήσετε διαβεβαιώσεις ότι η Γερμανία θα πιέσει ώστε να εφαρμοστεί το μέτρο. Ντροπή σας, κ. Μητσοτάκη. Ντροπή, ντροπή, ντροπή», υπογράμμισε  ο Αλέξης Τσίπρας στην πρωτολογία του κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία που έχει ζητήσει η ΝΔ.

«Την ίδια ντροπιαστική στάση», κατήγγειλε, «πήρατε και με όσα έχουν να κάνουν με την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. Βγήκατε και κατηγορήσατε χωρίς αιδώ την Μέρκελ και εμένα ότι κάνουμε παζάρια ότι δήθεν ανταλλάξαμε την μείωση του ΦΠΑ στα 5 νησιά με νέα χοτ σποτ». «Δεν υπάρχει πάτος στο βαρέλι του αυτοεξευτελισμού σας», είπε απευθυνόμενος στην πτέρυγα της ΝΔ, ξεσηκώνοντας τις έντονες διαμαρτυρίες των «γαλάζιων» βουλευτών.

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο Πρωθυπουργός χρησιμοποίησε μία σειρά από βαρείς χαρακτηρισμούς γαι τον πρόεδρο της ΝΔ αποκαλώντας τον «πολιτικό απατεώνα»  και «Ελληνα Ορμπαν» που έχει πια πάρει οριστικό διαζύγιο με ό,τι ονομάζεται φιλελευθερισμός και κεντροδεξιά.

Με αφορμή τη στάση του στο Μακεδονικό, και τις επεισοδιακές αντιδράσεις σε βάρος κυβερνητικών στελεχών  για την συμφωνία των Πρεσπεών ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι υιοθετώντας τον λόγο και τις πρακτικές νέας εθνικοφροσύνης παρείχε κάλυψη στον φασισμό. «Δώσατε το δικαίωμα να βγουν από τις κρυψώνες τους. Από το 1960 είχαμε να δούμε αντισυγκεντρώσεις. Και να φωνάζουν σε αυτές τις αντισυγκεντρώσεις: μαχαίρι στην καρδιά του κάθε αντιφασίστα και στα όπλα στα όπλα να μπούμε μες στα Σκόπια», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του. «Η ακροδεξιά είναι το τελευταίο καταφύγιο των πολιτικών απατεώνων και αποδεικνύετε ότι ακολουθείτε αυτό το δρόμο και θέλετε να καταγραφείτε ως πολιτικός απατεώνας», είπε απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των βουλευτών της ΝΔ.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...