722
Μπέτυ Μπαζιάνα και Αλέξης Τσίπρας στην ώρα του «Χριστός Ανέστη» | INTIMENEWS/ΚΑΤΟΠΟΔΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ

Η Ανάσταση του Τσίπρα και της Μπαζιάνα στην Κέρκυρα

Protagon Team Protagon Team 16 Απριλίου 2017, 11:46
Μπέτυ Μπαζιάνα και Αλέξης Τσίπρας στην ώρα του «Χριστός Ανέστη»
|INTIMENEWS/ΚΑΤΟΠΟΔΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ

Η Ανάσταση του Τσίπρα και της Μπαζιάνα στην Κέρκυρα

Protagon Team Protagon Team 16 Απριλίου 2017, 11:46

Μιλώντας από το πάλκο της πλατείας Σπιανάδα στην Κέρκυρα λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Μεγάλου Σαββάτου, ο Αλέξης Τσίπρας ευχήθηκε «χρόνια πολλά σε όλους τους Ελληνες και τις Ελληνίδες». Ηταν το πολιτικά συνηθισμένο τέλος μιας θρησκευτικής τελετουργίας που είχε ξεκινήσει το απόγευμα στα σοκάκια του νησιού των Φαιάκων και συνεχίστηκε με την παρουσία του Πρωθυπουργού στον ιερό ναό της Αγίας Παρασκευής για την αναστάσιμη τελετή.

Αν υπάρχει κάτι ενδιαφέρον στο πώς πέρασε το Μ. Σάββατο ο κ. Τσίπρας ήταν στις εικόνες που συνόδευσαν την παρουσία του στην Σπιανάδα, όπου συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου καθώς και η παραδοσιακή πομπή των φιλαρμονικών και των χορωδιών του ορθόδοξου και του ρωμαιοκαθολικού κλήρου της Κέρκυρας.

212433
Οι Αλ. Τσίπρας και Αλ. Φλαμπουράρης διακρίνονται ανάμεσα στους ρωμαιοκαθολικούς ιερωμένους στην Σπιανάδα (ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΚΑΤΟΠΟΔΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ)

Ο κ. Τσίπρας συνοδευόταν από τη σύντροφό του Περιστέρα (Μπέτυ) Μπαζιάνα και από τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη, από τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου καθώς και από την τοπική βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη.

212437
Φωτεινή Βάκη, Μπέτυ Μπαζιάνα, Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Δένδιας στην αναστάσιμη τελετή στην Κέρκυρα (ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΚΑΤΟΠΟΔΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ)

Εχει λοιπόν ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον που η κυρία Βάκη για παράδειγμα, η οποία μόλις πριν από λίγα 24ωρα είχε χαρακτηρίσει το Αγιο Φως ως «ψευδοθαύμα», δεν είχε πρόβλημα να κρατήσει και αυτή τη λαμπάδα με το Αγιο Φως.

212429
Γαβρόγλου, Φλαμπουράρης, Βάκη, Μπαζιάνα, Τσίπρας και Δένδιας στην αναστάσιμη τελετή (ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΚΑΤΟΠΟΔΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ)

Τη Νέα Δημοκρατία εκπροσώπησε στην αναστάσιμη τελετή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και βουλευτής Β’ Αθηνών Νίκος Δένδιας.

Το πρωί της Κυριακής, ο Πρωθυπουργός επισκέφτηκε τον Ναυτικό Σταθμό Κέρκυρας όπου αντάλλαξε ευχές με τους αξιωματικούς και το προσωπικό.

Σε δηλώσεις τους εξέφρασε την ευχή ότι «η χώρα μας θα τα καταφέρει» απευθύνοντας  ιδιαίτερες ευχές προς όσους βρίσκονται σήμερα στο καθήκον, υπηρετώντας το δημόσιο συμφέρον.

«Θέλω να ευχηθώ χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες και όλες τις Ελληνίδες. Αλλά πρώτα από όλα, τούτη την ώρα που σχεδόν όλοι είμαστε στο πασχαλινό τραπέζι, να πάει ο νους μας σε όλους εκείνους που βρίσκονται στο καθήκον, υπηρετώντας το δημόσιο συμφέρον, το κοινό συμφέρον.

» Πρώτα από όλα στα στρατευμένα νιάτα μας, άνδρες και γυναίκες, από την Κέρκυρα ως το Καστελόριζο και από τον Έβρο έως την Κρήτη, που υπηρετούν, υπερασπίζοντας την εθνική μας ακεραιότητα. Να τους ευχαριστήσουμε, να τους πούμε ότι είμαστε περήφανοι γι’ αυτούς, και να τους ευχηθούμε χρόνια πολλά.

» Αλλά και σε όλους όσοι αυτή την ώρα βρίσκονται στο καθήκον, είτε είναι αστυνομικοί, είτε γιατροί και νοσοκόμοι στα δημόσια νοσοκομεία, είτε είναι πυροσβέστες, είτε άνθρωποι που ρυθμίζουν την κυκλοφορία. Όλοι όσοι αγωνίζονται και υπερασπίζονται το καθήκον για το δημόσιο καλό».

212483
Ο Αλέξης Τσίπρας με τα στελέχη του Ναυτικού Σταθμού Κέρκυρας (ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΚΑΤΟΠΟΔΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ)
Οι μπότηδες του Αλέξη Τσίπρα

Το Σάββατο ο κ. Τσίπρας είχε συμμετάσχει στο παραδοσιακό τελετουργικό της πρώτης Ανάστασης, και έσπασε μάλιστα μια κανάτα.

https://www.youtube.com/watch?v=K148lOdQm-0

Παρακολουθώντας το έθιμο των «μπότηδων» και βγαίνοντας από το παλαιό δημαρχείο της Κέρκυρας «Σαν Τζιάκομο» είχε την ευκαιρία να πει στους δημοσιογράφους αυτά που ήθελε να πει: «Αρκεί να πιστέψουμε ότι υπάρχει Ιθάκη και θα φτάσουμε σύντομα», δήλωσε.

Οδύσσεια και… Αργοναύτες

Με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί των Φαιάκων, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο δίδαγμα του Ομήρου ότι για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να φτάσουμε στην Ιθάκη δεν χρειάζεται μόνο δύναμη αλλά χρειάζεται και μυαλό: «Ας διδαχθούμε από τον πολυμήχανο Οδυσσέα, να κλείσουμε τα αυτιά μας στα σειρήνες, και να ξεπεράσουμε και τις τελευταίες συμπληγάδες. Είναι ίσως συμβολικό ότι το νησί των Φαιάκων ήταν η τελευταία στάση πριν την Ιθάκη. Αρκεί να το πιστέψουμε ότι υπάρχει Ιθάκη και θα φτάσουμε σύντομα» τόνισε ο Πρωθυπουργός, παντρεύοντας (ή μπερδεύοντας;) την Οδύσσεια -όπου πράγματι η Κέρκυρα ήταν ο τελευταίος σταθμός πριν την επιστροφή στην Ιθάκη- με την Αργοναυτική Εκστρατεία -όπου ο Ιάσονας καταφέρνει να περάσει επιτυχώς από τις συμπληγάδες.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους και υπό κάποιες -όχι αμελητές- αποδοκιμασίες, ο κ. Τσίπρας ευχήθηκε καλή Ανάσταση, υγεία και ευτυχία σε όλους λέγοντας ότι «είναι μια μέρα χαράς για όλους τους Έλληνες κα όλες τις Ελληνίδες. Είναι μια μέρα που το αναστάσιμο πνεύμα πρέπει να ζεστάνει τις καρδιές όλων μας και να μας δώσει κουράγιο να προχωρήσουμε. Είμαι σε ένα πανέμορφο νησί. Εντυπωσιάστηκα από τα έθιμα της (πρώτης) Ανάστασης» είπε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...