403
Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς | Aris Oikonomou/SOOC

Νίκος Κοτζιάς κατά Θάνου Βερέμη για δηλώσεις στους Financial Times

Protagon Team Protagon Team 30 Αυγούστου 2017, 16:05
Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς
|Aris Oikonomou/SOOC

Νίκος Κοτζιάς κατά Θάνου Βερέμη για δηλώσεις στους Financial Times

Protagon Team Protagon Team 30 Αυγούστου 2017, 16:05

Συνεχίζεται και εκτός δικαστικών αιθουσών η διαμάχη του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, με τους εκδότες του περιοδικού Athens Review of Books αλλά και προσωπικότητες που τους υποστηρίζουν

Ο κ. Κοτζιάς έστειλε στον καθηγητή Θάνο Βερέμη μέσω του πληρεξουσίου δικηγόρου του, στις 29 Αυγούστου, επιστολή – «απειλητικό κείμενο», όπως χαρακτηρίζεται από την πλευρά του περιοδικού.

Με την επιστολή ο υπουργός Εξωτερικών διερωτάται αν ο κ. Βερέμης όντως προέβη στη δήλωση που ανέφεραν οι  Financial Times σε πρόσφατο δημοσίευμά τους για την δικαστική διαμάχη του κ. Κοτζιά με τους εκδότες ή η αναφορά στο όνομά του ήταν ανακριβής και αναληθής.

Η βρετανική εφημερίδα στις 9 Αυγούστου και με αφορμή την οξύτατη διαμάχη είχε σημειώσει πως υπάρχουν φόβοι για χειραγώγηση της Δικαιοσύνης στην Ελλάδα.

Το δημοσίευμα, έφερε τον τίτλο «Δικαστική νίκη υπουργού εντείνει τους φόβους για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα», και σημείωνε πως η  υπέρ του υπουργού Εξωτερικών απόφαση για πάγωμα των τραπεζικών λογαριασμών της εκδότριας του περιοδικού έγινε με αφορμή επιστολή αναγνώστη που είχε δημοσιευθεί και χαρακτήριζε τον κ. Κοτζιά «φανατικό σταλινικό».

Στο δημοσίευμα των Financial Times περιέχεται και η επίμαχη δήλωση του κ. Βερέμη.  Η Athens Review of Books μετά την επιστολή που απεστάλη στον κ. Βερέμη έκανε λόγο για «bullying Κοτζιά».

Το κείμενο της επιστολής του κ. Κοτζιά προς τον καθηγητή Θάνο Βερέμη έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κ. Βερέμη,

Κατόπιν επιθυμίας του εντολέα μου κ. Νίκου Κοτζιά, Υπουργού των Εξωτερικών της Ελλάδας, σας απευθύνω ένα ερώτημα και θα επιθυμούσα μία απάντηση εκ μέρους σας.

Στην ηλεκτρονική σελίδα των Financial Times 11.08.2017 σε ένα κείμενο που επιγράφεται «Η δικαστική απόφαση υπέρ του Υπουργού εντείνει τους φόβους για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα», ανάμεσα σε άλλα ανακριβή και αναληθή εις βάρος του Υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζιά υπάρχει και ένα απόσπασμα, το οποίο αποδίδεται σε εσάς με αφορμή την έκδοση καταδικαστικής απόφασης των ελληνικών δικαστηρίων ύστερα από αγωγή του κ. Νίκου Κοτζιά κατά του Μανώλη και Μαρίας Βασιλάκη.

Το κείμενο του αποσπάσματος αυτού είναι το εξής:

« Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί τον ίδιο δρόμο του ακραίου λαϊκισμού, όπως η Πολωνία και η Ουγγαρία ‒ στην προκειμένη περίπτωση ως αντίβαρο στις παραχωρήσεις που έκανε η Ελλάδα στο πλαίσιο των διαδοχικών προγραμμάτων διάσωσης» υποστήριξε ο Θάνος Βερέμης επίτιμος καθηγητής ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, «δεν ξέρω που θα φτάσει αυτή η ιστορία».

Είναι αλήθεια κ. Βερέμη ότι δηλώσατε τα ανωτέρω στην εν λόγω εφημερίδα ή αυτή η αναφορά στο όνομά σας είναι ανακριβής και αναληθής;

Με εκτίμηση

Χρήστος Κουτσονάσιος

Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω»

Και η φωτογραφία της επιστολής.

threats Kotzia vs Veremi

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...