173
|

Μπουτάρης: «Εμπρηστική» η ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη

Protagon Team Protagon Team 5 Φεβρουαρίου 2018, 10:11

Μπουτάρης: «Εμπρηστική» η ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη

Protagon Team Protagon Team 5 Φεβρουαρίου 2018, 10:11

Την άποψη ότι ήταν μεγάλα και εντυπωσιακά τα συλλαλητήρια σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, αλλά δεν πρέπει να επηρεάσουν τις διαπραγματεύσεις διατύπωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να επιδείξει σοβαρότητα και να βοηθήσει τους Σκοπιανούς να αποκτήσουν μια ταυτότητα και να προχωρήσουμε, όπως είπε, παραπέρα. Τόνισε ότι είναι σημαντικό για την ειρήνη στην περιοχή να υπάρχει το γειτονικό κράτος. Εξήγησε ότι ο ίδιος προφανώς δεν θέλει να λένε τα Σκόπια «Μακεδονία», άλλα δεν έχει πρόβλημα με τον όρο «Νέα Μακεδονία».

Ο κ. Μπουτάρης μίλησε για άγνοια του μεγέθους του προβλήματος. Οι Έλληνες κάτω από τον Όλυμπο άλλα και στην Κρήτη δεν γνωρίζουν το πρόβλημα. Δεν γνωρίζουν ότι η Μακεδονία γεωγραφικά δεν είναι μόνο Ελληνική και ότι σε αρκετά χωριά της Καστοριάς και της Φλώρινας υπάρχουν άνθρωποι που μιλούσαν και μιλούν ακόμη Σερβομακεδόνικα, είπε.

Ο κ. Μπουτάρης χαρακτήρισε «εμπρηστική» την ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη. «Δεν διαφέρει από αυτή του στρατηγού Φράγκου στη Θεσσαλονίκη», σημείωσε για να προσθέσει: «Ο Μίκης είναι ένας μύθος αλλά αυτό που έκανε χθες ήταν ένα λάθος».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...