275
Παίκτες του Ολυμπιακού πανηγυρίζουν την κατάκτηση του τίτλου μετά το 5-0 επί του ΠΑΣ | ΙΝΤΙΜΕ/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το 44ο – το πρωτάθλημα που δεν… ήθελε κανείς άλλος

Protagon Team Protagon Team 23 Απριλίου 2017, 21:42
Παίκτες του Ολυμπιακού πανηγυρίζουν την κατάκτηση του τίτλου μετά το 5-0 επί του ΠΑΣ
|ΙΝΤΙΜΕ/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το 44ο – το πρωτάθλημα που δεν… ήθελε κανείς άλλος

Protagon Team Protagon Team 23 Απριλίου 2017, 21:42

Ηταν ένα πρωτάθλημα που κατακτήθηκε χωρίς αντίπαλο. Διότι δεν χωρά αμφιβολία ότι αν ο ΠΑΟΚ (που ξεκίνησε με μείον τρεις βαθμούς), ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ ή ακόμα και ο Πανιώνιος είχαν πάρει στα σοβαρά τον εαυτό τους, ο Ολυμπιακός δεν θα πανηγύριζε τον 44ο πρωτάθλημα στην ιστορία του, όπως μπορεί να κάνει από απόψε.

Οι Ερυθρόλευκοι, στην πρότελευταία αγωνιστική της Super League, υποδέχτηκαν τον ΠΑΣ Γιάννενα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», τον φιλοδώρησαν με πέντε γκολ και κατέκτησαν μαθηματικά το πρωτάθλημα για τη σεζόν 2016-2017. Ολα αυτά μολονότι άλλαξαν τέσσερις προπονητές και πραγματοποίησαν αποκαρδιωτικές εμφανίσεις ειδικά στον β’ γύρο. Καμία άλλη ομάδα δεν έδειξε την απαραίτητη σοβαρότητα για να διεκδικήσει αυτή με αξιώσεις ένα πρωτάθλημα που θα μπορούσε να πάρει εύκολα – άλλωστε υπήρξαν στιγμές που ο Ολυμπιακός έμοιαζε να το… χαρίζει. Αλλά δεν βρέθηκε κανείς να το πάρει.

Βέβαια εκκρεμεί μια απόφαση της αθλητικής δικαιοσύνης για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στον ημιτελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ, αλλά τέτοιες στέψεις -και μάλιστα του Ολυμπιακού- δύσκολα ακυρώνονται σε αίθουσες δικαστηρίων.

Με το 5-0 επί του ΠΑΣ Γιάννενα, ο Ολυμπιακός έφτασε τους 64 βαθμούς, με τον ΠΑΟΚ (που νίκησε 3-1 στην Κρήτη τον Πλατανιά) να έχει 58. Στην τρίτη θέση με 54 βαθμούς έμεινε ο Παναθηναϊκός που νίκησε 1-0 τον Ατρόμητο, ενώ η ΑΕΚ έφτασε τον Πανιώνιο στους 52.

Αυτές οι τέσσερις ομάδες θα συμμετάσχουν στα πλέι οφ. Η ΑΕΚ νίκησε 2-0 τον Λεβαδειακό και τον έριξε στη Β’ Εθνική. Αντιθέτως ο Πανιώνιος συνέχισε τις κακές εμφανίσεις του τελευταίου διαστήματος και έχασε στην Κέρκυρα 1-0.

Στον πάτο της βαθμολογίας ο Ηρακλής νίκησε 2-1 τον Παναιτωλικό και σώθηκε, όπως σώθηκε και η Λάρισα που νίκησε 1-0 την Ξάνθη. Στην Football League υποβιβάστηκαν Λεβαδειακός και Βέροια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...